Jump to content

Een zwarte weduwe nieuw gekleed


Recommended Posts

Leuk dat je zo een mooi element voor deze arm hebt gevonden.

Lijkt me inderdaad een mooie combinatie zo.

De combinatie is prima maar het element is van seed7 ; ik heb het maar even in bruikleen om te kijken of het element nog werkt na al die jaren en om de combinatie te proberen. Erg leuk is natuurlijk dat beide zo'n beetje uit dezelfde tijd stammen en het element er inderdaad "voor gemaakt" is.

 

Overigens komt er nu wel een tekortkoming van de arm (duidelijker) aan het licht. Bij een iets zwaarder element en een iets hoger afspeelgewicht speelt het geen rol maar met de empire met maar goed 5 gram massa en een afspeelgewicht van 1,5gr wel. Ergens zit er stofje/ongerechtigheid in het lager waardoor de arm op steeds exact dezelfde plaats uit de groef springt en blijft hangen. Al met een beetje blazen of zelfs al bij een plaat met wat diepere groef gaat-ie gewoon weer verder maar daar moet wel iets gebeuren.

Ik vermoed dat er sprake is van een klein beetje corrosie en er dus gepolijst moet worden maar het uit elkaar halen van het lager is geen eenvoudige zaak. O.a. de (net nieuwe) bedrading moet er dan (gedeeltelijk?) uit. Ik wist er van maar heb de gelegenheid niet aangegrepen toen de bedrading werd vernieuwd.

Edited by Kraus vonBentinck
Link to comment
Share on other sites

De verpakking heeft zich in ieder geval uitstekend tegen de tand des tijds verweerd. Het leer/kunststof is soepel, het slotje klikt nog venijnig, het plastic aan de binnenzijde is niet verkleurd en nog glashelder. Ook de behuizing van het element was helemaal schoon en stofvrij, er zijn geen beschadigingen bij de plekken waar de boutjes hebben gezeten en het beschermbeugeltje klikt ook heel netjes in de juiste stand.

Dat geeft goede moed wat betreft de binnenste delen van het element. Het moet gewoon opnieuw ingespeeld worden :D

 

Opvallend is de fraaie presence van het element.

 

Jij als taalkunstenaar zegt dat toch niet? Geweerd, ja, anders is de tand des tijds toch geslaagd in het verweren. <_<

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...