Jump to content

Prijzen High End


carl
 Share

Recommended Posts

Ik wist niet dat audio toen al zo'n ding was Peter. Overigens vertelde mijn moeder altijd dat de schoenenzaak in economisch slechte jaren het het best deed. Kennelijk wilde mensen door zich goed te kleden laten zien dat het nog goed ging. Tegenwoordig rijden ze met een kapotte spijkerbroek in een Porsche.

 

Denk dat audio toen wel meer een ding was dan nu. In Rotterdam had je begin jaren '60 al Snijders in de Hoogstraat. Pa Snijders woonde 50m verderop bij mijn ouders vandaan en ik knikkerde met zijn zoons. Weet nog wel dat binnen spelen bij de familie Snijders nooit mocht. Dat verstoorde pa's luistergenot :D Het stond daar vol met Quad  en Thorens en daarbij kun je natuurlijk ook geen spelende kinderen hebben. Geloof dat zoon Ed (of Ad) later de zaak heeft overgenomen. Op de Lijnbaan had je een pianozaak die ook veel top audio had staan. v.n.l. Braun. De naam is mij even ontschoten. En in Rotterdam Hillegersberg had je Wolf die voornamelijk in B&O deed, en daarnaast ook andere merken betere audio zoals Tandberg en Uher en zo. Zomaar een paar voorbeelden die ik mij herinner. Er zal ongetwijfeld meer zijn geweest.

Edited by Pjotr
Link to comment
Share on other sites

Maar wat is er nog van over Peter? In Nijmegen had je indertijd wel 5 hifi zaken en ook witgoed zaken die best goed spul verkochten. Nu heb je de Hifiwinkel in Beek bij Nijmegen en Hifi Klubben. De laatste zaak verkoopt geen High End, meer iets voor de moderne studentenkamer. Doet de handel toch iets fout. Toch is er wel interesse voor bijvoorbeeld de beurs in Muenchen.

Link to comment
Share on other sites

Klopt wat je zegt carl. De zaken die ik noemde bestaan geen van alle meer. Snijders heeft het lang volgehouden en het nog even via internet geprobeerd. Maar daar leent het "artikel" zich eigenlijk niet voor. Die zaken konden eigenlijk ook alleen maar goed draaien vanwege een breed midden segment. Op alleen de top ging toen ook al te weinig. En zoals al eerder aan de orde kwam is dat middensegment er vrijwel niet meer. Je weet nooit wat de toekomst brengt maar ik denk dat je voor de top audio straks alleen nog bij gespecialiseerde "consulent" terecht kunt. En dan alleen nog op afspraak.

Link to comment
Share on other sites

De tijd dat zaterdagsmorgens de pallets met apparatuur bij Allwave werden binnen gereden en 's avond leeg weer naar buiten ligt ver achter ons.

 

Maar wat eerder ook werd opgemerkt: Wanneer je apparatuur koopt die 20 jaar meegaat, hoef je maar één keer in de 20 jaar naar de winkel. En de hogere middenklasse wordt ook door veel internetwinkels verkocht.

 

Het is een beetje tegenstrijdig, van de ene kant de service die je graag wil, maar de prijzen omhoog jaagt. En van de andere kant de klant die wikt en weegt en uiteindelijk bij Bol.com z'n spullen voor de laagste prijs koopt.

 

Toch zijn er winkels die het echt wel goed doen en hun klanten weten te bereiken. Neem b.v. IEar in Tilburg. Die hebben dan ook een breed assortiment. Maar ik denk dan wanneer er 10 van dergelijke winkels in Nederland waren, de markt echt wel vol zit.

 

Nu beginnen er nog steeds mensen vanuit hun huiskamer een audiowinkel. Een klein assortiment van meestal veel te dure apparatuur. Dat dat niet werkt zal bij de meeste wel duidelijk zijn. Tenzij je wat extra's doet. Akoestiek, plaatsen en tunen apparatuur enz. Audiomaat in Tilburg is zo iemand. Maar ook hard werken en weinig verdienen.

Link to comment
Share on other sites

Het probleem van huiskamerbedrijven is, dat ze vaak niet geleverd krijgen van importeurs die dit oneerlijke concurrentie vinden. Op zich is niets op deze werkwijze aan te merken (vind ik). Aan de andere kant zijn er wel pandjes te krijgen buiten de winkelcentra die niet te duur zijn maar 500 tot 1000 ben je zo kwijt.

 

Die Jack is een klassieke middenstander en woont zelfs boven zijn zaak.Bij die audiomaat ga ik ook eens kijken. Ik ben wel in zijn tweaks geïnteresseerd.

Edited by carl
Link to comment
Share on other sites

Ja HIghend audio is duur. Maar je krijgt er ook veel voor terug. En het is ook wel een kwestie van prioriteiten stellen en sparen. Mijn broertje rookte, 1 pakje per dag, dat is toch al snel 2.5K per jaar... Als je dat geld apart legt kan je na een aantal jaar een leuke set kopen waar je elke dag van kan genieten.De afgelopen jaren heb ik met heel veel plezier geluisterd naar mijn set (ruim 20K). Ik zou niet zonder kunnen. Dat betekend dat er (ik ga januari emigreren naar Indonesie) een mooie set meegaat. Nee geen grote luidsprekers maar een paar kleine monitoren. Met een Devialet en Macbook met Roon erop en je kunt voor een duizendje of 8 echt genieten. Ja het is veel geld maar deel het is door vijf jaar en iedere avond luisteren.... Dan kost de muziek een paar euro per dag. Minder als roken of stevig drinken....

 

Jammer is dat de consument niet echt wil uitgeven aan dit soort spullen. Zeker hier in Nederland niet. Je mist echt wat!

Link to comment
Share on other sites

Jammer is dat de consument niet echt wil uitgeven aan dit soort spullen. Zeker hier in Nederland niet. Je mist echt wat!

Misschien dat die consument genoegen neemt met minder (en er bij kan roken, drinken)?

Of gewoon het verschil in 'verbetering' t.o.v. prijs verschil voor zichzelf niet kan verantwoorden?

Link to comment
Share on other sites

Laat High End maar gewoon lekker High-end kosten....dit is gewoon een eigenschap van High-End

 

Heb je High-end nodig om een goede geluidsreprodctie te realiseren en je volledig in de muziek te trekken:  NEE

 

In de prijsklassen van ca. 5.000 tot 10.000 euro voor  complete nieuwe set (bron, versterker, speakers, bekabeling)

is zoveel fraais te verkrijgen. 

Link to comment
Share on other sites

Ik denk in ieder geval dat het belangrijk is, dat je niet al te veel wisselt want dat kost klauwen met geld. Ook tweede hands kan je ook een leuke set krijgen en dat is een hobby apart.

Edited by carl
Link to comment
Share on other sites

Als je nooit wisselt, hoor en weet je het verschil niet Carl.  Verder is m.i. goed ontworpen apparatuur uitbreidbaar of op zijn minst kun je simpel kleine aanpassingen maken van b.v. triode naar ultralineair is een groot verschil. Verder vind ik het leuk om af en toe eens wat anders neer te zetten en de verschillen te horen tussen mijn Dual 1019 , Thorens TD-2001 en Sony PS-6750.  Dankzij dat, kan ik nog meer van mijn spulletjes genieten. :)    

Link to comment
Share on other sites

Gisteren mijn laatste audioshow bezocht in Europa de komende jaren. In Krefeld, Duitsland. Ga ik het missen? Ja wellicht een aantal vrienden (Marco, Fritz, en wat andere Nederlanders en bekende buitenlanders. Opvallend: een goedkoop 40 jaar oud kringloopsetje speelde echt geweldig... 

Link to comment
Share on other sites

Hifi hoeft niet duur te zijn of het nou oud of goedkoop is maakt gewoon de juiste combinatie en een beet je modificeren en klaar.

Mvg wol

Fijn dat je ons hier een keer opmerkzaam op maakt.:)

Dit had ik nooit zelf kunnen bedenken. Ik ben dus veel te duur uit geweest. Had ik Wol maar eerder gekend!

 

Groet,

 

Leobus

Link to comment
Share on other sites

Hifi hoeft niet duur te zijn of het nou oud of goedkoop is maakt gewoon de juiste combinatie en een beet je modificeren en klaar.

Het schema van Potjr versterker is ook al 40 jaar oud ,dan wel met buis.

Mensen laten zich overrulen door verkopertje met een vlotte bek een mooi design product,maar men weer niet wat die kan en niet kan ,maar als ze het gekocht hebben dan komen pas echt erachter ,altijd thuis een paar dagen uitproberen dat is de beste medicijn. 

 

Ik heb me destijds laten "overrulen" door een keer naar (tweedehands) electrostaten te luisteren (waar ik als student elektrotechniek al over gedroomd had). Mijn bek viel open van verbazing. Helaas bleken geschikte versterkers fors aan de prijs. En, tja, de mooiste bronnen waren ook niet goedkoop. Verkopertjes speelden geen rol, wel: veel luisteren, vergelijken en een beetje verstand van zaken. 

Goedkoop bleek duurkoop maar geniet er elke dag van.

Link to comment
Share on other sites

ik vrees dat Wol wel gelijk heeft. alleen 'beetje' is wellicht understated.

 

 

 

 

ik moet aanvullen: Wol noemde niet de voodoo, de tweaks. ook erg belangrijk. gaat ook wat geld in zitten (mijn understatement). maar bij nieuwe dozen ook net zo nodig.

Edited by robx
Link to comment
Share on other sites

Hier nog effe verder klagen.

Ik las vandaag, dat erg veel detailhandelaren het erg moeilijk hebben. Er zullen veel winkels gaan sluiten.

Ik denk dat dit voor een behoorlijk deel door de huurprijzen van de winkel ligt. De eigenaren van die panden beseffen kennelijk nog niet, dat dit niet meer kan. Zouden ze voor bv 100 m2 €800,- per maand betalen, dan zouden winkels kunnen concureren tegen webshops. Nu gaan ze failliet en laten een leeg winkelcentrum achter. Wanneer dit zo door gaat, hebben de shopverslaafden straks een probleem.

 

Nu worden prijzen door al de tussenhandel, pandeigenaren en niet te vergeten de belastingdienst, omhoog gejaagd.

 

Er zal echt iets stuctureels moeten veranderen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...