Jump to content

Tijd voor een nieuw element


carl
 Share

Recommended Posts

Het lijkt erop, dat mijn Benz Ruby wat minder wordt. Het hoog is minder zijdeachtig en dat wijst op slijtage van de naald. Gezien de leeftijd is dat ook wel normaal. Daarbij word ik zelf ook ouder en wil ik nog zeker een keer een mooi element voor de Oracle.

 

Wat is de situatie. Ik heb een Graham 2.2 op mijn Oracle. Die arm heeft een effectieve massa van 11. Mijn huidig element is een Benz Ruby 3. Die kostte toen 2300 euro en door de Zwitserse franc nu 2900 euro. Als ik dit element inruil tegen een Benz Ruby Z (nieuwere versie met onder meer Micro Ridge naald ipv Frits Geiger) verwacht ik minstens 500 euro "statiegeld". Een optie is een ander element waarvoor ik desnoods iets van 3000 euro wil uitgeven. Ik zoek een neutraal en muzikaal klinkend element. Maar wat zouden de alternatieven zijn? Wie heeft een suggestie met luisterervaring dan. De Lyra Kleos, een Jan Allaerts, Kiseki?

Edited by carl
Link to comment
Share on other sites

Het leven gaat snel George, dat is weer drie jaar geleden. Toen vertoonde de naald al slijtage. Ik zal eens kijken hoe oud die precies is, ik schat zeker 8 jaar. Maar een inspectie lijkt me wel een goede zaak.

 

Overigens vond ik de Benz Wood wat rustig, de Benz Ruby toch niet Hans. Maar ja ik heb weinig feitelijk vergeleken.

Edited by carl
Link to comment
Share on other sites

 Als ik een niet Benz koop gaat de Ruby misschien nog wel op de TD 320 met nieuwe naald.

Precies om dat soort redenen eerst je huidige opknappen, nieuwe naald, ophanging weer wat strakker zetten, olie verversen en doorsmeren. Misschien gaat er zelfs wel een wereld voor je open als je hem terug plaatst.

 

Met het budget dat je wilt besteden t.o.v. wat je nu hebt is het inderdaad alleen maar anders, een ander sausje, en niet een wezenlijke stap 'vooruit', m.i. ook niet echt mogelijk zonder hypotheekachtige bedragen. Je blijft in de zelfde "klasse".

Hoewel er wel interessante andere wegen zijn om in te slaan, als dat je aanspreekt.

Een mooie London Decca (Jubilee) (past denk ik niet echt bij je),

een Music Maker Master (sterft een beetje in schoonheid),

een EMT JSD 5?

Edited by Seed7
Link to comment
Share on other sites

M.i. zijn die "klassen" er alleen in de prijzen, niet in wat je ervoor koopt of het inzicht wat er aan te pas komt.

Tav "klassen" ten dele, vandaar mijn aanhalingstekens. Je gaat gewoon steeds meer betalen voor steeds minder 'extra'. Met een Benz Ruby ben je wat mij betreft in een bereik dat er niets wezenlijks meer te winnen is anders dan smaak. Doen we een roze behangetje of een blauw?

 

T.a.v. inzicht, vandaar de drie 'afwijkende' elementen. De reis, niet de bestemming,

Link to comment
Share on other sites

Phasemation P-1G.

Heb je die destijds in Europa opgeduikelt of  zelf uit Azie geimporteerd? Hier heb ik alleen de latere / huidige modellen gezien.

 

Edit: naamsverandering brengt verwarring PhaseTech = Phasemation (?)

Edited by Seed7
Link to comment
Share on other sites

De Ruby heeft een keer een 100.000 km beurt gehad en dan is het misschien de volgende keer tijd voor vervanging. Het probleem van elementen is, dat je ze eigenlijk nooit in eigen omgeving kan uitproberen. Je moet dan maar inschatten wat er komt. Recensies kan vriendjespolitiek betekenen. Ik heb nu een Benz Glider, Wood en Ruby gehad. Ze waren toch steeds een subtiel stapje beter. Nu geloof ik zelf niet zo in heel dure componenten , maar hier ging duurder is beter wel op. Steeds ook een goede inruilprijs gehad.

 

Maar goed ik sta open voor suggesties! Ik moet eerlijk zeggen, dat ik nog bij een Koetsu Rosewood Signature heb gekeken met een schuin oog. Maar ja 3900 is net een stapje te ver.

Edited by carl
Link to comment
Share on other sites

Niet iedereen is omgekocht denk ik, wat ook meetelt is de smaak van de recensent. Die moet je kennen. Komen je eigen bevindingen overeen met die van de recensent.

Vandaar dat ik het woordje "kan" gebruik Ivan. Smaak is natuurlijk een punt, maar het gaat natuurlijk om een beschrijving van een klankkarakter. Het enigste wat me bij recensies wat zegt is dat de verschillende bladen tot een vergelijkbare conclusie komen.

Link to comment
Share on other sites

Phasemation was vroeger idd Phasetech. Distributie ligt in handen van Axiss Europe en die doet dat voor heel Europa. Axiss heeft ook o.a. Air Tight (europa) en Koetsu (Dtl) in het programma.

 

Ik ben ooit met een PhaseTech P-3 in aanraking gekomen bij Frank Levin, de eigenaar van Levindesign. Frank is intussen een goedevriend van mij. Die P-3 was toen redelijk betaalbaar (€1300) en speelde de sterren van de hemel op zijn eigen ontworpen draaitafel. Toen ik de besloot dat er een nieuwe arm moest komen, moest er ook een passend element bij. Keuze lag bij Koetsu, Air Tight en dus Phasemation. Toen een zaak in Dtl failliet ging, kon ik de P-1G voor minder dan de helft overnemen. Dan is de keuze snel gemaakt. Tot op heden geen spijt van gekregen ;)

Edited by Sodejuu
Link to comment
Share on other sites

Doe EMT elementen ken ik eigenlijk niet zo Seed, op zich wel leuk -zoek het op.

 

En Jack, misschien krijg je in Muenchen nog een beetje een idee over LS - verder dan element kijken kom je niet. Hoewel met Roger weet je nooit.

Link to comment
Share on other sites

Als ze daar nou gewoon een kamer inrichten met alleen elementen... Kamer in, even rondkijken, dan heb je nog zat tijd voor de rest van de beurs. Beluisteren daar heeft geen zin immers.

Link to comment
Share on other sites

Ik ben iig heel erg blij met m'n Phasemation P-1G. Mijn Benz Wood L2 is nu werkeloos

En terecht het is echt een hele mooie combinatie.

Heb gister je set mogen beluisteren en die is zeker de moeite waard.

Leker open en heel veel ruimte.

Link to comment
Share on other sites

Toch kan je in Muenchen heel wat horen Marc. Je kan je niet voorstellen hoe groot het daar is.

Ja, daarom hoop ik donderdag ervoor een flink stuk te lopen. Beetje extra uithoudingsvermogen is geboden.

Link to comment
Share on other sites

Benz Gold-Ace Wood.

Ik vond ze allen goed klinken maar de Ace op een of andere manier klonk de Ace het beste in mijn oren.

Er zullen best wel betere elementen zijn.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...