Jump to content

Wat ik gelezen heb online of in een blad! II


mumsoft
 Share

Recommended Posts

Dertiger jaren huizen zitten kennelijk in de NL genen want er wordt veel nagebouwd. En  Bauhaus is zo mooi. In Berlijn zagen we maquettes die nooit uitgevoerd waren en als ik muli miljardair was zou ik het zeker doen. En ik weet dat het politiek niet correct is, maar er zitten ook wel leuke dingen bij de Hitler tijd - zo verschrikkelijk melagomaan dat het weer mooi wordt.

Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, Seed7 said:

Bauhaus was, ongewild, het begin van het einde. Daar is het begonnen dat men op een theoretische manier naar ontwerpen is gaan kijken en van daar uit zie je dan ook langzaam dat met name architecten hun relatie met de samenleving kwijt raken met als gevolg alle jaren 60-nu lelijkheid.

I.d.d. met de Bijlmer als orgastisch hoogtepunt. In feite is het hele Bauhaus idioom van een onleefbare kilheid. De huidige mode van jaren '30 retrobouw met puntdaken heeft daar niets mee van doen.

Link to comment
Share on other sites

Ik leg geen relatie tussen dertiger jaren en Bauhaus. Die opmerking was meer een reactie op de algemene patronen van Christopher Alexander. 

Dat de Bijlmer een uitvloeisel is van Bauhaus doet verder niet af aan het feit dat die stroming ongelooflijk veel moois heeft voortgebracht.

(Wordt wakke van gezaag in de verte vandaar deze late reactie)

Link to comment
Share on other sites

Niet geweldig, vrees ik. Wat die Wheel betreft wordt dat ook maar afwachten. Nu weet ik wel voldoende om dat nog te verbeteren, zoals ik dat ook met de Dual gedaan heb, maar the proof of the pudding...

Link to comment
Share on other sites

https://www.stereophile.com/content/aj-van-den-hul-going-dutch-page-2

Een interview uit 2007 (waar blijft de tijd) over waarin van de Hul o.a. claimt dat transienten (impulsen) op LP beter klinken dan op cd vanwege te reactietijd van de CD.

De processing van een cd zou dus trager zijn dan van een goed element. Wie heeft hier na 10 jaar een audiofile mening over?

Ik vindt zelf LP's vaak betere klinken. zou dit de verklaring zijn?

Andere te uitspraken betreffen de levensuur van diamenten en het koolstof patent.

Een element van een industiele (kunstmatige) diamant gaan 400-500 uur mee , en gedolven diamant 2500 to 3000  uur.

Een LP spelen kost dus snel 1 euro aan naaldverbuik. Overigens geven b.v Dual en Denon dit ook aan (na 300 uur laten inspecteren) in hun manuals.

 

Link to comment
Share on other sites

Welkom hier Johan.

Over het beter klinken van LP vs CD is hier al eindeloos gediscussieerd. Wie heeft ernou geen mening over? :D  Over het algemeen vind ik vinyl wat meer "Mellow" klinken.

Naalden laten inspecteren laat alleen zien of punt er af ligt of niet en of de cantilever verbogen is e.d. en dat hoor je zo ook wel direct. Hoe lang een naald mee gaat hangt van veel factoren af, hoe die behandeld is enz. Soms is de naald niet versleten maar is de ophanging op zijn einde en ligt de body bijkans op de plaat. Het is onder een gewone microscoop gewoon niet te zien wanneer een naald "versleten" is. Als dat al te zien zou zijn is ie zeker al 10x versleten en heb je dat allang gehoord. Op een gegeven moment hoor je het gewoon: Vervormt hoog etc.

Edited by Pjotr
Link to comment
Share on other sites

Dat laatste vind ik nu zo opmerkelijk. In HvH hoorde je een mega-verschil met die 'tweeters', en hier moet je er goed voor gaan zitten. Ik ga ze denk ik toch een keer verkopen, of beneden gebruiken. Heb ik daar ook een lekker duur systeem. :wacko:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...