Jump to content

Weer 'n audiofiele dag...


Hans van Liempd
 Share

Recommended Posts

Het geld wat we terugkregen van de Nuon verbrast: een Canon compactcamera om eindelijk weer voor Puresound aan het werk te gaan en een nieuwe I Pad air. De oude gaat volgende week naar Zuid Amerika met zoon.

Link to comment
Share on other sites

Deze print kocht ik ooit op Marktplaats het is een voor-versterker die ooit in de Radio Bulletin heeft gestaan.

Ik heb hem jaren terug al eens een keer gebouwd.  Wat opviel wat de enorme versterking, de geringe ruis en het opmerkelijke geluid.

De schakeling is extreem eenvoudig  met actieve riaa.  Iets dat bij phono trappen met op-amps vrij normaal is, maar bij buizen niet.

Misschien dat, dat wel het geheim is....   Een Benz element met 1,1mV output kun je zo aansluiten.  Met 22KΩ werkt dat heel fijn.

Ik ga hem eerst speciaal  voor het Nagaoka JT-322 element maken (kwestie van een weerstandje) Verder probeer ik toestemming

te krijgen op e.e.a. te publiceren.  Dat is inmiddels gelukt  :)

 

P1150010.JPG

Edited by Tubejack
Link to comment
Share on other sites

Leuke schakeling Jack. Alleen jammer van die zeners in de voeding. Zorgen misschien voor onnodige extra ruis. Al zal de forse tegenkoppeling wel zorgen voor wat PSSR.

Ik had bij het vorige exemplaar mogelijke zener ruis, de kop ingedrukt met een mooie condensator.  Ga ik nu weer doen, maar eerst zonder meten.  ;)

Link to comment
Share on other sites

ik zit nog te denken over wat ik vorige week hoorde in Rotterdam. Ik heb maar 1 x eerder zoiets gehoord: Ed de Jong met een Audionote 'setje' op het Rijswijkseplein Den Haag. De 'one brand store' voor Audionote. Was wel anders maar net zo verbazend.

Link to comment
Share on other sites

nee ik moest ook nog wat werken en zo.

 

en ik geniet van een gereanimeerde eindversterker die het nog steeds doet. maar hij zwabbert wat wegens insmeren met trollensnot. duurt wel 8 weken voor ie terug beter is. 

 

 

groet

Link to comment
Share on other sites

Gisteravond voor een mede audio club lid een Numark draaitafel getracht af te stellen.

Het lijkt een prima draaitafel, erg zwaar en geheel in aluminium gietwerk uitgevoerd. En zitten wel een hoop DJ functies op. Zoals tegengesteld draaien, beste per minuten teller en giga pitchregeling.

 

Om te beginnen zat er een rechterarm op. Dit is waarschijnlijk voor het tegengesteld draaien. Gelukkig zat er ook een S arm bij. De arm op zich is mooi spelingsvrij en loopt ook erg licht. Maar aan de hgeadshell zitten vier vlakjes waar het element montage plaatje op rust. Hier zaten een paar gietbramen aan zodat het element bij voorbaat al scheef stond. De bramen weggehaald en het plaatje ligt nu mooi vlak. Dan met de fouthoekmeter aan het werk. Wat blijkt? De armgeometrie klopt niet, de afstand van het midden van de draaitafel tot het draaipunt van de arm is te groot in verhouding tot de lengte van de arm. Het Stanton element wat er op zat, heeft de naam helemaal voorin zitten, maar met het maximaal naar voren schuiven van het element, klopt de fouthoek nog steeds niet. Pas wanneer het element wat scheef gemonteerd werd, kwam het in de buurt.

De dwarsdrukcompensatie is ook niet fatsoenlijk in te stellen. Door het knopje 2 mm te verdraaien gaat deze van minimaal naar maximaal. De maximale dwarsdrukcompensatie is overigens nog net te laag voor de 2 gram naaldkracht.

Dan blijkt de shell niet draaibaar en staat wat scheef. Ook niet goed te praten. De ingebouwde phonotrap is ook al niet, om naar huis te schrijven.

 

Al met al geen ding voor gebruik in een goede audioset.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...