Jump to content

Led Lamp


carl
 Share

Recommended Posts

Ik heb twee Gispen buitenlampjes en daar moeten lampen in. Omdat ze op een bewegingsmelder zitten leek me een led lamp ideaal. Ik er een halen, maar dat licht is ongelooflijk koel. Is er wat warmers op de markt want dit ziet er niet uit.

 

PS mijn 6550 passen er helaas niet op.

Link to comment
Share on other sites

I.d.d. er weer gewoon 60W gloeilampen in draaien (of wat opgegeven is). LED lampen met warm licht en die ook nog een beetje licht geven zijn er wel maar zijn ook behoorlijk duur. En dat zijn dan bovendien meestal ook nog spots. Het loont ook niet voor een buitenlamp met bewegingssensor die niet lang achter elkaar brandt. Neem voor buiten beslist geen spaarlampen, de meesten doen het niet meer als het gaat vriezen en het duurt een paar minuten voor ze behoorlijk licht gaan geven.

Link to comment
Share on other sites

Die flame van Hans ga ik maar eens opzoeken. De led lampen van onder de 2700 vond ik veel te wit. Ik koop voor de zekerheid nog wat 40 wat gloeilampen.

Link to comment
Share on other sites

Ik wist niet dat er led flames bestonden. Kennelijk toch wel want ik vond ze op internet.

 

Ik heb nogal wat lampen liggen inmiddels. Toch moeilijk om de juiste vervanging te vinden voor gewone gloeilampen: ziet er vaak zo anders uit terwijl volgens de boekjes de lichtopbrengst prima is ziet het er in de praktijk niet gezellig uit.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

nou het is niet slechts 'koud' en 'niet gezellig'. het is ongeschikt om goed bij te zien. en 'goeie' leds schijnen zodanig gefilterd te worden dat het rendement daalt. bovendien is de levensduur kwestieus en leveren die dingen lichtnetvervuiling op. weg ermee dus.

 

 

groet

Link to comment
Share on other sites

gek genoeg vind je die flames bij de Kwantum o.a.

 

 

 

verder over led ik ben er ook mee bezig. 3000K is geen warm wit licht, dat is eerder bij 2700K en dan nog is het niet te vergelijken met wat we gewend zijn van halogeen.

 

 

Led it Light schijnt goede led lampen te verkopen. Misschien moet ik daar maar eens wat GU10 spots bestellen.

 

Omdat er sowieso electronica in de voet zit, ook bij 12V, ga ik geen moeite doen om trafo's bij nieuw te plaatsten spots te monteren, en wil dus gewoon de 230 V GU10 versie.

 

De betere led lampen zijn de 3x3 lampen, prijs ongeveer 30 euro

 

Een spotje zie je ook bij daglicht, maar een lampje dat je toch niet ziet, en die te koel licht geeft, kun je helpen met glasverf ;-)

Link to comment
Share on other sites

Voor wat 't waard is... Spido kocht vandaag wat LED lampjes bij de Action. Die waren erg goedkoop, vond hij.

Het waren type LSC LED GU10 240V. (Let op de verpakking: er zijn 12 Volts broertjes die er precies op lijken!)

300 lumen, warm white (3000 K) en slechts 4,5 W. 

929248_140x140.jpg?1384016025

 

 

Hij kocht ze voor z'n paludarium.

Want Spido houdt niet alleen van muziek, maar ook van beessies die kruipen, sluipen en zwemmen. Amfibieën, schildpadden, dat soort spul.

Eerst zat er zo'n ouderwetse TL-balk in... zo ongezellig.

Daarna kwam er een armatuurtje met halogeenlampjes... maar dat werd te warm, zodat de ramen besloegen aan de binnenkant. Dus: LED maar eens proberen. Het gevonden type paste in de fittinkjes: daar had Spido wel op gelet toen hij ze kocht.

Het licht moest natuurlijk wel prettig zijn, qua kleurtemperatuur. Nou, het licht is ongeveer gelijk aan dat van de 50 W warmwitte halogeentjes die er eerst in zaten

Voorlopig is Spido erg tevreden met het resultaat.

En de beessies ook, zo te zien.

Link to comment
Share on other sites

Spido, voor een paar tientjes koop je een vijf meter lang lint met RGB LED's inclusief een besturing waarmee je de kleurtemperatuur kunt instellen. Ik kocht de mijne een tijd geleden via een vriendje in China voor 16 euro, tegenwoordig kun je ze voor een veelvoud ook in NL kopen, de commercie in NL weet prima hoe ze kosten moeten toevoegen. http://ledstrip-specialist.nl/complete-rgb-ledstrip-set

 

 

BTW: Ben je niet bang dat die beestjes aan de andere kant van dat glas jou op een kwade dag inruilen voor een cavia? 

Link to comment
Share on other sites

A.Spido, voor een paar tientjes koop je een vijf meter lang lint met RGB LED's inclusief een besturing waarmee je de kleurtemperatuur kunt instellen. Ik kocht de mijne een tijd geleden via een vriendje in China voor 16 euro, tegenwoordig kun je ze voor een veelvoud ook in NL kopen, de commercie in NL weet prima hoe ze kosten moeten toevoegen. http://ledstrip-specialist.nl/complete-rgb-ledstrip-set

B. BTW: Ben je niet bang dat die beestjes aan de andere kant van dat glas jou op een kwade dag inruilen voor een cavia? 

 

Beste Ravon,

 

Ad A: Merry XMass! (Lijkt me overigens niet geschikt als paludarium-verlichting.)

Ad B: Nee, hoor. Alleen een volslagen krankzinnige zou zich daar zorgen over maken.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...