Jump to content

S.Grundy

Members
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by S.Grundy

  1. Hallo VanZomereng, Ik heb zelf ook een paar kabels van Pro-Cab, en dat zijn zeer degelijke kabels. Mantel en soepelheid is zowieso beter dan de meeste "magische" kabels. Geluid ga ik niks over zeggen....daar zijn al genoeg topics over en leidt alleen maar tot welles of niettes. De kabels rollen mooi rond op, en laten zich makkelijk leggen hoe je het wilt hebben. En blijven ook mooi plat op de grond. De luidsprekerkabel is zo dik als een kwartje Ik heb gewoon singlewire speakerkabels( procab ls40) en 2 x 5 meter XLR kabel. Ik heb wel ergens gelezen destijds dat je niet te korte gebalanceerde kabels moest nemen. Dat zou te maken hebben met de werking er van. Als je korter gaat dan 5 meter adviseren ze om gewoon een ongebalanceerde kabel te nemen. Ik weet niet meer waar ik deze wijsheid vandaan heb en of het waar is maar het stond ergens in een topic. Maar omdat het met gebalanceerde kabels de lengte niet zoveel uitmaakt, heb ik ze dus wat langer genomen zodat je wat flexibeler bent. Succes er mee.
  2. Ik dacht laat ik de ps4 eens beneden zetten, aangezien die alweer een tijd niet gebruikt was. Oh das waar ook spotify zit ook op de ps4, netwerkkabel er in en met een optische kabel naar de teac. Hmmmm dat klinkt lekker, ik had op dit moment mijn headset op. Even overschakelen naar de versterker, ook dit klinkt zeer goed, behalve de ventilator van de ps4 dan(Die was te horen omdat het volume erg zacht stond en de ps4 een game aan het installeren was) En het leuke is dat ik de muziek gewoon op mijn telefoon kan bedienen. Dit was een beetje wat ik in gedachten had, dus alles bekabeld naar de Teac over de netwerkkabel. En per toeval kom ik er achter dat het dus kan via de ps4, en het klinkt nog erg zuiver ook...Yihaaaa. Morgen nog even op concertvolume testen;)
  3. Hey Kappa, via mijn laptop gaat het inderdaad prima. Ik sluit hem dan achterop aan op de asynchrone usb. Geluid is dan prima. Maar voor het gemak leek mij de netwerkkabel een betere oplossing. En als ik de reacties hier lees zou dat dus wel moeten kunnen. Ik had de netwerkkabel op de router aangesloten die ook de wifi regelt. Echter is dit niet de enige router, ik heb de orginele van kpn hier nog voor staan, en daar is de wifi van uitgeschakeld. Nu zie ik wel allemaal netwerk cijfertjes op mijn teac als ik netwerk selecteer. Kan het zo zijn dat hij toch de andere officiële kpn router neemt?(via een omweg) En daardoor de telefoon hem niet vind omdat deze op de wifi van de 2e router zit? Sorry voor het onduidelijke verhaal....en bedankt nog voor degenen die al reageerden.
  4. Nee, ik heb afgelopen zaterdag de Teac nt-503 gehaald. Dit omdat mijn versterker nogal kaal is uitgevoerd(ben ik blij mee) Dus ik was me er even in aan het verdiepen. Bijna alles werkt, alleen via de netwerkkabe van routerl naar de teac en de teac app op mijn telefoon krijg ik nog geen verbinding. Blijkbaar werkt dat alleen met een NAS er tussen. Ik hoopte dat mijn telefoon puur voor bediening gebruikt kon worden en spotify via de netwerkkabel naar de teac zou gaan. Maar krijg geen verbinding via de teac app en het apparaat:(
  5. http://www.mojo-audio.com/blog/dsd-vs-pcm-myth-vs-truth/ Leuk stukje voor een regenachtige dag...
  6. Ik gebruik altijd mijn iphone voor de bediening, spotify gaat volgens mij rechtstreeks via de wifi naar de chromecast, en de cromecast zit op de versterker aangesloten (3,5mm-rca tulp). Voordat ik de chromecast had, deed ik het wel via een kabel aan de telefoon(3,5mm-rca tulp) naar de versterker. Dit klonk ook niet verkeerd, maar wel minder vol. De volumeknop moest ook verder open gezet worden om hetzelfde geluidsniveau te krijgen. Dus als ik het goed begrijp staan de waarden die spotify opgeeft los van het mp3 verhaal? Oftewel 320kbit/s kan mp3 kwaliteit zijn?
  7. Oke, ik lig dus wat achter wbt de kennis van de techniek en hoe het allemaal werkt. Ik heb nu alleen een chromecast audio, ams 35i en de dynaudio,s. Ik weet namelijk nog niet hoe dat allemaal werkt met zo'n NAS en waar je de muziek dan vandaan haalt. Ik heb mijn hele leven originele cd's gekocht. Mede omdat ik zelf niet illigaal weet/wil branden. Ook omdat ik altijd dacht dat die geripte muziek van mindere kwaliteit was. Sinds een paar jaar dus spotify, en hoorde weinig tot geen verschil met de cd's. Zo ben ik nu om naar spotify, maar jullie hebben dus muziek op een harde schijf staan begrijp ik. Ik wist ook niet dat spotify gecomprimeerd is. Mede door de specificaties die ze opgeven dacht ik dat het gewoon minimaal cd kwaliteit was.
  8. Oke, dan is het voor mij denk ik wijsheid om me meer in het digitale te verdiepen aangezien ik spotify echt fijn vind werken. En het me dus een hoop geld kan besparen. Ik weet alleen dat spotify via de wifi gaat. En weet dat je ook via bluetooth kan streamen(maar dat is minder kwa verbinding) Verder heb ik er niet veel verstand van, wel dat je van DAC van 50 euro geen wonderen mag verwachten....al klinkt het verder best netjes.
  9. Ik heb de chromecast audio gewoon met 3,5mm jack naar rca. Ik wil nog wel een keer iets als de TEAC 503(vind ik een mooi merk) en is gebalanceerd. Carl en Hans bedankt voor de nuttige info mbt vinyl. Even voor de duidelijkheid spotify klinkt niet slecht....maar wel een beetje "studio". Dus wel hoge kwaliteit, maar soms lees je dan een review over iemand die bv een album op vinyl en cd heeft en dat vinyl dan wint kwa beleving. Deels heb ik nu mijn antwoord van Hans dat digitaal ook prima kan klinken....misschien moet ik er eens een andere dac tussen gooien. Spotify levert inprincipe 320kbit/s en chromecast gaat tot 96kbit(dacht ik). En dan heb ik het nog niet over de opbouw/chip, want dat maakt natuurlijk ook een verschil. Maar de vraag stelde ik eigenlijk omdat jullie dus meetgegevens hadden tussen cd en vinyl....vroeg me af of dit ook van bv spotify bekend was.
  10. Misschien verkeerde topic om deze vraag te stellen, maar lees hier onder andere over ruis bij cd’s. Hoe zit dat met spotify premium, aangesloten middels google chromecast. Ik heb momenteel geen cd speler meer. En mis hem ook niet. Wel staat voor de toekomst nog een platenspeler op mijn verlanglijstje. Hopelijk biedt vinyl iets meer beleving dan het wat vlak/steriele spotify. Of ligt dat meer aan de dac?(chromecast) ben benieuwd of iemand dit heeft getest tov vinyl.
  11. ongevoelige rot jongens die Denen, alhoewel meneer Horning toch best gevoelig is.... Ik denk dat zo'n Aristoteles niet zou misstaan
  12. Ik zie dat ik weer nieuw testmateriaal heb voor morgen, ff kijken of spotify het in de collectie heeft. Hopelijk dan ook in de goede kwaliteit. Op welke speakers heb je dat getest?
  13. Je hebt helemaal gelijk Hans. En dan te bedenken dat eerder de acoustiek/ruimte de beperking gaat vormen op harder volume(teveel bass of schel hoog). Ik heb het dan wel over mijn woonkamer. Bij mij is dat 7,5 x 4 meter, speakers staan op de smalle zijde. Nou heb ik uit een Australisch audioblad vernomen dat mijn versterker minimaal 60 watt op 4 ohm levert van 20-20.000hz.(Dus netjes zoals bv Marantz zijn versterkers specificeert). De Dynaudio's zijn ook 4 ohm en 86db op 2,83v/1m, dat is toch 1 watt? Theoretisch zou ik dan op 104db uitkomen op 1meter. Dat zou volgens de oorcheck.nl gelijk moeten staan aan een discotheek of kettingzaag.....ik kan dus nog eens een feestje geven. Of de Texas chainsaw massacre op realistisch geluidsniveau kunnen bekijken Voor mensen die 110db willen halen hebben dan genoeg aan 240watt op 4ohm....die kunnen dan thuis een popconcert geven of Top gun kijken...
  14. Hallo Hans , Pjotr, & kappa 7 Bedankt voor de reacties. Ik ben inderdaad ook voordat ik de versterker kocht aan het rekenen gegaan. Wat mij ook de doorslag gaf was mijn HK6950R versterker. Ik kon al merken dat ook bij die versterker de Dyn’s zich anders gedroegen op laag volume. Ook dat is een versterker die zoals de Engelsen het volgens mij zeggen een hoop “current” hebben. Gaat in ieder geval over de macht die een versterker heeft....en niet zozeer het vermogen in watts. Deze versterker klonk echter na 25 jaar niet meer zo heel erg verfijnd....heeft zijn hele leven de Kappa’s 9 moeten voeden. Maar was verder een mooi stuk techniek. Toen ik dus mentaal om was wbt het aantal watts, en meer ging verdiepen in klasse A was voor mij de kogel door de kerk(fictief) Ps ik wil bij deze nog even iedereen bedanken....ik spiek al jaren op de forums. Wat altijd een hoop info en lol heeft opgeleverd. Oh ja en het zorgt helaas ook weleens voor vernieuwings drang...daarvoor geen dankjewel
  15. Dat is ook een monster versterker....had de plinius ook zo'n mooi stevige bas weergave?
  16. Dankje, Duck. Het was wel ff zweten....bang dat het een miskoop zou zijn icm de Dyns. Maar gelukkig is alles goed gegaan. Al is het af en toe nog zweten als de versterker aan staat, altijd fijn zo’n klasse A kachel
  17. Hallo, ik ben Nu een jaar of 5 in het bezit van de Dynaudio s3.4. Naar aanleiding van de discussie hier wil ik even mijn ervaringen delen. (Ipv alleen meelezen;) Ik probeer het simpel te houden, en heb geen meetgegevens van bv het aantal decibel. Ik heb op deze speakers diverse versterkers gehad. Waaronder, MF 550k, Denon 4306, HK 6950R en nu al geruime tijd een MF AMS 35i. En ik kan alleen maar zeggen dat het aantal watts niet relevant is. Ik zal de luister ervaring tussen de Mf 550k monoblocks en de Mf ams 35i op de contour s3.4 omschrijven. Beide versterkers hebben geen toonregelingen/loudness. Ervaring van de 2x550watt aan 8 ohm van de 550k monoblock eindversterkers.(klasse a/b) Op laag volume kwam het geluid niet mooi los van de speaker en je mist ook wat detail en de bas bijna niet aanwezig. Op gemiddeld volume, klinkt alles oke maar niet bijzonder. Wel komt het geluid redelijk los van de speaker(plaatsing oke) Bij middel-hard volume klinkt het met deze versterkers het best. Zeker de mid-hoog freq mooi helder bij bv gitaarspel, bas neutraal niet opvallend. Ook werd het podium mooi neergezet. Bij nog harder draaien werd het snel te schel. En dan de 2x35 watt van de ams 35i.(klasse a) Al bij laag volume zijn de contours goed bij de les aanwezig, dit maakt dat als het s’avonds laat is je lekker kunt gaan luisteren zonder het gevoel te hebben dat er iets mist. Het geluid komt mooi los van de speakers en zelfs het laag klinkt al mooi vol. Gemiddeld volume, hetzelfde maar meer live gevoel.... Middel-Hard, nu klinken de dynaudio’s heerlijk want ik hou persoonlijk wel van een stevig volume. De bas is ongelooflijk strak en stevig.(elke keer weer genieten)Het midden-hoog iets minder helder/pittig dan de 550k. Bij hard draaien ga je bij deze luidsprekers de beperking van 2x35watt merken. Maar even voor de duidelijkheid, als ik mid-hard draai en de achterdeur staat open....dan kan de buurt al meegenieten. Binnen kun je elkaar bijna niet verstaan. Als iemand 5 jaar geleden mij zou zeggen dat ik meer plezier zou hebben van deze 2x35 watt versterker, dan had ik diegene uitgelachen. Zeker met mijn stevige volume voorkeur. Het aantal watts zegt niet zoveel, ampere en voltage en versterkeropbouw des te meer.....maar jah dat verkoopt niet;)
×
×
  • Create New...