Jump to content

Klein probleem Auralic


carl
 Share

Recommended Posts

Hai Jack,

 

Ik was al van plan morgen een bedrijf te bellen dat ook via internet de Auralic verkoopt en ook externe harddisks. Had ik meteen moeten doen, maar dit probleem had ik werkelijk niet verwacht. Ik heb een voorkeur voor een externe hard disk die niet extern gevoed wordt. Dat wil niet zeggen dat ik gek ben hoor: een ezel valt .......En luisteren kan ik echt goed want ik heb als beleidsjurist altijd gewerkt met kennis die niet de mijne is. Daar heb ik geleerd, dat je zoveel mogelijk vragen moet stellen om een goed beeld te krijgen waar ik wat mee kan. En laat het duidelijk zijn dat jullie me een stuk verder geholpen hebben.

 

Verder zie ik een computer net als een lichtknopje: hoef ik ook niet van te weten hoe het werkt. Zover zijn we kennelijk nog niet.

Edited by carl
Link to comment
Share on other sites

Hoi Carl,

 

Ik dacht al zo rond de eeuwwisseling  of zelfs daarvoor had je al: " plug and play"  hardware.  Mijn ervaring uit die tijd dat het meeste gewoon niet werkte of slechts met moeite aan de praat te krijgen was.  Bij computers is dat een stuk verbetert maar soft en hardware moeten nog steeds goed bij elkaar passen.  Audio loopt  achter is ook mijn ervaring.  Wat een gekloot ik niet met USB audio heb gehad.  99% van die problemen waren trouwens software gerelateerd.

 

Wat computers en audio betreft hoef je m.i. geen computer nerd te zijn. Je hoeft net als in een auto alleen maar te weten hoe je dat ding moet besturen. Een goede winkel zal je daar bij helpen, misschien ben je een paar tientjes meer kwijt maar dan weet je wel zeker dat het werkt.

Edited by Tubejack
Link to comment
Share on other sites

Verder zie ik een computer net als een lichtknopje: hoef ik ook niet van te weten hoe het werkt. Zover zijn we kennelijk nog niet.

 

Ach ja, als jij kookt haal je zeker ook een zak aardappelen bij de Appie, Een blik sperziebonen en een paar karbonades. Kiepert dat dat zo bij elkaar in een pan en zet het gas aan.... Eet smakelijk :lol:

 

Er wordt hier steeds de loftrompet gestoken om bij een fysieke winkel te kopen, want daar kun je nog op service rekenen als iets niet goed is. Begrijp dan ook niet dat Carl dan niet even om hulp bij de winkel vraagt waar hij hem gekocht heeft...  :rolleyes:

Edited by Pjotr
Link to comment
Share on other sites

Staat ook op de lijst Peter. Mijn fysieke hifiwinkel in Nijmegen waar ik de Auralic heb gekocht werkt ook met een externe opslag, maar hij verkoopt dat zelf niet. Verder ben ik wel voor fysieke winkels en koop zelden via internet. De WD heb ik echter bij de Media markt gekocht per post. Ik had hem ook bij Wifi media in Arnhem kunnen bestellen. Die verkopen zowel de Auralic als harde schijven. Dat ga ik nu dus maar doen. Alles komt goed!

Edited by carl
Link to comment
Share on other sites

Ik had hem ook bij Wifi media in Arnhem kunnen bestellen. Die verkopen zowel de Auralic als harde schijven. Dat ga ik nu dus maar doen. Alles komt goed!

Nu had ik eigenlijk verwacht dat je hem daar gekocht had.

Zij zij erg bij met streaming audio en zou ik zeker als digibeet heen zijn gegaan.

Hebben iets meer ervaring in streaming audio en kunnen dat ook compleet leveren en weten ook daadwerkelijk wat wel en niet kan.

Een paar weken geleden van hun een demo gehad op de audio vereniging en werd goed uitgelegd hoe het een en ander werkte. 

Link to comment
Share on other sites

Ik heb hem bij de hifiwinkel in Beek gekocht. Rob Wilms is goed voor mij als klant en ik ben dan een trouwe klant. De vraag is nu een hub of externe opslag met voeding. Het is maar waar je je druk om moet maken George.

Link to comment
Share on other sites

Kijk ook even goed in de handleiding van de Auralic naar de formattering van de harddisk die je er aan hangt. De Olive en m'n huidige Noxon willen een harddisk die als FAT-32 is geformatteerd. Mogelijk is je stick ook fat32, en werkt dit probleemloos. De meeste schijven zijn echter als ntfs geformatteerd.

Kijk hier eerst naar, voordat je muziek op je nieuwe hd gaat zetten, die vervolgens misschien weer niet kan worden gelezen... De nieuwe hd zal zeer waarschijnlijk af-fabriek als ntfs zijn geformatteerd, maar wat wil de Auralic eigenlijk zelf?

Edited by thingman
Link to comment
Share on other sites

Uit de link van Jack: "Lightning Server can read FAT32, NTFS, exFAT, ext2/3/4 and HFS+(no matter if they are non -­‐journaled or journaled) partition formats."

 

en overigens "The driving ability of ARIES MINI USB ports on the back panel is 500mA in 5V."

Edited by Duck-Twacy
Link to comment
Share on other sites

Als dit klopt trekt een 1TB model minder dan  2,5 ampère  https://uk.webuy.com/product.php?sku=SHDDWESELE1T35B

{...} Currently available 1 TB hard drives have a typical power consumption rating greater than 13.5 watts.

 

Maar 3 pagina's voor een "klein" probleem   :blink:  Het wordt tijd voor een tjongejonge topic .....  

Edited by Tubejack
Link to comment
Share on other sites

Als een voeding 5 volt is en 0,5 ampère maximaal kan leveren = dat maximaal 2,5 watt

 

Maar Carl waarom ga je toch niet voor een intern schijfje?  Dan gebruik je  WD-elemets mooi als backup en om muziek uit te wisselen. :)

Dan sluit je, je  Auralic mini ook aan op je netwerk  en koppel je, je WD schijf via USB aan je laptop of PC.  

 

Via Windows shares of workgoup  kan je vast via je zelf gemaakte netwerkje alle schijven benaderen.

Ik werk bijna op dezelfde manier,  alleen dan met Mac en Linux computers en kan de bestanden gewoon slepen naar élke harddisk  

 

Als je een moderne laptop of pc  hebt met USB 3 werkt het zo nog sneller ook :o   En maak je mogelijk van een nadeel een of twee voordelen  :)  

Met een beetje mazzel snapt die Auralic ook shares.....   dan kun je zelfs vanaf je laptop streamen ....

Link to comment
Share on other sites

Het 1e wat je kan doen Carl is  gewoon je Auralic  aansluiten op je netwerk, gewoon hup zo kaal  aansluiten en aanzetten zonder externe of interne harddisk.

Dan op je laptop of pc kijken in het Windows netwerk of je hem ziet. Dat duurt soms een aantal minuten voordat ze elkaar ontdekt hebben.

Edited by Tubejack
Link to comment
Share on other sites

Winston Churchill zei " dat Amerikanen altijd het juiste deden nadat ze eerst alle andere opties hadden uitgeprobeerd" . Daar lijk ik wel een beetje op. Dus ik heb vanochtend maar een interne harde schijf gekocht van 1 TB bij wifi media en een USB stick (helemaal alleen voor mij). Het weekend maar eens even kijken hoe ik de bestanden ga overzetten.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...