Jump to content
High-End Forums

Helder

Members
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

About Helder

 • Rank
  Junior Member

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

58 profile views
 1. Helder

  Even voorstellen..

  Een eigen radiootje zal ze prachtig vinden. Maar geloof me dat houdt haar niet tegen om aan alles te zitten wat juist niet mag. Ze is nog geen anderhalf jaar oud namelijk. Afstandbediening, telefoons, laptop, audio.. Nouja je begrijpt het wel. Alles met knopjes zo ongeveer..
 2. Helder

  Even voorstellen..

  Ze staan als een huis hoor. Die gaan nergens naar toe. Ik heb ze op de zijkant gehad, maar een of andere manier komt dat het geluid niet ten goede. Op de kop zou ik nog kunnen proberen.
 3. Helder

  Even voorstellen..

  25 kilo valt wel mee om te tillen toch 🙂 100+ waag ik mij niet aan haha. Ik heb eens stands in elkaar laten lassen omdat iets betaalbaars niet stevig genoeg was maar dat past niet in deze opstelling. Naast de kast gaat hoe dan ook niet lukken; aan één kant houdt de muur op en andere kant zit een deur. Ik wil ze ook niet steeds moeten wegrollen/zetten na het luisteren. Ze moeten gewoon een vaste plek hebben. Ik heb ook nog een kleine meid thuis die graag aan kabeltjes trekt of m'n speaker een keer indrukt, of als de speaker redelijk makkelijk verplaatsbaar is zal ze dat zeker niet nalaten. Ik vind het wel veilig zo op de kast 😉 Gewoon maar beetje naar voren hellen naar de luisterplek en goed isoleren.
 4. Helder

  Even voorstellen..

  Hey grappig, dat ziet er wel uit om te gaan proberen 🙂
 5. Helder

  Even voorstellen..

  Hmm jammer, was anders wel leuk om voor weinig iets te proberen.
 6. Helder

  Even voorstellen..

  Iemand toevallig ervaring met monitorpads zoals hieronder? Of beter naar de Praxis wat TL 200 voorstelt voor een rubberen tuintegel? https://www.bax-shop.nl/studio-monitor-isolatie/devine-mon-pad-01-monitorisolatie?gclid=Cj0KCQjwj9LkBRDnARIsAGQ-hUftOyRFKWXFMwb7wUjd87FlojvFBXmr3rt6xH3LLgO_crzumzH5wX4aAi2VEALw_wcB En Hans, ik had inderdaad een keer gelezen over jouw eierdoppen onder de speakers, ik weet het alleen niet meer te vinden. Kun je mij daarmee helpen?
 7. Helder

  Even voorstellen..

  Ik zou ze even exact moeten wegen want ik weet het niet meer precies, maar ze zijn 40/50 kilo per stuk. Binnenkant wanden zijn van beton..
 8. Helder

  Even voorstellen..

  Ja de barrière is de WAF zeg maar.. Het moet er ook een beetje uitzien. Ik ga eens rondkijken naar iets beters voor onder de speakers want het is momenteel een wat provisorisch geknutsel daaronder ..
 9. Helder

  Even voorstellen..

  30 druktoetsen weet je amper goed aan te slaan op je toetsenbord (grapje hoor😇). Laat ik gemakshalve aannemen dat je mij probeert uit te leggen dat een kortere signaalweg meestal beter is. Daar ga ik absoluut niets op afdingen. Uiteraard wil het oog wat en dat speelt, naast de muziek, mee voor mij. Ik ben simpelweg gevallen voor het design van de apparaten. Voor hetzelfde bedrag is er beter spul te koop. Anderzijds; als het beter zou klinken met minder 'tonnetjes' dan stonden ze niet allemaal aangesloten. Er zijn zoveel meningen als er smaken zijn. Wat betreft deze hobby is de theorie objectiever dan de beleving. En muziek is dat laatste. 😉
 10. Helder

  Even voorstellen..

  Het zijn qua gewicht écht zware speakers, maakt het dan nog zoveel uit vraag ik mij af? De ondergrond is inderdaad ook zeer solide. Dressoir is erg zwaar van zichzelf. Ik vind het nogal een prijs voor wat isolatie eerlijk gezegd 😶 Dat ligt momenteel buiten mijn budget.. Een DIY optie zou mooi zijn. Ik zal me er eens in verdiepen wat voor een schappelijk prijsje valt uit te proberen. Altijd leuk! Wat er nu onder ligt zijn gemalen rubber tegeldragers als ik het goed zeg. Achter zijn ze extra verhoogd met veerwegbegrenzers voor de auto. Eigenlijk staan de speakers wat te hoog, vandaar dus dat ze naar voren zijn gekanteld. Eerlijkheidshalve is het allemaal wat creatief opgesteld.
 11. Oke na veel googelen voor een betaalbaar stekkerblok mét sterbedrading (<100 euro) kom ik er achter dat het aanbod erg mager is dus ben ik gaan kijken of ik een leuk DIY projectje kan maken. Hiernaast wil ik een deel gefilterd en een deel ongefilterd hebben. Wat ben ik van plan? Ik heb mij enigszins laten inspireren door de Naim Powerigel, wat betreft de bekabeling voor de IEC's. Die worden er niet 'ingestekkerd' maar zit er reeds in geïntegreerd zoals het lijkt. Ik wil vanuit de WCD een kabel (helaas een relatief lange van 8 meter ivm aarding) naar een ABS (kunstof) elektrabehuizing hebben, vastgezet met een kabelwartel als trekontlasting. Binnenin wordt deze kabel opgesplitst naar 2, namelijk 1 naar een netfilter (TDK Lambda MXB-1206-33) die weer gesplitst wordt naar 2 IEC connectoren en 1 voor spitsing naar 3 IEC connectoren zonder tussenkomst van het filter (bypassen zeg maar). Resultaat is dus 2 gefilterde IEC's en 3 ongefilterde IEC's die allen het kastje weer uit gaan en ook worden bevestigd met kabelwartels voor de trekontlasting. Allen worden ze in het kastje netjes met lasklemmen galvanisch bevestigd. Ik ga voor alles 2,5 mm neopreen kabel gebruiken met mooi uitziende budget IEC's. Ik ben ook een paneelmetertje tegengekomen. Klein LCD display die volt, ampere en frequentie aangeeft. Hoe zuiver dat is weet ik niet, maar het leek mij een leuke gadget om erin te bouwen. Aangezien een deel van de onderdelen via Ali Express besteld wordt kan het even duren alvorens ik van start ga 🙂 Vraag is of dit een sterbedrading is die wenselijk is of zie ik in mijn enthousiasme iets over het hoofd? Er wordt namelijk voor en na het filter gesplitst, dus de spitsing wordt in feite weer gesplitst. En is er nog iets wat ik beter kan doen of laten mbt de kwaliteit van stroomvoorziening? Alle tips zijn welkom 🙂 Ik hoop dat ik een beetje duidelijk ben in mijn bedoelingen. Als onze chinese vrienden het spul hebben geleverd en het resultaat is waardig genoeg om er een foto van te nemen zal ik deze hier zeker komen showen 😎 Alvast bedankt voor jullie input!
 12. Helder

  Even voorstellen..

  Gelukt denk ik! De set is netjes achter de beide deurtjes van de kast op foto 2 weggewerkt.
 13. Helder

  Even voorstellen..

  Oke bedankt heren! 🙂 Even kijken of dit goed gaat
 14. Beste, Al sinds jonge leeftijd ben ik bezig met audio. Laatste jaren heeft dan écht het audiofiele virus toegeslagen. Heel veel lezen op verschillende fora heb ik veel van geleerd, maar dit is de eerste keer dat ik een post plaats of een topic open. Laat ik mijzelf en mijn setje even kort voorstellen. Ik ben 32 jaar en woon in Friesland. Één van mijn hobby's is... juist. Audio! Hieronder mijn setje Ik speel momenteel met de, voor jullie denk ik wel, bekende X-serie van Musical Fidelity. Hier is verder niets aan gemodificeerd, maar wellicht dat ik mij daar nog wel aan wil wagen. Ik speel al mijn muziek via streaming. Ik heb momenteel een Squeezebox Touch, met zelfgemaakte lineaire voeding met Velleman ringkerntrafo en Tentlabs heater supply. Er komt gemeten 16 ampere uit. Dit ontwerp heb ik gevonden op de site van Audio Creative. De Squeezebox is via coax van Apogee Wyde Eye aangesloten op mijn MF 24K DAC. De rest van de interlinks zijn van RU Connected en de LS kabel van Canare 4S11. De speakers zijn gebasseerd op de Master 3 alleen in een andere kast met zover ik weet hetzelfde gefilterd. Kastvolume is gelijk denk ik maar de wanden zijn aan de binnenkant door een mede audiofiel ingegoten in beton om de kast dood als mogelijk te krijgen. Per kast komt dit neer op een 40 of 50 kilo meen ik. Ik zou ze nog eens moeten wegen. Stekkerblok is ook een zelffabricaat met een TDK Lambda (MXB-1206-33) filter erin. Gefilterd zijn alleen de X-PSU (waar de X-Tone, X-Pre, X10-D en X-24K DAC aan hangen) en de Squeezebox. De beide X-A50's zijn ongefilterd aangesloten. Dat leek mij het beste 🙂 Wat ik nog wil veranderen? Ik zou graag een Accuphase E306 in bezit hebben (toekomstmuziek), andere streamer en speakers maar welke nog geen idee eerlijk gezegd. Ik probeerde meerdere foto's te uploaden alleen max 20.48kb is mogelijk? Dan kan ik toch niet fatsoenlijk een, laat staan meerdere, foto's uploaden?? Als iemand weet hoe ik mijn setje kan showen hoor ik het graag.. 🙂 Groet, Helder
×
×
 • Create New...