Jump to content
High-End Forums

S.Grundy

Members
 • Content count

  21
 • Joined

 • Last visited

About S.Grundy

 • Rank
  Junior Member
 1. Weer 'n audiofiele dag... II

  Hallo VanZomereng, Ik heb zelf ook een paar kabels van Pro-Cab, en dat zijn zeer degelijke kabels. Mantel en soepelheid is zowieso beter dan de meeste "magische" kabels. Geluid ga ik niks over zeggen....daar zijn al genoeg topics over en leidt alleen maar tot welles of niettes. De kabels rollen mooi rond op, en laten zich makkelijk leggen hoe je het wilt hebben. En blijven ook mooi plat op de grond. De luidsprekerkabel is zo dik als een kwartje Ik heb gewoon singlewire speakerkabels( procab ls40) en 2 x 5 meter XLR kabel. Ik heb wel ergens gelezen destijds dat je niet te korte gebalanceerde kabels moest nemen. Dat zou te maken hebben met de werking er van. Als je korter gaat dan 5 meter adviseren ze om gewoon een ongebalanceerde kabel te nemen. Ik weet niet meer waar ik deze wijsheid vandaan heb en of het waar is maar het stond ergens in een topic. Maar omdat het met gebalanceerde kabels de lengte niet zoveel uitmaakt, heb ik ze dus wat langer genomen zodat je wat flexibeler bent. Succes er mee.
 2. Welke muziek staat er nu op (part 5) ???

  Justin Johnson, Album Smoke & Mirrors
 3. Wat ik gelezen heb online of in een blad! II

  Ik dacht laat ik de ps4 eens beneden zetten, aangezien die alweer een tijd niet gebruikt was. Oh das waar ook spotify zit ook op de ps4, netwerkkabel er in en met een optische kabel naar de teac. Hmmmm dat klinkt lekker, ik had op dit moment mijn headset op. Even overschakelen naar de versterker, ook dit klinkt zeer goed, behalve de ventilator van de ps4 dan(Die was te horen omdat het volume erg zacht stond en de ps4 een game aan het installeren was) En het leuke is dat ik de muziek gewoon op mijn telefoon kan bedienen. Dit was een beetje wat ik in gedachten had, dus alles bekabeld naar de Teac over de netwerkkabel. En per toeval kom ik er achter dat het dus kan via de ps4, en het klinkt nog erg zuiver ook...Yihaaaa. Morgen nog even op concertvolume testen;)
 4. Wat Zijn Je Nieuwe Audio Aanwinsten III...

  Beste leden, ik heb op dit forum gezocht naar een te koop topic maar kon deze niet vinden. Onlangs was het namelijk weer zover...ik had weer last van het "verandervirus" Dit heeft er toe geleid dat ik na 4 jaar mijn Dynaudio's s3.4 verkocht heb. Ik heb inmiddels weer wat spulletjes gekocht, namelijk een Teac nt 503 en de Piega t micro 6. De luidsprekers heb ik alweer te koop staan. En nee niet omdat ze slecht klinken, integendeel. Maar ik bleek wat verpest door de Dynaudio's bass..... En eigenlijk wist ik dit al van te voren, de specs vertellen al een deel van het verhaal. Maar toch wilde ik ze graag eens op mijn set gehad hebben. En in de tussen tijd geniet ik er lekker van. Echter zijn er nog wat luidsprekers die op mijn verlanglijstje staan die ik thuis wil testen. Mijn zwager is ook aan een nieuwe set toe en ik ga de spullen voor hem verkopen. Als iemand mij kan vertellen waar ik het in het goede topic kan plaatsen, dan hoor ik het graag.
 5. Wat ik gelezen heb online of in een blad! II

  Hey Kappa, via mijn laptop gaat het inderdaad prima. Ik sluit hem dan achterop aan op de asynchrone usb. Geluid is dan prima. Maar voor het gemak leek mij de netwerkkabel een betere oplossing. En als ik de reacties hier lees zou dat dus wel moeten kunnen. Ik had de netwerkkabel op de router aangesloten die ook de wifi regelt. Echter is dit niet de enige router, ik heb de orginele van kpn hier nog voor staan, en daar is de wifi van uitgeschakeld. Nu zie ik wel allemaal netwerk cijfertjes op mijn teac als ik netwerk selecteer. Kan het zo zijn dat hij toch de andere officiële kpn router neemt?(via een omweg) En daardoor de telefoon hem niet vind omdat deze op de wifi van de 2e router zit? Sorry voor het onduidelijke verhaal....en bedankt nog voor degenen die al reageerden.
 6. Wat ik gelezen heb online of in een blad! II

  Nee, ik heb afgelopen zaterdag de Teac nt-503 gehaald. Dit omdat mijn versterker nogal kaal is uitgevoerd(ben ik blij mee) Dus ik was me er even in aan het verdiepen. Bijna alles werkt, alleen via de netwerkkabe van routerl naar de teac en de teac app op mijn telefoon krijg ik nog geen verbinding. Blijkbaar werkt dat alleen met een NAS er tussen. Ik hoopte dat mijn telefoon puur voor bediening gebruikt kon worden en spotify via de netwerkkabel naar de teac zou gaan. Maar krijg geen verbinding via de teac app en het apparaat:(
 7. Wat ik gelezen heb online of in een blad! II

  http://www.mojo-audio.com/blog/dsd-vs-pcm-myth-vs-truth/ Leuk stukje voor een regenachtige dag...
 8. Waarom vinyl beter klinkt dan (SA)CD

  Oke, bedankt voor de tips zover:)
 9. Waarom vinyl beter klinkt dan (SA)CD

  Ik gebruik altijd mijn iphone voor de bediening, spotify gaat volgens mij rechtstreeks via de wifi naar de chromecast, en de cromecast zit op de versterker aangesloten (3,5mm-rca tulp). Voordat ik de chromecast had, deed ik het wel via een kabel aan de telefoon(3,5mm-rca tulp) naar de versterker. Dit klonk ook niet verkeerd, maar wel minder vol. De volumeknop moest ook verder open gezet worden om hetzelfde geluidsniveau te krijgen. Dus als ik het goed begrijp staan de waarden die spotify opgeeft los van het mp3 verhaal? Oftewel 320kbit/s kan mp3 kwaliteit zijn?
 10. Waarom vinyl beter klinkt dan (SA)CD

  Oke, ik lig dus wat achter wbt de kennis van de techniek en hoe het allemaal werkt. Ik heb nu alleen een chromecast audio, ams 35i en de dynaudio,s. Ik weet namelijk nog niet hoe dat allemaal werkt met zo'n NAS en waar je de muziek dan vandaan haalt. Ik heb mijn hele leven originele cd's gekocht. Mede omdat ik zelf niet illigaal weet/wil branden. Ook omdat ik altijd dacht dat die geripte muziek van mindere kwaliteit was. Sinds een paar jaar dus spotify, en hoorde weinig tot geen verschil met de cd's. Zo ben ik nu om naar spotify, maar jullie hebben dus muziek op een harde schijf staan begrijp ik. Ik wist ook niet dat spotify gecomprimeerd is. Mede door de specificaties die ze opgeven dacht ik dat het gewoon minimaal cd kwaliteit was.
 11. Waarom vinyl beter klinkt dan (SA)CD

  Oke, dan is het voor mij denk ik wijsheid om me meer in het digitale te verdiepen aangezien ik spotify echt fijn vind werken. En het me dus een hoop geld kan besparen. Ik weet alleen dat spotify via de wifi gaat. En weet dat je ook via bluetooth kan streamen(maar dat is minder kwa verbinding) Verder heb ik er niet veel verstand van, wel dat je van DAC van 50 euro geen wonderen mag verwachten....al klinkt het verder best netjes.
 12. Waarom vinyl beter klinkt dan (SA)CD

  Ik heb de chromecast audio gewoon met 3,5mm jack naar rca. Ik wil nog wel een keer iets als de TEAC 503(vind ik een mooi merk) en is gebalanceerd. Carl en Hans bedankt voor de nuttige info mbt vinyl. Even voor de duidelijkheid spotify klinkt niet slecht....maar wel een beetje "studio". Dus wel hoge kwaliteit, maar soms lees je dan een review over iemand die bv een album op vinyl en cd heeft en dat vinyl dan wint kwa beleving. Deels heb ik nu mijn antwoord van Hans dat digitaal ook prima kan klinken....misschien moet ik er eens een andere dac tussen gooien. Spotify levert inprincipe 320kbit/s en chromecast gaat tot 96kbit(dacht ik). En dan heb ik het nog niet over de opbouw/chip, want dat maakt natuurlijk ook een verschil. Maar de vraag stelde ik eigenlijk omdat jullie dus meetgegevens hadden tussen cd en vinyl....vroeg me af of dit ook van bv spotify bekend was.
 13. Waarom vinyl beter klinkt dan (SA)CD

  Misschien verkeerde topic om deze vraag te stellen, maar lees hier onder andere over ruis bij cd’s. Hoe zit dat met spotify premium, aangesloten middels google chromecast. Ik heb momenteel geen cd speler meer. En mis hem ook niet. Wel staat voor de toekomst nog een platenspeler op mijn verlanglijstje. Hopelijk biedt vinyl iets meer beleving dan het wat vlak/steriele spotify. Of ligt dat meer aan de dac?(chromecast) ben benieuwd of iemand dit heeft getest tov vinyl.
 14. Welke versterker voor de Dynaudio Contour S3.4 ?

  ongevoelige rot jongens die Denen, alhoewel meneer Horning toch best gevoelig is.... Ik denk dat zo'n Aristoteles niet zou misstaan
×