Jump to content

Wat ik gelezen heb online of in een blad! II


mumsoft
 Share

Recommended Posts

Naarmate ik meer gedaan heb aan de structuurweergave in mijn set, zijn toevoegingen en wijzigingen nog maar moeilijk waar te nemen. Bv die mooie Harmonizers maken bij mij echt veel minder uit dan in HvH. Een lamp geeft verschil, maar lang niet zo veel als ik had gehoopt. Je kunt je set wel verbeteren, maar niet meer dan 100%. De spulletjes zijn en blijven de beperking, op een gegeven moment haal je er niet meer uit. Of je moet alles drastisch omgooien, maar daar moet je maar zin in hebben.

Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, mumsoft said:

De spulletjes zijn en blijven de beperking, op een gegeven moment haal je er niet meer uit. Of je moet alles drastisch omgooien, maar daar moet je maar zin in hebben.

Dat klopt. Hier moet nog wat gesnot worden en zit ik ook zo ongeveer  aan mijn max. 

Link to comment
Share on other sites

Voor de liefhebbers van luistertesten, en degenen die het na de vernederende ervaringen in het waarnemen van verschillen tussen 320 en flac files nog aandurft; wie hoort verschillen tussen een element van 120 euro en 1350 euro , doe je best! Het zijn wav files, dus daar kan het niet aan liggen.

Probeer eerst maar eens het verschil tussen een shure M97 (ca 120 euro) en een Dynavector DV 17D3 Karat (1350 euro)

http://www.edsstuff.org/cartridgesamples/vinyl/cartridges/mm-cartridges/

http://daveyw.edsstuff.org/vinyl/cartridges/mc-cartridges/

 

 

Link to comment
Share on other sites

Vintagemod;   Ik vindt het knap dat je verschillen kunt duiden, ik hoor wel ietsje verschil tussen de elementen, maar je snapt dat ik daar geen 1300 euro meer aan ga uitgeven!

Overigens had ik de tracks op mijn server gezet.:o  In het begin vond ik streamen beter klinken dan cd's. Dat optisch uitlezen was ook niet feilloos. Maar nu heb ik de vervelende waarneming dan na een uurtje spelen het net gaat klinken alsof je een oude vervuilde potmeter hebt. Door wat voor oorzaak ook gaat inderdaad informatie verloren. Het treed overigens ook op met een rechtstreekse usb aansluiting op. Draai dan maar weer een paar CD's.

Tubejack, ik weet mijn score niet meer, heb die test enige tijd geleden gedaan maar het was niet feilloos ca 50%. Met mijn grote oorwarmers en als ik er voor ga zitten gaat het wat beter. Ik hoor ook amper verschil tussen DSD64 en pcm 192 , idem pcm 96 en 192. Bij veel files is dat overigens te verklaren omdat het ("commerciële") upsamples zijn van digitaal gearchiveerde opnamen op (bv DGG pcm48 of Sony CBS DSD64).  Verder moet je je niet druk maken over je K&T installatie als je het toch niet meer hoort . Onnze nieuwe high end

beethoven_deaf_by_artigas.jpg

Link to comment
Share on other sites

2 van de 4 goed op een ouwe laptop, via wfi op krakkemikkig bedrijfsnetwerk en 10 euro usb headset. Fouten waren 320 kbps, Fouten waren Neil (slechte opname) en Suzanne (zit weinig in).

Voelde toch wel als gokken steeds...

 

(naar Perry een Jayz wil ik niet luisteren)

Edited by Duck-Twacy
Link to comment
Share on other sites

13 hours ago, mumsoft said:

Naarmate ik meer gedaan heb aan de structuurweergave in mijn set, zijn toevoegingen en wijzigingen nog maar moeilijk waar te nemen. Bv die mooie Harmonizers maken bij mij echt veel minder uit dan in HvH. Een lamp geeft verschil, maar lang niet zo veel als ik had gehoopt. Je kunt je set wel verbeteren, maar niet meer dan 100%. De spulletjes zijn en blijven de beperking, op een gegeven moment haal je er niet meer uit. Of je moet alles drastisch omgooien, maar daar moet je maar zin in hebben.

Nou die ouwe set van jouw is toch wel een keer aan vervanging toe :ph34r:

Link to comment
Share on other sites

Ik moet ook combinaties van componenten maken om het binnen de mogelijkheden van een apparaat zo goed mogelijk te krijgen. Dat weet jij best Wiel.  Of ik een "perfecte vrouw"  heb?  Nou, als ik zo medemensen aanhoor "die dit niet en dat niet van hun vrouw mogen" heb ik niet te klagen ;) Verder is "perfect"  bijna altijd een kwalificatie die een ander aan iets of iemand toebedeelt. Perfect krijg je het nooit, wel heel goed.    

Link to comment
Share on other sites

On 13-11-2017 at 9:59 PM, kappa7 said:

Dat is een erg mooie dac en moet je ook zonder NAS kunnen gebruiken.

Via een pc en USB kun je daar al prima muziek mee maken.

Met een programma als Musicbee zal je daar prima resultaat mee kunnen halen.

Mooier kan het worden als je dedicated muziek pc voor gebruikt.

Zie hier hoe zo iets werkt.

https://www.daphile.com

Verder kun je dan met een plugin ook muziek van Spotify weergeven.

De controle verloopt dan via je telefoon of browser via een pc of tablet.

Groetjes George

Hey Kappa, via mijn laptop gaat het inderdaad prima. Ik sluit hem dan achterop aan op de asynchrone usb. Geluid is dan prima. Maar voor het gemak leek mij de netwerkkabel een betere oplossing. En als ik de reacties hier lees zou dat dus wel moeten kunnen. Ik had de netwerkkabel op de router aangesloten die ook de wifi regelt. Echter is dit niet de enige router, ik heb de orginele van kpn hier nog voor staan, en daar is de wifi van uitgeschakeld. Nu zie ik wel allemaal netwerk cijfertjes op mijn teac als ik netwerk selecteer. Kan het zo zijn dat hij toch de andere officiële  kpn router neemt?(via een omweg) En daardoor de telefoon hem niet vind omdat deze op de wifi van de 2e router zit? Sorry voor het onduidelijke verhaal....en bedankt nog voor degenen die al reageerden.

Link to comment
Share on other sites

Zou kunnen.

In dat geval zou je eerst je netwerk op orde moeten hebben.

Je kpn router zou dan als bridge moeten dienen en de 2e router alle beveiliging en wifi moeten regelen.

Van af daar alles bekabeld aansluiten behalve je mobile devices natuurlijk.

Met een programma als fing op je telefoon zou je dan alle netwerk devices moeten kunnen zien.

Als je alles dan ziet weet je in elk geval of alle apparaten aanwezig zijn en bereikbaar. 

Link to comment
Share on other sites

Ik dacht laat ik de ps4 eens beneden zetten, aangezien die alweer een tijd niet gebruikt was. Oh das waar ook spotify zit ook op de ps4, netwerkkabel er in en met een optische kabel naar de teac. Hmmmm dat klinkt lekker, ik had op dit moment mijn headset op. Even overschakelen naar de versterker, ook dit klinkt zeer goed, behalve de ventilator van de ps4 dan(Die was te horen omdat het volume erg zacht stond en de ps4 een game aan het installeren was) 

En het leuke is dat ik de muziek gewoon op mijn telefoon kan bedienen. Dit was een beetje wat ik in gedachten had, dus alles bekabeld naar de Teac over de netwerkkabel. En per toeval kom ik er achter dat het dus kan via de ps4, en het klinkt nog erg zuiver ook...Yihaaaa.  Morgen nog even op concertvolume testen;)

Edited by S.Grundy
Link to comment
Share on other sites

Sind gisteren luister ik naar de "Evergreen top 1000"  op radio 5.  Duurt nog tot 1 december. 

Gister hoor ik b.v. dit magische nummer:  Albert Hammond.  I don't wanna die in an air disaster .....  kippenvel. B) 

And I just want to go on and on....  

Edited by Tubejack
Link to comment
Share on other sites

Is ook op TV, zag ik vanmiddag.

NPO Radio 5 Evergreen Top 1000 op TV
Presentatie: Manuëla Kemp en Henkjan Smits 
27, 28, 29, 30 november om 15.55 uur
1 december om 15.20 uur
 op NPO 1

Edited by TL 200
Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, mumsoft said:

Ik had het al gelezen.  Is alleen van toepassing op de nieuwste MacOS versie High-Sierra.  Ik draai nog met de vorige versie, daar zit die bug niet in.

Tijdelijke oplossing = de gast account te verwijderen.  Dan kan een vreemde -mocht die bij je in huis bij jouw toetsenbord kunnen komen- niet inloggen zonder wachtwoord.  Remote kunnen ze er sowieso niet in, als je de firewall aan hebt en remote support uit.   

Dan root een wachtwoord geven, via de terminal.

iMac-van-jack:~ jack$ sudo passwd root
Password:
Changing password for root.
New password:
Retype new password:
iMac-van-jack:~ jack$ 

Desalniettemin slechte zaak.  Hou deze pagina regelmatig in de gaten https://www.security.nl 

 

En officieel is het ook alweer dicht https://www.security.nl/posting/541242/Apple+dicht+beveiligingslek+in+macOS+High+Sierra 

Edited by Tubejack
Link to comment
Share on other sites

Per email ontvangen. Het was al zo'n abrupt einde van één zeer actieve winkel, die ik jammer genoeg nooit bezocht heb. Het is net te ver allemaal. Maar goed nieuws er is een doorstart!

Jammer alleen dat de nieuwe winkel zich ook een Engelse titel moet aanmeten: EchtFijneAudio had ook gekund. Maar ja,  Nederlanders gaan voor Engels.

Quote

Hifistudio It Harkstee wordt RealFineAudio.

Op 1 mei 2017 sloot Hifistudio It Harkstee zijn deuren. Na ruim een halfjaar worden de deuren weer geopend. Het afgelopen halfjaar is een periode van opruimen en bezinning geweest. De conclusie die getrokken is vertaalt zich in RealFineAudio.
RealFineAudio gaat zich bezig houden met merken die garant staan voor een optimale muziekbeleving, die niet achter elke nieuwe hype aanhollen en niet elk jaar met 20 nieuwe modellen de markt opkomen.
RealFineAudio is voor de muzikale fijnproever, die thuis bezig is met het luisteren naar muziek in optima forma.
RealFineAudio zal o.a. gaan werken met speakermerken die in de opnamestudio's worden gebruikt: Harbeth, PMC, ATC, LS3/5A. Maar ook Wilson Benesch en Neat zijn hier te vinden. Voor apparatuur zullen Naim, Rega, Vitus, Alluxery en Exposure dienst gaan doen. Op dit moment wordt er nog gekeken naar één of twee andere aanvullende merken..............
Op draaitafel gebied zullen Rega, Kuzma en Merrill vooralsnog dienst gaan doen maar ook daar zit nog uitbreiding aan te komen..........Op draaitafel gebied zal RealFineAudio zich niet alleen richten op verkoop maar ook voor afregelen, repareren, reviseren van draaitafels en elementen kunt u hier terecht.
Op 15 december zal de nieuwe website www.realfineaudio.nl online gaan, evenals het nieuwe emailadres: info@realfineaudio.nl
Op donderdag 4 januari zijn we weer geopend. De openingstijden zijn: donderdag's en vrijdag's 13-17.30u en zaterdags 11-17u
Natuurlijk gaan we 4,5 en 6 januari wat leuks doen maar dat blijft nog even een verrassing....

Stay Tuned ;-)

BRON

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...