Jump to content

Weer 'n audiofiele dag... II


Tubejack
 Share

Recommended Posts

Goede morgen Wol, 

Wat we allemaal al van Cock hebben gezien en voornamelijk hebben gehoord zal dit project ook wel lukken. Zeker ook al wat we tot dusver hebben kunnen horen, het blijft dus niet bij woorden, en jij bent natuurlijk Wol en geen Cock.

 

Link to comment
Share on other sites

Als Thomas B. goede hoorns kan bouwen moeten anderen dat ook kunnen. Probleem is echter dat die anderen graag met bepaalde software  werken met als gevolg dat ze allemaal hetzelfde kunstje doen. Ik schat in dat Cock met veel traditionelere ontwerpmethoden (uit zijn jeugd) werkt en zijn oren natuurlijk.

Link to comment
Share on other sites

Leuk dat Cock demonstreert dat je met hoorns ook een goed high-end geluid kunt neerzetten. Kun je mooi met eigen oren afchecken of Wiel sprookjes verzint :D Maar wat is zo revolutionair aan hoorns? Kennen we toch al 100 jaar? Omdat Cock er nu eens mee aan de gang gaat lijkt het ineens wel een wereldwonder... 

Link to comment
Share on other sites

Creatief in de zin van iets echt nieuws wordt er natuurlijk niet veel bedacht. Maar als je uit 50 jaar ontwikkelingswerk van jezelf en anderen goed weet te plukken dan kom je inderdaad heel ver. 

Edited by carl
Link to comment
Share on other sites

Iets heel anders. Ik ben nu kort op Tidal geabonneerd en ik kan eigenlijk niet meer zonder, wat dat betreft net TomTom. Als ik nu een hifi blad lees en er wordt een muziekstuk beschreven dan wordt binnen een klik die muziek ten gehore gebracht. Ook het putten uit het muzikale geheugen van mij en vrouw is natuurlijk verschrikkelijk leuk en als dat - tijdelijk - uitgeput  is dan zorgt  zappen uit de afdeling recommended voor nieuwe inspiratie. Dat wordt nog wat als de luisterzolder weer is ingericht want ik ga de Streamer daar missen. Ik denk er dus serieus over na een Auralic Mini er bij te kopen voor de zolder. Maar niet te snel eerst maar eens kijken of hij met een topdac is te upgraden.

Edited by carl
Link to comment
Share on other sites

Grappig Carl. Voor old memories, nostalgie en eenvoudig opzoeken, vind ik hoge geluidskwaliteit eigenlijk niet zo heel relevant. Daarvoor voldoet Youtube meestal wel goed. Ok, niet altijd van hoge kwaliteit, maar toch. Dat wordt pas wat anders met hele concerten en albums.

Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, Pjotr said:

Maar wat is zo revolutionair aan hoorns? Kennen we toch al 100 jaar? Omdat Cock er nu eens mee aan de gang gaat lijkt het ineens wel een wereldwonder... 

Helemaal niets revolutionairs aan deze techniek en dat wordt ook niet gezegd. Cock heeft vaak genoeg met hoornluidsprekers gedemonstreerd van Veldhoven tot Rotterdam. Dus niets nieuws voor hem. Natuurlijk wil ik graag komen luisteren hoe het klinkt. ;-)

Link to comment
Share on other sites

Zeker voor oude popgroepen is you tube natuurlijk geweldig met die beelden uit vervlogen tijden. Hier beneden heb ik vaak muziek aanstaan als halve achtergrond. In het begin vond ik internet radio geweldig, maar mis daar toch geluidskwaliteit en de zoekmogelijkheid.  Daarbij is het voordeel van Tidal dat je het kan opzeggen ;) Voorlopig wel leuk.

Link to comment
Share on other sites

On 17-3-2018 at 3:20 PM, Hans van Liempd said:

Carl: Wanneer er SPdif op de Auralic zit is dat prima te doen. Ik wil tzt wel met de Pink Faun naar je toe komen. Dan kun je het zelf horen.

Doen we per PB Hans in april dan ben ik hier weer uit de ellende^_^

Link to comment
Share on other sites

22 minutes ago, vintagemod said:

De buiten kant van de trechter kun je ook gebruiken,dan heb je het gevoel dat je midden op het podium zit.

 

Mvg wol

Zeg wol, wil je dat niet meer doen. Nu zit mijn hele toetsenbord onder de koffie. Maar deze schilderen we op een bordje. Geniaal wol, jij hebt echt verstand van trecheters.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...