Jump to content

Weer 'n audiofiele dag... II


Tubejack
 Share

Recommended Posts

32 minutes ago, Ivan10 said:

Hartaanval moment geen vast hand bij de toonarm optillen en de naald stuiterde over de plaat. Gelukkig geen tik of kras. Oef...

Toch niet echt hè? Dat stuiteren, wie heeft dat niet soms. Maar een hartaanval?

Link to comment
Share on other sites

On 27-7-2017 at 3:44 PM, carl said:

Ik speel al jaren met de EH 6922 zou wel eens wat anders willen proberen - suggesties zijn welkom. 

Kijk hier eens http://www.jacmusic.com/nos/ECC88.htm Dit is interessant http://www.jacmusic.com/tesla/tesla-jj.html Jacmusic vind ik een goed adres om NOS buizen te kopen.👍🏻

Eigenlijk vind ik  een ECC88 een "vreselijke rot buis" klinkt vaak veel te scherp.  Hij wordt vaak alleen gekozen door lijn lage RI (inwendige weerstand)  Koop een paartje Tesla voor +/- €115 of als je geld teveel hebt Telefunken +/- €370 Of een van de Russische varianten Reflector 6H23p-EB +/- €125 

Link to comment
Share on other sites

Vanavond waren hier Ove en Cock (die meneer uit Rotterdam die dingetjes maakt haha). We gingen CD spelers vergelijken (Marantz versus Mark Levinson, allebei verknutseld). Nou das best leuk, spelers vergelijken. De ML was trouwens snel op klank, mijn Marantz houdt echt niet van rondslepen. 

Maar de les van vandaag was: er was een Sonore voedingskabel mee. Eigenlijk hebben we zitten luisteren hoe die klinkt versus mijn draadje (die het trouwens beter doet dan een oudere Siltech die ik had). 

Wat Cock met die net-kabels doet weet ik niet (vertelt ie zelf maar), maar: tis bizar. Een CD speler klinkt radicaal anders (beter) met een Cock-draadje. Na wat matige ervaringen met 220v-draadjes had ik dat domein opgegeven, maar het is me helder: daar is de volgende grote stap te vinden. En dan was dit één Sonore net-kabel en het resultaat was al .... bizar. Tis bizar. 

 

groet

ps: tis bizar. 

 

 

Edited by robx
Link to comment
Share on other sites

Bizar! Doet me denken aan een VPRO-animatietje met een of andere detective die te pas en te onpas Bizar! riep.

Maar voor mij is niks bizar. Ik heb wel eens Goudenhart (dat was zijn forumnaam) hier gehad, die met zijn gewrapte voedingskabel wel het nakijken had bij mijn 'gehakte' (d.w.z. met TS ingesmeerde) standaardkabel.

Mocht die Sonore kabel ooit mijn kant opkomen - en die kans zit erin - ben ik toch benieuwd of ik ook eens iets weer Bizar! vind. Dat hoop ik wel. Bij Cock zelf klinkt het hoe dan ook... Bizar!! Dus, wie weet.

Link to comment
Share on other sites

Ben lekker muziek aan het draaien via deze SX-850 die ik 3,5 jaar terug heb gereviseerd en die hier voor een check-up staat.https://tubejack.nl/2014/02/restauratie-pioneer-sx-850-receiver/    

Op één schakelaartje na, die waarschijnlijk vuil is, niks mee aan de hand.  Speelt prachtig :wub: 

stereo2augustus2017.jpg

 

Edited by Tubejack
Link to comment
Share on other sites

Omdat ik hem zal vergelijken met mijn van de Hul maak ik me daar geen zorgen over Bill. Inspelen van kabels is natuurlijk een topic op zich, maar voor mij geldt op hifi gebied safety first.

Edited by carl
Link to comment
Share on other sites

lekker wat audiofiele match-making zitten doen vandaag. Iets met de X-fi. 

Het is weer lekker luisteren hier, valt mee na de sessie deze week.  Ik moet altijd even bijkomen na iets van Cock gehoord te hebben.  Je herstelt nooit helemaal, er is geen terug.  Maar wie wil ook terug, als vooruit duidelijk is. 

 

groet

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Groovy said:

Dan ben je klaar denk ik.

:)

Ik heb nogal wat plannen Peter :rolleyes: , maar die zullen zich richten op wat goedkopere zaken dus bijvoorbeeld een leuke draaitafel erbij die ik dan kan opknappen.  Ik ben verder nog vergeten te vermelden, dat ik druk bezig ben met mijn oude Revox  A 77. Na negen jaar draaide hij onmiddellijk als het zonnetje, beneden probeer ik altijd eerst uit en morgen maar eens boven uitproberen. Ben benieuwd hoe een opname van een LP klinkt?

Edited by carl
Link to comment
Share on other sites

nou Carl, zodra ik zo een voedingskabel (heel binnenkort hoop ik) heb laat ik het je gaarne horen. 

tis bizar, één enkele 220v kabel. je gaat verbijsterd weg. je gaat ook niet twijfelen over wat beter is, dat is 100% helder dan. 

 

groet

 

ow een A77 ... die had ik 100 jaar geleden met een Nakamichi nr200 dolby b/c en zelf regelbare voormagnetisatie ingebouwd. replay niet te onderscheiden van origineel. met 19cm/s .... 

Edited by robx
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...