Jump to content

Weer 'n audiofiele dag...


Hans van Liempd
 Share

Recommended Posts

Dus ik weer een avondje lekker luisteren, maar helaas duurde het niet lang: sterk vervormd geluid uit het linkerkanaal. Bleek de eindversterker te zijn. Ook het omwisselen van buizen leverde niets op. Shit.

Link to comment
Share on other sites

Mijn idee is dat je ongehoord blij mag zijn dat je tijd en zin had om te gaan zitten luisteren na de grensverleggend ruwe activiteiten van je tandarts. Meestal is er na dergelijk ingrijpen slechts ruimte voor de beleving van pijn en niets anders. Met zoveel geld op de plank voor een nieuw element en allerlei draaitafelmodificaties zullen de reparatiekosten wel draaglijk zijn.

Link to comment
Share on other sites

Ik heb hem laatst al een keer weggebracht en toen konden ze niets horen of vinden. Nu pruttelde hetzelfde kanaal en ik heb natuurlijk buizen gewisseld e.d. Ik ben inderdaad in voor een nieuw element en ik denk wel dat de Ruby Z een grote kans maakt. Valt met inruil financieel wel mee als je het afschrijft over een jaar of 6/7. Die draaitafelmodificaties stellen financieel weinig voor, dan denk je aan een bedrag van 50/60 euro. Maar je kan natuurlijk niet alles gelijk doen: inkomen en uitgaven moeten op elkaar afgestemd worden! Daar ben ik vrij strikt in.

Edited by carl
Link to comment
Share on other sites

Ik heb hem net met twee mensen van zolder gehaald Jack. Ik heb ook de idee dat er een zekering kapot is. Er brand ergens een lampje waar me het bestaan niet van bekend is.

Link to comment
Share on other sites

Op bezoek geweest bij een audiofreak in Antwerpen.

Goede muziek lekker biertje en lekker eten.

Ik kreeg ook een Akai tapedeckje mee dat onderhoud behoeft.

De komende week eens kijken of ik dat kan laten lopen.

Link to comment
Share on other sites

Nee dus Onno, het staat niet in de gebruiksaanwijzing. Ik denk wel dat het een zekering is. Er lijken er drie in te zitten. Maar waarom komt er dan toch geluid uit dat kanaal: een zekering doet het of niet. En waarom gaat die zekering kapot? Ik ga er even mee langs bij Rob Wilms en dan zien we wel.

Edited by carl
Link to comment
Share on other sites

Amai,ik kreeg gisteren een Akai x201d tapedeck van een vriend uit Belgié het ding heeft tig jaar ongebruikt in een garage gestaan.

Vandaag schoongemaakt koppen gereinigd met huishoud alcohol en gepoetst.

Tot mijn verrassing werkt alles nog en het ding klinkt niet verkeerd.

Een leuke uitloper aan de analoge tak :)

Edited by Groovy
Link to comment
Share on other sites

Mooi zo Peter. Overigens lijkt het probleem van mijn versterker een puls van statische elektriciteit te zijn waardoor een zekering gesprongen is. Morgen ga ik hem even bij de winkel uitproberen.

Link to comment
Share on other sites

Het is de eerste keer dat ik dit op zolder heb gehad Peter. Ik denk eerder aan leren schoenen. Volgens mijn vrouw slof ik   :)

 

Vandaag heb ik elementen vergeleken voor mijn Thorens 160. Vier losse kopjes waar we respectievelijk een Denon 160 (van mij), een Ortofon 2m Bronze, een Shelter 201 en een Audio Technica 95 E met elkaar vergeleken hebben. De elementen konden in het tijdsbestek natuurlijk niet optimaal ingesteld worden. De Shelter klonk muffig en de Denon behoorlijk aangezet zeker in het laag. De Bronze vond ik eigenlijk erg mooi: strak, evenwichtig,maar helaas wel iets van een randje in het hoog. Dit is waarschijnlijk wel weg te krijgen met een iets betere instelling. Wel een element van 350 euro. Die AT vond ik eigenlijk ook erg goed en behoorlijk evenwichtig en dat voor 35 euro. Ik heb er nog een op mijn Dual 1019 en die gaat dus voorlopig op de Thorens (geeft wat meer financiële ruimte voor een Ruby Z). Kortom de AT gaat op de Thorens 160 en de Denon terug naar de Technics van mijn zoon.  Roger zal waarschijnlijk zeggen "je gelooft me ook nooit, heb ik al 10 maal gezegd", maar ja zelf horen is uiteindelijk het meest overtuigend.

 

Je hoort weinig van AT elementen. Zijn er nog meer die goed op mijn Thorens zouden passen?  Misschien voor als ik over de schrik van mijn Ruby Z heen ben.

Edited by carl
Link to comment
Share on other sites

Ik heb een AT 12s en een At-5 occ beide vind ik goed klinken.

De 12s is niet meer leverbaar de 5occ nog wel denk ik.

Ik weet zo niet of ze geschikt zijn voor de Thorens.

Ruby Z je bent nogal wat van plan dan :)

Link to comment
Share on other sites

Je hoort weinig van AT elementen. Zijn er nog meer die goed op mijn Thorens zouden passen?  Misschien voor als ik over de schrik van mijn Ruby Z heen ben.

Een heleboel MM's en MC's die om een of andere reden ondergewaardeerd worden, met name door de AT95E en dergelijken heeft het merk een onterechte budget / goedkope uitstraling maar bied heel veel waarde voor het geld. MC: de AT-33 en OC-9 zijn klassiekers,  De top MM's VM750 en afgeleiden zijn echt top. De 'middenmoters' zijn bovengemiddeld.

 

De AT95E is ook een gewillig slachtoffer als je eens wilt proberen iets te modificeren / hot rodden. Kun je je geen buil aan vallen voor E35.-

 

Die Shelter hoort niet muf te klinken, maar desondanks zou ik hem links laten liggen, pak dan gewoon een Sumiko Pearl.

Link to comment
Share on other sites

................ De top MM's VM750 en afgeleiden zijn echt top. De 'middenmoters' zijn bovengemiddeld.

 

 

Is wel een topper i.d.d. Zou jij die en een TP16 met zijn16 gram stoppen? In die prijscategorie denk toch eerder aan een Dynavector 10x5 voor die arm.

Link to comment
Share on other sites

Dat zei ik ook al Peter ^_^

 

Een Shelter 201 is niet zo heel veel verschillend van een Sumiko Pearl en die klinkt toch wel heel erg warm. De Shelter heeft dat ook, maar met iets meer detail. Ik kan best begrijpen dat Charles 'm muf vindt.

 

De AT95e is echt wel een goed element, ondaks de prijs. Er zijn meerdere firma's die 'm als basis hebben gebruikt. Zo is de Bobele van Goldnote een rechtstreekse afstammeling. Verder zijn de Aurum elementen van Clearaudio ook gemodde AT95's

Een AT12 is echt een mooi ding. Nog mooer en minstens net zo oud , de AT20SLa. En erg goed element met een Shibata naald erin. Wat lastiger af te stellen, maar man wat maakte die muziek in een Micro Seiki BL120 met MA707 arm.

De huidige elementen zijn ook niet slecht. De AT150MLX speelt ook erg mooi. (ik geloof dat de VM750 / VM760 en AT150MLX / AT150SLa hetzelfde zijn)

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...