Jump to content

Audioclub Oost Brabant


Hans van Liempd
 Share

Recommended Posts

4 hours ago, Hans van Liempd said:

Dat was als zelfspot bedoeld.

Maar... helemaal zonder slag of stoot verliep het afgelopen donderdag niet. Nu niet de afstandsbediening vergeten, maar een verkeerde draadloze muis meegenomen. Die was gekoppeld met een andere PC dus werkte niet. Nou woont er een lid van de audioclub niet al te ver van ons clubhuis, dus een andere was snel geregeld.

Maar toch nog niet helemaal uit de problemen. Omdat mijn muziek PC de muziek vanaf de NAS haalt, moest ik er voor de demo een externe HD aanhangen. Ook zit de lineaire voeding behoorlijk ingebouwd, zodat ik me met een geschakelde voeding moest behelpen. Waarschijnlijk heeft die laatste het met de HD er bij er moeilijk gekregen. Hij piepte als een oude lijntrafo (is me verteld, ik hoor die frequentie niet meer). Er waren dus problemen met opstarten, kopiëren vanaf een tweede HD en de i2s kaart. Niet iets om vrolijk van te worden. Gelukkig werd dit door de mensen van Aequo prima opgepakt door nog was extra informatie te geven. Ondertussen de tweede schijf verwijderd, wat instellingen veranderd en de Asuskaart via SPdif en kernel ingesteld. Dit, omdat ik weet dat sommige drivers erg veel energie van de PC vergen. Uiteindelijk werkte het probleemloos en konden we na de pauze echt gaan luisteren. een van de leden merkte op dat aan van de beste demo was, sinds dat hij lid werd.

Het werd ook duidelijk dat Aequo een echt technologiemerk met erg veel kennis is. En dat deze, toch relatief kleine luidsprekers een bijzonder hoge weergavekwaliteit hebben.

Nadat ik de PC thuis weer aansloot werkte alles weer probleemloos. Ook op i2s. Ik geef die 12V geschakelde voeding in combinatie met de externe HD,  dus de "schuld" van de problemen.

Ja, ik zie het voor me, Hans. Ivan moest nog wel zeggen, "en dan je AB vergeten..."

Zelf koos ik bij streamen daarom voor de allereenvoudigste weg. Die werkt vanzelf, of hij werkt helemaal niet omdat iets kapot is. Zeker geen 1001 opties om na te lopen!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

En weer twee verslagen:

http://www.aob-hifi.nl/20162017.html#Ontdekking Met de Mamboberry en Elac luidsprekers en Yamaha versterking.

_DSC5173%20(800x530).jpg

En de Aequo demo met mijn Arrays http://www.aob-hifi.nl/20162017.html#Aequo:

AOB%20Juni%20%2305.JPG

 

Veel leesplezier.

Edited by Hans van Liempd
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, vintagemod said:

Zijn dat geprepareerde bier viltjes .:)

En met de Rasp mensen kunnen toch wat maken ik hoop wel dat ze de juiste Rasp gebruiken.

Die viltjes lagen er onder om de speakers iets hoger te zetten.

Het was de Mamboberry. Een Grieks product kennelijk.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Hier de verslagen van de avonden in juli en augustus:

http://www.aob-hifi.nl/20162017.html#Hifilimburg

_DSC5195%20(800x530).jpg

En de leden voor ledenavond met "een tafel vol speelgoed"

http://www.aob-hifi.nl/20162017.html#LedenVoorLeden

 

_DSC5222%20(800x530).jpg

Veel leesplezier.

Edited by Hans van Liempd
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

En het verslagen van september, dit keer een lezing van een van onze leden betreffende fase in luidsprekerfilters. En het leuke was, dat de verschillen ook nog hoorbaar werden gemaakt. Voor mij een van de topavonden sinds ik bij de audioclub ben.

http://www.aob-hifi.nl/20162017.html#Koen

_DSC5384%20(800x530).jpg

Veel leesplezier.

Edited by Hans van Liempd
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
21 minutes ago, Sodejuu said:

AOB heeft idd goede demo's. Ik vind de site echter niet zo geweldig, maar dat kan smaak zijn.

Kijk ook eens op www.audioclub-limburg.nl Wij hadden afgelopen keer de heren van de vrij swingende luidspreker Ilumnia op bezoek. BIj ons klonk deze luidspreker veel beter dan onlangs op de X-Fi.

De site is inmiddels wat achterhaald. Hij gaat nu zo'n 10 jaar mee en zou eigenlijk wel een opfrisbeurt kunnen gebruiken. Maar we zijn geen professionele organisatie, dus wie gaat dat doen. Voorlopig zijn de grootste problemen er uit gehaald. De site van audioclub Limburg ziet er wat dat betreft beter uit.

De Ilimia's komen binnenkort (2018) ook naar onze club. Ik vond ze op de Xfi ook aal veelbelovend klinken. Alleen was het midlaag wat aan de dunne kant.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Gisteravond hadden we een hel bijzondere avond. N.l. met de "powerdac" van True-Blue Box. Dit is een DAC- klasseD versterkercombinatie die geheel digitaal werkt, met een digitale terugkoppeling vanaf de luidspreker klemmen naar de digitale ingang. Dit is mogelijk met de ontwikkeling van een nieuwe chip van Axign. De AX5689PWM controller.

Deze was aan de ene kant aangesloten op een laptop (ik dacht met USB), en aan de andere kan aan een paartje PMC monitoren. Alles met simpele bekabeling aangesloten,

Bij de eerste nummer viel me gelijk het gebrek aan laag op. Het klonk flinterdun, maar je kon wel horen dat er wat bijzonders gebeurde. Niks aan speakers plakken. En kraakhelder. Na een paar nummers werd het rumoerig, wat meestal aangeeft dat er wat mis is. Er werd besloten een pauze in te lassen en de speakers en publiek een stuk verder de zaal in te plaatsen, zoals de opstelling bij demo's meestal is.ook bleek er wat mis bij de luidspreker aansluiting.

Na de pauze nog maar eens proberen. Tja.., dat klonk totaaaaaal anders. Nog geen diep fundament, maar toch heel behoorlijk laag. Bovendien een stuk homogener. De muziekkeuze was wel van dat populaire over gecomprimeerde. De set onwaardig, zeg maar. Een van de bezoekers had een USB stick met zorgvuldig uitgekozen kwaliteitsopnamen. Toen deze muziek gedraaid werd, gebeurde er echt wat. Voorin in het midden was een plaats vrij, dus ik ben daar eens gaan zitten. Wauw, wat een stereobeeld, detaillering, focussering en resolutie. Prachtig. Maar dan loop je tegen de grens van die PMC"s aan. De metaldome laat zich duidelijk horen en het laag is dan wel enorm strak, maar erg natuurlijk klinkt het niet. Maar toch, je hoort de potentie van deze nieuwe ontwikkeling. Ik denk dat we hier nog veel van gaan horen. Zeker wanneer de prijs onder de beloofde €2000,- blijft. Dit US voor een geïntegreerde versterker met een keur aan digitale en analoge ingangen echt een koopje.

Wat ik zei... Iets bijzonders.

 

 

Link to comment
Share on other sites

48 minutes ago, vintagemod said:

Nee Hans,dat verhaal klopt niet ,is analoge tegen koppeling ,en de prijs 2000 zijn fantasten maximaal 600 tot 1000 euro,s commercieel gezien.

En als bouwpakket 130 euro,s dan is het op..

Dit dan de vierde formaat in digi amp .

Nadeel van deze versterkers zijn problemen ,ze breken niet door ,fabrikanten willen liever analoge pwm hebben omdat die in principe minder problemen hebben of geen.


Mvg wol

 

 

Mvg wol

Een heel klein beetje gelijk. Het analoge signaal wordt van de uitgang genomen om met behulp van een ADC gelijk het digitale signaal met de ingang te vergelijken. Daarom zou het ook met andere versterkers (klasse A/B) kunnen werken.

Edited by Hans van Liempd
Link to comment
Share on other sites

Dit soort dingen zijn alleen leuk als alles geïntegreerd kan worden op één chip. Voor autoradio versterkers b.v. en home theater: Compact en goedkoop met toch een hoge kwaliteit. Voor een complexere high-end versterker heeft het weinig tot geen nut. Of het nu een ouderwetse klasse A of AB is of een Ncore. Leuke exercitie, meer niet.

Edited by Pjotr
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...