Jump to content
High-End Forums

Zeeuw1978

Members
 • Content count

  98
 • Joined

 • Last visited

About Zeeuw1978

 • Rank
  Junior Member
 • Birthday 10/22/1978

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Nederland - zeeland

Recent Profile Visitors

496 profile views
 1. ouderwetse cassettebandjes

  Hey dank voor de reacties. Blij te lezen dat er nog andere mensen zijn die cassettes gebruiken. Ja daarnaast zon high end versterker is heel mooi. Wel heb ik de mening dat je zelf nog altijd moet kunnen bepalen hoe hoog en laag het klinken moet ivm opname kwaliteit en persoonlijke voorkeur. Knoppen als treble en bass zijn voor mij erg belangrijk alhoewel de meningen er flink over verdeeld zijn. Ach. Ieder zijn voorkeur.
 2. Elipson 1404.

  Beste Groovy, dit zijn werkelijk top speakers om te zien!! Mooi stukje werk. Chapeau!
 3. AudioEnzo

  Hoi, in 1 woord: WOW! Superset heb je daar en de luidsprekers zijn enorm strak weergegeven. Ben nog meer benieuwd naar de geluidsprestaties maar die zullen ongetwijfeld goed wezen. gr.
 4. ouderwetse cassettebandjes

  Ik zag in de topic de lovende woorden over de kwaliteit van vinyl want dat is ook super! (mits een deugdelijke draaitafel en element/naald). Nu kon ik het jullie niet onthouden om ook de cassette weer eens te benoemen. Sinds kort heb ik een Nakamichi lx3 in gerestaureerde staat en daarbij allemaal jaren 80 cassettes verkregen die ook in die tijd dus zijn opgenomen! Nu heb ik tot nu toe (van de 150) nog geen een exemplaar in mijn handen gehad waarvan ik kan concluderen dat de tands des tijds deze heeft aangetast! Ik denk persoonlijk dat het opslaan in een niet vochtige ruimte en in normale kamertemperatuur deze cassettes wellicht nog langer mee zullen gaan. Voor een impressie van de afspeelkwaliteit: een linkje met een stukje van Bach. Alvast mijn excuses voor de niet optimale beeldkwaliteit als ook de amateuristische filmkunst;-)
 5. Pioneer PL12D

  Nou heren; de aandrijfriem is gisteren geplaatste en hij heeft de eerste meters gemaakt. Geruisloos en gewoon met de juiste snelheid die ik gemeten heb. Natuurlijk niet alles in 1 keer gewoon een keer goed bij de test: enkel uit het rechterkanaal uit de versterker komt geluid. Alles goed gecontroleerd, helaas is er iets mis met de bekabeling vanuit de Pioneer. Hopelijk is het niets ergers dan een kabel te vervangen en wat soldeerwerk te doen. Iemand ervaring met dit probleem?
 6. Lenco L75

  Even een laatste update; de switch was inderdaad het probleem. Ook al "klikte" hij mee in de pal van de bediening, hij was defect en zodoende sloeg de motor niet af. Bovenstaande switch dus vervangen met een een andere, gekocht op ebay. Sinds gisteren werkt hij weer perfect!
 7. Element voor Jelco 750 EB

  Het klopt inderdaad dat deze niet meer te koop zijn. Op ebay zijn nog voldoende nos exemplaren te vinden. Geluidskwaliteit bepaling is altijd subjectief. Een mening waarin het woord waardeloos voorkomt is in deze ook erg subjectief en gelukkig zijn de meningen hierover verdeeld.
 8. Element voor Jelco 750 EB

  Nou als enige shurefan geef ik mijn optie: shure v15 ii met een jico sas. Check o.a. op youtube de fantastische prestaties. Succes
 9. Lenco L75

  Ja helaas denk dat mijn schakelaartje aan de binnenzijde defect is. De lenco l75 dient inderdaad de motor uit te schakelen als deze op stop staat. Bij mij blijft hij draaien. jammer
 10. Lenco L75

  Hallo Tito, in jouw 2e zin is hetgeen ik bedoel; de motor stopt niet, nooit als je hem ingeschakeld hebt op stroom. Het plateau begint inderdaad te draaien als je hem op start zet. Zet je hem op stop dan stop het plateau maar de motor blijft draaien. Mijn vraag was of dit normaal is. Ik zal de procedure nog eens uitvoeren. Bedankt.
 11. Pioneer PL12D

  Hoi Carl, dank voor je reactie. Ja een goed element met naald is m.i. super belangrijk! De lenco van mij is sinds enkele dagen voorzien van een SHURE M95ED en is toch behoorlijk opmerkelijk gewijzigd in positieve zin: fantastisch. De Pioneer wordt binnenkort verder onder handen genomen, zodra dit gereed is, laat ik e.e.a. weten. Gr.
 12. Lenco L75

  Hallo, nu heb ik even een vraagje tussendoor over mijn Lenco L75: hij speelt goed en zuiver en is bewapend met een SHURE M95ED. Nu is mijn vraag specifiek over de motor die erin zit en daarover heb ik een tweetal vragen: - klopt het dat deze constant draait bij inschakeling stroom? - is het normaal dat je de motor zachtjes hoort (persoonlijk vind ik het hinderlijk). De motor is enige tijd geleden voor een servicebeurtje weggeweest en de motor is ook uit elkaar geweest en schoongemaakt maar persoonlijk vind ik dat hij toch wel hoorbaar is. Is dit normaal bij Lenco en wat is acceptabel qua geluid. Ik wil niet overkomen als een zeurpiet maar sommige zeggen dat je hem niet hoort maar is dat echt zo. Hopelijk krijg ik wat bruikbare reacties. Dankjewel alvast!
 13. Pioneer PL12D

  Nou van de week komt de snaar aan en als hij het dan doet, zal ik een goede test doen. Ik ga hem allereerst voorzien van het element M91MGD met een originele hightrack naald. Ben reuze benieuwd. Ik verwacht persoonlijk hij oftewel beter of hetzelfde zal klinken als de Lenco. Reden is dat hij fluisterstil draait als het gaat om het plateau en de motor. Je hoort deze praktisch niet, dan is het ook nog zo dat hij trillingsvrij lijkt te draaien. Ook de arm is zeer makkelijk bedienbaar en in precisie af te stellen. Ik denk toch wel dat dit een enorm voordeel is bij deze speler. Geen hangend gewichtje e.d. maar gewoon draaiknoppen. Het lager van het plateau stond kurkdroog en had echt een nieuwe oliebeurt nodig. Ben benieuwd. Houd jullie op de hoogte. Als er iemand nog aanwezig is die ervaringen heeft met de Pioneer: graag een reactie!! Dank.
 14. Pioneer PL12D

  Laat het zeker nog weten!
 15. Pioneer PL12D

  Hoi, de lager van het draaiplateau is gesmeerd, uit elkaar gehaald en met de oude olieresten verwijderd en met speciale olie wat ingevet. Als ik nu het plateau een zwiep geef dan blijft hij na 15 minuut, bij wijze van, nog steeds draaien dus dat zit wel goed. De motor heb ik vanaf boven met speciale olie behandeld. Ook het smeergat met OIL erboven heeft wat gekregen. Het enige wat ik nog moet afstellen is de draaiknopje aan de as van de motor, deze heb ik gedemonteerd maar om het precies te zetten is toch even goed kijken. Komt wel goed. Tips zijn welkom, je hoort hem lichtjes raken terwijl de motor afzonderlijk zeer stil draait en het plateau zonder snaar ook geluidloos roteert. Denk dat met een oude snaar dit niet is te regelen voor een test. De nieuwe snaar is besteld. Er komt ook een Shure M95ED deze kant op en dit wordt de basis qua element. Ik ben namelijk meer een SHURE fan.
×