Jump to content

Weer 'n audiofiele dag... II


Tubejack
 Share

Recommended Posts

Mijn mobiele telefoontje kreeg van de week een update en lijkt nu wel veel stabieler te zijn. Toch gek, heb niet eerder meegemaakt dat een mobiel het even niet meer ziet zitten en spontaan herstart. Ook mijn goedkope Chineesje niet.
Maar goed, het is nu een stuk beter, en ik heb er niet om gezeurd. Dus op naar de audiofiele telefoon. Van Berret een mooie flacon TS gekregen, die staat te popelen om te worden gebruikt, maar jawash, jawash. Had nog een Philips hoofdtelefoon met Bluetooth en zelfs NFC (near field communication), die hangt hier al tijden aan de pc, en ik wist eigenlijk niet meer waar alle knopjes voor dienden. Heb een berg handleidingen in de platenkast, maar zo'n modern ding doet het natuurlijk met een pdf. Ook weer gevonden. Koptelefoon hangt op te laden (tja, koptelefoon en opladen, dat hadden we vroeger niet. Toen stak je een bakelieten geval in een zelfbouwradiootje, en kwam er muziek uit. Daar had je geen elektriciteit bij nodig, en al helemaal geen orgel. En dat was vlak na de oorlog). Straks eens kijken en horen wat die voice-mail nou precies zei, hopelijk met de Philips, de Fairphone en Bluetooth (was geloof ik een uitvinding van IBM). En dan eens wat muziek erop, of gewoon wat Youtubes. O ja, op de pc ging het afluisteren van voicemail een tijd heel goed, maar nu wil Google die eerst op Google Drive opslaan, want zomaar afspelen, ben je gek! :angry: Op de mobiel kan het met allerlei oordopjes met een kabeltje, of aan het oor, maar dan tegelijk bellen is wat lastig. Straks hopelijk zonder.

Het lijkt me wel 'gaaf' en 'cool' om met de flipse op in de trein te zitten en dan iets van Sjostakovitsj te horen. Met de meervoudige ruisonderdrukking hè.

Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, Tubejack said:

Hé, die gebruikte ik ook B)  Maar ook veel van Jean Michel Jarre omdat het zo goed stereo was :)

Schoten ze bij jou ook met jachtgeweren de porseleinen potten uit de mast en vervolgens door de hele woning? Gebeurde hier in 't dorp wel!

Was soms compleet wild-west met die gasten.

Link to comment
Share on other sites

Dat was meer vóór mijn piraten tijd. Zeg een jaar rond of 10. Met een luchtdruk pistool met lood en pluimpjes, schoten we o.a. op oud servies.  En een groot bord op de schuur met een:  "papier roos"  Echt leuk. Die dingen kwamen nog behoorlijk ver. 100 meter zeker.  Ja ik had oudere broers....    :D

Edited by Tubejack
Link to comment
Share on other sites

Dat zegt Trump ook Jack B)

Weer iets audiofiels. Twee dagen geleden een demo gehad van Ilumnia LS. Dat zijn omnidirectionele LS met een zwevende conus dus zonder spider of surround.  Hoewel ze ontworpen waren voor een normale huiskamer deden ze het prima in de grote zaal van Audioclub Limburg: enorm snel, ruimtelijk, lichtvoetig, goed laag, goede plaatsing e.d. Het grappige was, dat ik die dag toevallig in de ochtend grote Quad ESL's had gehoord en in de middag Sonus Faber Guerneries van Roger. De Quad waren zeker de minsten van de drie ( de kleinen klinken volgens mij beter). Cock doet eigenlijk iets vergelijkbaars door het gedeeltelijk wegsnijden van de surrounds van zijn Kefs LS 50 en het geluid van de Ilumnia's deed  er zeker aan denken. Het enige waar ik aan twijfelde was of stemmen voldoende "borst" hadden. Dat zou het nadeel van het systeem kunnen zijn. Volgende keer eens met eigen platen uitproberen.

 

Edited by carl
Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, Pjotr said:

Leuk Carl. Kennelijk doen ze het in een grote ruimte beter. Op de XFi vond ik de Ilumnia een beetje wezenloos klinken. Laid-back met weinig plaatsing en met een wat diffuus geluid

Ik heb ze ook op de X-Fi gehoord met iets van kerkmuziek en dat deed het prima. Wat ik het mooie aan deze speaker vind, is dat het een totaal nieuw concept driver is en daar kun je nog alle kanten mee op.

Link to comment
Share on other sites

Ik heb de laatste weken voor een zoon een setje Philips speakers opgeknapt, de 22ah495. Kast iets verstevigd, de oude elco's vervangen, filter ietsje aangepast. Dus we zetten er eentje in de kamer, aansluiten. Ok, leuk. Grappig te horen hoe ongeveer dezelfde units als ik gebruik in een kant en klare Philips klinken.  Door kast en filter is het laag eerlijk gezegd wel modderig wat mid en hoog ook omlaag haalt. 

Zegt zoon: en als we nou die zakjes zand op jouw speakers (boterham zakjes met 2 kg vogelzand die ik op de speakers heb staan) op de Philips zetten? Nou dat was weer even een leermoment: zak zand op de oude Philips en het wordt enorm anders: de oeeeeee (one note bass) veel minder, er is echt laag te horen, stemmen en alles veel beter. 

Ofwel: probeer eens een zak zand. Niet erg WAF, wel goed voor de woof. 

groet

ps: die stouterds bij Philips hadden wel erg bezuinigd op de kast: met een 30 cm wapper een achterwand van 18 mm. front is 24 mm.

 

Link to comment
Share on other sites

20 hours ago, robx said:

ps: die stouterds bij Philips hadden wel erg bezuinigd op de kast: met een 30 cm wapper een achterwand van 18 mm. front is 24 mm

Hoe heb je de kast verstevigd Rob? Klein balkje (4x4cm.) tussen baffle en achterwand en tussen de zijwanden met hier en daar een lap loodbitumen wil nog wel eens helpen.

Edited by TL 200
Link to comment
Share on other sites

On 10-11-2017 at 10:53 PM, carl said:

Ik heb ze ook op de X-Fi gehoord met iets van kerkmuziek en dat deed het prima. Wat ik het mooie aan deze speaker vind, is dat het een totaal nieuw concept driver is en daar kun je nog alle kanten mee op.

Zou best wel eens kunnen kloppen dat ze het met kerkmuziek wel goed doen.

Link to comment
Share on other sites

18 minutes ago, TL 200 said:

Zand werkt ook beter Marc. Kwik is morf, zand is a-morf.

Morf? Werkt dat audiofiel goed? Morf: Belangrijkste alkaloide dat in opium voorkomt; pijnstillend en verdovend middel. Lijkt mij niet geheel onschuldig ook al komt er geen HF aan te pas :wacko:

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...