Jump to content
High-End Forums

Zeeuw1978

Members
 • Content count

  80
 • Joined

 • Last visited

About Zeeuw1978

 • Rank
  Junior Member
 • Birthday 10/22/1978

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Nederland - zeeland

Recent Profile Visitors

405 profile views
 1. Technics SB 5000

  Ja gebruik deze. Nooit hoger dan 2. Voor mij is het kattenoog de indicator. Ik kan dat blad niet inzien. Is betaalde site.
 2. Technics SB 5000

  Beste Carl, deze haalt de achtergrond meer naar voren. In feite mag hij niet boven de 2 uitkomen en regelt men vaak als men het kattenoog enigzins ziet spelen.
 3. Technics SB 5000

  En nu de foto`s van mijn Lenco L75 uit 1972, deze is volledig nagezien en v blocks zijn vervangen als ook het bekende veertje. Motor is gesmeerd en afgesteld qua vering. Deze had eerst een SP1 element van B&O maar deze vond ik niet goed klinken. De bass van ieder stuk gaf een lichte brom terwijl de naald splinternieuw was en origineel. Nu heb ik deze voorzien van een M91 MGD met een hi track naald van Shure. Speelt top; erg punchy om het zo maar uit te drukken maar kraakhelder! Shure blijft mijn lievelingsmateriaal. De foto`s:
 4. Technics SB 5000

  Heren en dames, Allereerst wat detailfoto`s (geprobeerd deze zo duidelijk mogelijk te maken) van mijn Dumortier Sforzando uit eind jaren 60. Alle lof van deze restauratie behoort een aardige Belgische meneer uit de regio Brussel toe, niet mijzelf, omdat ik niet in die mate technisch ben onderlegd. De volgende foto`s: Nou dit waren ze dan wat de versterker betreft. Vrijwel alles is vernieuwd wat vernieuwd kon worden zonder afbreuk te doen aan de originaliteit. De foto`s van de platenspeler volgen.
 5. Technics SB 5000

  Dank u!
 6. Technics SB 5000

  Beste Hans, Dankjewel! Nee de dometweeters horen niet bij dit model. Dit is het SB5000 model. Precies zo gerestaureerd zoals het m.i. moest qua origineel. 1 woofer en 1 tweeter per box.
 7. Technics SB 5000

  Beste mensen, hierboven de foto`s van mijn restauratie projectje. De kasten zijn voorzien van nieuwe isolatie, de stofkappen van de speakers zijn vervangen. De kasten zijn opnieuw voorzien van lak. Het geluid vind ik origineel zeer helder en gedetailleerd. Niet gek voor speakers van 40 jaren oud! Ik hoop dat iedereen mag genieten van deze foto`s van een beginnend audio verzamelaar. Oh ja... de speakers zijn ook voorzien van nieuwe luidsprekerstof, wat een werk wat betreft de tweeterkappen maar het is gelukt! Spelend met deze apparatuur gaat mijn hartje toch wel harder kloppen... Lenco L75 met een M91 MGD en een Dumortier Sforzando (geheel gerestaureerd)
 8. Technics SB 5000

  Hallo, Ja de SB7000 ziet er erg interessant uit. Wie weet voor in de toekomst! Ik zal de manual eens downloaden want dat heb ik nog niet gedaan. Ik las dat sommige zeggen dat je de tweeter kan vervangen voor een betere van Technics, het liefste houd ik alles origineel behalve als het echt teveel scheelt in positieve zin. Bedankt voor alle reacties tot nu toe. Zijn er dan echt geen forumleden die ze zelf ooit heeft gehad? Ik heb enkele Jazzplaten hier liggen van Miller o.a. Ik zal als alles gereed een paar goede testen doen. Ben benieuwd naar hoe zij origineel klinken. Zoals gezegd worden de crossovers gecheckt en evt indien benodigd gereviseerd. Hoop dat de isolatie een beter effect zal genereren, houd jullie op de hoogte.
 9. Technics SB 5000

  Hallo Dankje voor de reactie. Ikzelf ben geen jazzliefhebber maar ik denk dat ze dan waarschijnlijk goed zullen klinken op instrumentale stukken. Ik ga deze toch volledig restaureren. Ik vind het model echt top. Met een twee weg systeem vraag ik mijzelf af in hoeverre het midden wel tot haar recht komt omdat je enkel spreekt van een laag en hoog. Al met al hoop ik ook op reacties van mensen die ze zelf hebben of hebben gehad. De luidsprekers worden aangesloten op een buizenversterker.
 10. Technics SB 5000

  Hallo allemaal, Vorige week heb ik een paar Technics SB 5000 uit 1977 van iemand overgenomen die in goede conditie zijn. Nu ben ik voornemens om deze weer in concoursstaat te krijgen. Ik vraag mijzelf af of er mensen zijn die ervaringen hebben met deze specifieke set. Ik heb de klankkast voorzien van extra isolatie (glaswol), de crossovers worden momenteel gecheckt en beide speakers worden voorzien van een nieuw stofkapje. Uw eerlijke mening gevraagd of deze speakers "high-end" zijn of enkel er leuk uitzien. Alvast mijn grote dank!!
 11. trafo

  Ja en soms nog wel heter die trafo`s maar sinds korte tijd niet meer.
 12. trafo

  De buizen worden inderdaad enorm heet maar dat is geen probleem. De trafo onder de rechter beschermkap gaf soms bijna 60 graden aan en hoger. De laatste tijd momenteel maar 45 graden vandaar dit topic. Dank u.
 13. trafo

  Grappig. Bij mij lukt het niet om de afbeelding erin te plakken, mooi dat het bij u wel lukte. Het is de grote trafo aan de rechterkant. Dit is m.i. de voedingstrafo. Aan de linkerkant zitten er idd 2 trafo die waarschijnlijk dan de uitgangstrafo`s zullen zijn. De trafo aan de rechterkant (gezien vanuit de voorkant versterker)werd nogal warm, behoorlijk. Je kreeg op den duur het idee dat je er wel een eitje op kon bakken. Hij speelt inderdaad nu een 2 maanden operationeel na alle revisies, het zou idd kunnen zijn dat alles nu beter is ingespeeld. Zojuist nog gemeten. 45 graden is de trafo terwijl hij al aanstaat van 09 u vanochtend en verschillende malen ook gespeeld. Hopelijk blijft de temperatuur goed. Bij de kappen heb ik eerder al luchtafvoer in laten maken zodat de warmte goed weg kan.
 14. trafo

  Hallo allemaal, ik heb een buizenversterker; een mooie AD sforzando uit 1969 die door een zeer behulpzaam iemand volledig is gereviseerd en erg mooi klinkt. Nu werd de rechter trafo vanaf het begin altijd erg warm, soms wel tegen de 60 graden, hoe langer hij aanstond, des te warmer maar ook als hij veelvuldig werd gebruikt. Sinds deze week wordt de trafo niet meer zo warm, feitelijk max rond de 45 graden. Kan iemand mij vertellen waarom hier een verandering in is gekomen? De trafo werd namelijk ook in gereviseerde toestand enorm heet maar sinds korte tijd niet meer. Is dit een goed of een slecht teken? Alvast bedankt!!!
 15. Magnat Monitor D

  Hey bedankt voor de reactie! Ik vind ze wel goed klinken hoor, ik ga deze maar laten nakijken door een specialist of gewoon dure kopen en er zelf tussen plaatsen. Heb het nog nooit gedaan maar wie weet.De speakers zijn van een bejaard iemand overgenomen dus het klopt idd dat ze niet bepaald geleden hebben. Af en toe is de radio eens aangeweest. Speakers zien er eigenlijk uit als nieuw. Bedankt!
×

Important Information