Jump to content

Het volgende "slachtoffer" van Cock


Sodejuu
 Share

Recommended Posts

16 minutes ago, Ove Rickland said:

Wat ik er van weet is dat het veel meer is dan een bestaand kunstje toepassen. Zowel de vorm en materiaal van de kern als de manier van wikkelen staan in geen enkel boekje, met als resultaat een volkomen vlak faseverloop. Wil je er echt het fijne van weten, dan weet je bij wie je moet zijn.

Een goede trafo wikkelen is beslist een kunst en vereist vakmanschap en kennis van zaken maar het is echt geen rocket science hoor. En het fijne ervan is deel van mijn vak... Neemt niet weg dat Cock ook beslist het vak verstaat. En nee, het staat niet in diy boekjes of The Music Emotion uitgelegd, maar er is echt heel veel vakliteratuur over te vinden.

Link to comment
Share on other sites

20 hours ago, Pjotr said:

Een goede trafo wikkelen is beslist een kunst en vereist vakmanschap en kennis van zaken maar het is echt geen rocket science hoor. En het fijne ervan is deel van mijn vak... Neemt niet weg dat Cock ook beslist het vak verstaat. En nee, het staat niet in diy boekjes of The Music Emotion uitgelegd, maar er is echt heel veel vakliteratuur over te vinden.

Wanneer je in het vak zit (ik dus niet), zou ik toch zeker aanraden eens contact op te nemen. Er is hier volgens Cock echt sprake van een uniek trafo-concept dat ook niet in de vak- en octrooi-literatuur is te vinden. 

Link to comment
Share on other sites

Zo af en toe spreek ik Cock wel bij gelegenheid. Daarvoor hoef ik hem niet per se op te zoeken. Hij heeft zijn ding, ik het mijne. Cock is helemaal into de trafo's om het maar zo te zeggen. En ja, Cock is op zijn manier erg enthousiast over waar hij mee bezig is. Prima, goede zaak, helemaal niks mis mee en hij doet er anderen veel plezier mee.

Link to comment
Share on other sites

On 16-1-2018 at 10:50 AM, vintagemod said:

Carl, over verbouwing gesproken  er zal toch brandwerende plaat terug komen want je heb een houten vloer ,klopt dat.

 

Mvg wol

Goede vraag Wiel, er komt weer een metal stud plafond in de keuken en gips is toch brandvertragend? Verder komt mijn aannemer komt vrijdag, ik zal hem eens vragen

Edited by carl
Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, vintagemod said:

Wat doet dan Cock het verkeerd Potjr,want jij doet het anders dat geef je zelf aan en als je het Andes doet ben je niet eens met de materie van Cock.

Wat kan jij dan beter leg dat maar een uit.

Mvg wol

Je uitdrukkingsvaardigheid is niet je sterkste kant maar lezen blijkbaar helemaal niet. Ik zeg helemaal niet dat Cock wat verkeerd doet. Dat maak jij er nu van en ik het vind het niet netjes van je dat je mij dat in de mond legt. Ik zei zelfs het tegenovergestelde over Cock:

Quote

Prima, goede zaak, helemaal niks mis mee en hij doet er anderen veel plezier mee.

 

Edited by Pjotr
Link to comment
Share on other sites

Afgelopen maandag ben ik weer bij Cock geweest. Hij had aangeboden mijn Harmonizers naar de laatste stand te modificeren. Bovendien was de phonokabel klaar die hij voor me had gemaakt. Eigenlijk zou ik vorige week donderdag zijn gegaan, maar de westerstorm gooide roet in het eten, zodat het bezoek verplaatst werd.
Aangekomen in Rotterdam even na twaalven, stond het raam bij Cock open. Beneden liep een meneer van overzeesche komaf met een hoofdtelefoon op, die luidkeels mee zat te blèren met de muziek. Hij had zijn dochtertje van school gehaald. Die was dat blijkbaar gewend, want ze deed alsof het heel gewoon was. Toen ik boven aangekomen was, vond Cock dat ik mooi kon zingen. Ik zei maar gelijk dat ik dat niet was geweest (en dat wist ie natuurlijk wel).

Na de verwelkoming met koffie begon Cock weer te vertellen. Het is telkens weer een beleving hoe die man alles weet uit te leggen en op ideeën komt waar je eigenlijk niet snel over nadenkt. En als Cock eenmaal begint, dan houdt hij niet meer op met vertellen. Gelukkig ken ik een aantal van zijn bekenden, zodat hij vrolijk met namen kan gooien en ik het ook nog kan plaatsen.
Cock vertelde over zijn nieuwe versterker. Een pracht ding, maar voor ik ernaar mocht/kon luisteren, waren we 4 uur verder. Ik kan echt niet herhalen wat Cock die middag en avond allemaal verteld heeft. De belangrijkste dingen heb ik wel opgeslagen. Op het eind van de rit hebben we dan toch nog even geluisterd. Van wat ik me kan herinneren van de vorige keer, was het nu nog intensiever geworden. Nog makkelijker, ruimer, rustifger en dynamischer. Dat was dus de nieuwe versterker. Heel apart, maar ongelofelijk realistisch, plastisch en mooi. Ik kan best begrijpen dat mensen dat ook willen.

Om een uur of tien 's avonds heb ik me toch richting auto begeven om de terugreis weer aan te treden, de Harmonizers achterlatend, maar met een mooie phonokabel. Helaas ik Cock links en rechts vergeten te kenmerken. Dat heb ik thuis moeten doen. Verder is het een heel mooi kabeltje, al is het iets leger nu de Harmonizers op retraite zijn. Ik mis mijn kastjes. ;)

Edited by Sodejuu
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Afgelopen donderdag kreeg ik mijn Harmonizers terug. Eea had ff geduurd, omdat Cock nog andere werkzaamheden had en ik bovendien niet naast de deur woon. Gelukkig heb ik een nichtje dat wel in Rotterdam woont en regelmatig op en neer rijdt. Zij heeft voor mij de Harmonizers opgepikt en donderdag dus hier afgeleverd.

Vandaag heb ik eindelijk tijd gehad die dingen weer eens aan te sluiten. Hoewel ik op dit moment vrijgesteld ben van werk (voor mijn vorige werkgever), heb ik toch nog iets om handen waardoor aansluiten en luisteren even geduurd heeft. Cock heeft in ieder geval weer puik werk afgeleverd. De kastjes zien er (nog) als nieuw uit en ik heb het idee dat ze in de huidige versie nog krachtiger hun werk doen. Ik heb dus een tijd zonder gespeeld en dan weet je pas wat je most als ze er niet bij staan. Niet dat het dan slecht klinkt, maar met de harmonizers erbij krijg je toch een strakkere afbeelding, meer druk in het laag en een mooiere oplossing. Ik ben blij dat ze er weer staan.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...