Jump to content

constante geluidsveranderingen door lichtnet.


badcurrent
 Share

Recommended Posts

Mijn vriendin en ik wonen in Gorinchem 3-hoog.

Sinds ongeveer een jaar of 8 a 10 hebben we last van min of meer wisselend geluid dat soms een paar minuten stabiel blijft, meestal inzakt d.w.z. het word doffer en ook meer vervormd en heeft ook lichtelijk effect op de basweergave kortom het fluctueert. We hebben het vermoeden dat dit in zekere mate in het hele land voorkomt. Dit hebben we o.a. gehoord in Tiel en Utrecht en ook in onze eigen woonplaats bij de supermarkt en ijssalon.

Ook bij mijn vader die in Schelluinen woont is dit hoorbaar. Dit zou veroorzaakt worden door spaarlampen geschakelde voedingen en pc,s en telefoonopladers. De sinus zou dus constant vervormen ( golfstoring. ) De gemiddelde audiofiel zou dit moeten horen , en het is in feite niet gebonden aan wanneer je luistert maar later op de avond kan het minder voorkomen. We hebben hier een regenerator van PS-audio dit effect niet weg haalt en ook de sinusvervorming maar reduceert tot ongeveer 1tot 1,5% (ing. vervorming 2 tot 2,5%) en ook de uitgangsspanning is 10 volt lager dan de ingangsspanning. b.v. 229v wordt 219v. Is dit met een regenerator wel op te lossen, en ik hoop op reacties van personen die dit hetzelfde ervaren en eventuele oplossingen of remedies of moeten wij hier in mee leren leven?

Is er ook een mogelijkheid van inteferentie van mobiele telefoon netwerken via hoogspanningsmasten?

Ik ben benieuwd naar eventuele reacties.

.

Link to comment
Share on other sites

Is de regenerator wel goed ingesteld?

Deze kan namelijk ook het voltage verhogen mocht dat nodig zijn.

En dan nog vind ik de vervorming die er uit komt nog hoog.

In de power plant wordt een de spanning echt opnieuw ge genereert en vervolgens via een transformator naar de juiste spanning gebracht.

Ik twijfel dus aan de juiste werking van de power plant.

Link to comment
Share on other sites

De tolerantie van de netspanning is + en - 10%. Je apparatuur hoort daar op ontworpen te zijn om daar rekening mee te houden en zonder dat de goede werking daardoor beïnvloed wordt. Overigens is in Nederland het lichtnet over het algemeen binnen 5% constant, of je moet aan de rand van een industrieterrein wonen.

 

Eigenlijk zou je zo'n powerplant helemaal niet nodig moeten hebben. Maar als je die toch gebruikt behoort die wel een constante 230V af te geven. Of heb je helemaal geen echte powerplant maar eigenlijk een netoppoetsfilter?

Edited by Pjotr
Link to comment
Share on other sites

Ben geen expert natuurlijk, maar was het probleem niet het spike achtige karakter van de spanning (ipv een gemoedelijke sinus)? Ik weet niet hoe de gemiddelde spanning van een niet sinusoide uitpakt, maar de pieken zullen wel veel hoger zijn dan Wortel(2).Ugemiddeld

Link to comment
Share on other sites

De vorm van de spanning is uiteraard ook een onderdeel van power quality. Van een paar piekjes zal de RMS-waarde (dat is wat anders dan het gemiddelde; dat is immers nul) niet veel anders worden, maar de kwaliteit van de spanning wel. Denk aan schakelpieken van bijvoorbeeld een koelkast die je via het net terug kunt horen via je speakers...

Link to comment
Share on other sites

Daar is dus prima de spanning mee in te stellen.

Je geeft aan 229V aan spanning binnen te krijgen en 219V uit te gaan.

Dit kan je rustig instellen op 230V wat hier de standaard is en ook je apparatuur op is gebouwd.

Volgende is welke vorm heb je gekozen?

Gewoon een enkele sinus moet gewoon goed zijn dubelwave zou ik pas proberen als de gewone sinus goed is.

En sommige apparatuur kan daar niet mee omgaan dus eerst terug naar de basis.

De uitgaande THD vervorming zou nu ongeveer 10x lager moeten zijn als war er op de ingang staat.

Bij jou staat op de ingang 2 tot 2.5%THD vervorming, op de uitgang mag je dus 0.2 tot 0.25%THD vervorming hebben.

Haal je dat niet dan zou ik de power plant laten nakijken en is er mogelijk iets niet goed.

Aangezien de power plant nu op 220 is ingesteld verwacht ik dat er mogelijk meer niet goed staat ingesteld.

Ik zou daar eerst maar eens naar kijken.

Het lijkt mij dan sterk dat het lichtnet nog de oorzaak is van het wisselende geluid.

 

Groetjes George

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

We hebben nu een accuphase ps-1220 regenerator als demo . maar ook hiermee blijft het geluid niet constant. volgens de handleiding maakt hij een onvervormde sinusgolf van 100 volt, dan moet de overgebleven 130 volt min of meer" direct" via filtering worden bijgevoegd . Naar mijn mening zou de gegenereerde spanning volledig onafhankelijk moeten worden opgewekt . Werken generators van isotek wel op dit principe? Is er iemand in Nederland die gespecialiseerd is in dit soort lichtnetstoringen, en de storing e.v. met een scoop direct uit de meterkast zichtbaar kan maken zodat ik dan kan bepalen wat voor soort filter of generator wel werkt. Zijn er in Nederland overigens meer mensen dit ervaren? Graag zouden we in contact komen die ons hiermee verder kan helpen en e.v. bij ons langs kan komen.

Link to comment
Share on other sites

Ik heb het idee dat met een

scheidingstransformator betere resultaten te behalen zijn. Wie heeft zoiets.

Ik heb hier twee scheidingstrafo's staan. Een 3500w ringkern die bromt en een stille gebalanceerde bloktrafo van ongeveer 1000 W. De laatste heb ik gebruikt voordat ik apparte stroomgroepen had. Wie wil kan ze lenen. Netfilters heb ik ook nog wel een paar. 

 

Hier ligt er nu dus alles tussenuit. De boel gewoon netjes met steraarde aansluiten. Ook meten of de fase klopt ivm lekstromen.

Link to comment
Share on other sites

Brommende ringkern. Helaas een eigenschap. Ik heb dat opgelost met een dc opvreter. Schakelbaar. Maar gaat tegen het gevoel in dat er een stukje rotzooi in de voeding zit. Overigens hoor ik geen verschil en de trafo is nou stil.

 

 

Ik weet dat vd veen een of ander filter in gebruik heeft van ik meen Canadeze makelij maar daar betaal je dan de hoofdprijs voor.

 

Dus een eenvoudige scheidingstrafo is dus blijkbaar niet je van het. Okay

Link to comment
Share on other sites

Ik weet dat vd veen een of ander filter in gebruik heeft van ik meen Canadeze makelij maar daar betaal je dan de hoofdprijs voor.

 

 

Je bedoelt http://www.plitron.com/power-isolation-units/audio-output-transformers/

 

Die maken ook voor die markt VDV ringkern trafo' s  onder hun eigen naam.

Maar ook  Audio Video Power Conditioners – Torus Power

http://www.toruspower.com

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...