Jump to content
High-End Forums

prettig

Members
 • Content count

  253
 • Joined

 • Last visited

About prettig

 • Rank
  Member
 • Birthday 07/27/1963

Previous Fields

 • Setbeschrijving
  Magnepan 20.1, Mark levinson 27 (2x) en 28, Schiit Gungnir Quad ESl 63, Quad 303/33, Schiit Bifrost uber Marantz, 4x Penta's, d7 sub, OM-C2 center: HT set. Mark Levinson in de auto.

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Utrecht
 • Interests
  Audio, auto's, waterskien

Recent Profile Visitors

424 profile views
 1. Tja, Schiit maakt fantastische DAC’s en de Gungnir is nog steeds een van de betere DAC’s in de markt (volledig gebalanceerd, diverse ingangen en 24/192). Bovendien zijn ze upgradable, je kunt dus gewoon naar usb Gen 5 of naar multibit dmv upgrades. O ja USB gen 2 is niet USB 2.0 het is de "generatie" (versie) benaming van Schiit. Prijs: euro 600,-
 2. 2 stuk ML27 (met de bridge kabels, XLR vdHul en vdHul speaker bridge), zijn tot 2 ohm stabiel en in bridge leveren ze 700 watt aan 4 ohm (400w/8 ohm). De 27's zijn nog de "echte" mark levinson's en zijn lastig te vinden. 1 stuk ML28 (phono en losse voeding), nog steeds erg goed. De ML 27.... euro 2500,-/stuk en de ML 28 euro 1250,- (met interlinks, vdHul) Gaan weg omdat ik de Magnepan's 20.1 verkocht heb en ik van plan ben om een Magnepan surround en luister systeem thuis te plaatsen (en daar vind ik deze set niet echt bij passen, te groot en wil dan toch wat compactere versterkers).
 3. Zijn al verkocht (al aanbetaald en worden opgehaald over paar weken). Daarna ga ik de Mark Levinson 28 en 2 x de ML 27 verkopen, kabels (vd hull) weet ik nog niet (wellicht setje per versterker), gungnir twijfel (denk dat die naar andere set verhuist). Dus indien interesse voor de versterkers even PM. Ga even terug naar de ELS set (dagelijks en de magnepan's nog zelden, aparte ruimte is niet handig op de zaak ). We gaan het huis verbouwen dus ga ik eens kijken hoe ik gelijk een magnepan surround systeem erin krijg.
 4. Privacy op dit forum

  dat kunnen ze voorkomen door de software waar het forum mee gebouwd is juist in te stellen, denk dat ze dat even moeten doen dan vinden robots ze niet meer.
 5. multichannel effect bij stereo opstelling?

  Met de magnepan's (ook in grote ruimte zonder reflectie en veel geluidsdruk..... juiste bakken erachter) en 180 graden is normaal en vaak meer (beetje afhankelijk van hoe het gemixed is). Maar denk dat het voor de meeste speakers zo is: goed systeem en goede akoestiek.... kom je een eind. Dan heb je inderdaad nog "van vroeger" de 5 kanaals opnames (best leuk en soms ook goed als het goed gedaan is en alleen geschikt bij muziek waar dat bij kan .... klassiek lijkt me dat helemaal niks) en met de meeste moderne surround systemen kun je gewoon van stereo 5 kanaals maken (dolby pro-logic II, auro 3d, etc .....). Heb wat van die opties op mijn HT systeem en doet die best aardig. Of concert hal mode, etc ..... Allemaal geknutsel, beter dan goede stereo: neen en komt niet in de buurt. Leuk speelgoed wat mij betreft.
 6. Mijn Wilson Watt/Puppy 5.1E gaan me verlaten

  stax koptelefoon dan maar
 7. Mijn Wilson Watt/Puppy 5.1E gaan me verlaten

  .... zou ik niet zo hard stellen, de ruimte is nogal bepalend in dit geval.......en dan wordt het wel erg lastig
 8. De High-End Hifi Agenda

  Deze maar eens in de agenda gezet ......(eens wat anders dan wat ze altijd draaien en best lastige muziek om goed weer te geven). Zaterdag 30 september vanaf 14:00 uur – Hilversum ‘Let’s get electronic!‘ Uitsluitend electronische muziek tijdens deze show! Uiteraard beginnend bij het allereerste begin tot de laatste ontwikkelingen! Om zeker te zijn dat het systeem niet ‘in de weg zit’, zullen we zorgen voor passende ‘electronica’ en luidsprekers. Gegarandeerd!
 9. Nieuwe meterkast

  Probleem is veeeeel fundamenteler namelijk de "aard van de mens" wij zijn een destructieve soort van nature dus los je het niet op.......beschavingen zijn daardoor mijns inziens eindig (pieken en weer terug, wij zijn aan het pieken).........we gaan een keer "spaak" lopen omdat we destructief zijn. Ze zullen er altijd blijven: degene die meer willen en niet willen delen, genetisch bepaald en voor groot deel de reden van het succes van onze soort........
 10. Nieuwe meterkast

  Niet tegen elke hoor, wel tegen waarvan vooraf al vaststaat dat het niet duurzaam is en kern-fusie is super duurzaam (splitsing niet).
 11. Nieuwe meterkast

  ja ze vergeten bij duurzame energie wel vaker het woordje duurzaam juist uit leggen (de hele keten en niet het eindprodukt). Duurzaam: zonne-energie, aardwarmte, kernfusie (duurt nog wel even), water.... althans allemaal behoorlijk in de richting Niet duurzaam: waterstof, windmolens (want ze moeten gebouwd, onderhouden en ja hoor verwijderd worden....nul rendement), etc.....vul maar aan. En zelfs hier kun je discussie over hebben, ik hou het bij zonnepanelen en warmtepompen en wind weiger ik pertinent (is subsidie-energie).
 12. Nieuwe meterkast

  precies, dus geweigerd.... we houden de oude meter zolang als het kan, want dat salderen gaan ze afschaffen (is gewoon subsidie). En als we moeten dan wellicht accu (omslagpunt wordt dan anders ...omdat je straks veel minder terug krijgt). Of andere leverancier (green choice... mag je 10.000kw netto terug leveren), dus daar gaan er straks meer mee komen.
 13. Geïntegreerde router/ modem

  ok snap het het is 4K60 4:4:4 HDR (4K, 60fps ipv 30 fps en 4:4:4 is ongecomprimeerd). En dit is nog 10 bit er is al 12bit is nog beter. Heel veel meer data, is wel top overigens (studio kwaliteit) niet vergelijkbaar met wat de consumer-market gebruikt. Komt overigens wel (h265 kan dat en is stuk kleiner dan JPEG) zijn al tv's die het kunnen (wat mee getest op mijn LG OLED....maar gaat alleen vanaf een USB 3.0 disk aan je tv), maar voordat we daar content voor hebben.....duurt nog wel even. Maar mooi spul.
 14. Geïntegreerde router/ modem

  4K met h265 (HEVC) gebruikt heel weinig bandbreedte.........hoe denk je dat netflix dat doet !? (4K uitzendingen en je hebt 25mb of zo nodig ... komt door codec: netflix gebruikt VP9 en H265 is nog efficienter. Ik kan gewoon 4K (zelfs 12k op mijn telefoon streamen). 10 x 4K gaat makkelijk over cat5E (gebruik je 20% van de capaciteit). De truck zit hem in hoe efficient kan jouw player de codec kan omzetten (bandbreedte is geen probleem) en 4K HEVC (H.265) kun je al live met gemak streamen op een tefefoon met HEVC decoder (GPU). Doe ik dat op een paar jaar oude i7 pc dan loopt die zowat vast en speelt niet! Neem ik de nieuwe generatie cabby lake cpu dan doet die i7 zowat niks met dezelfde video. Dus de tv zelf (HEVC of niet) het ziggo kastje, je HT-Pc, etc ...... welke GPU/decoder heeft die is van belang. En manier waarop: - 10 x 4K camera's met elke een kabel naar een punt: switch de bottleneck en de recorder. - streamen vanaf een punt naar meer tv's......als je elke tv een eigen pakketje stuurt (broadcasting) dan: netwerk bottleneck - Streamen met multi-casting: een pakketje voor ze allemaal: scheelt factor 10 bij bij 10 tv's - THUIS: is meestal 1 op 1 stream met codec (een bron en een tv), peanuts. Data en bandbreedte zijn 2 verschillende zaken ken geen codec die bij 4K 1gb nodig heeft. Blu-ray in 4K... flinke is 100gb.... ga maar simpel rekenen: 100GB moet dan in 2 uur naar je TV (gaat makkelijk over cat5E). Dus wel benieuwd hoe/wat jullie streamen, welke codec en hoe slim de ontvanger (beeldscherm) is ? Denk dat jullie gewoon alles RAW broadcasten anders kom je nooit aan die getallen. Overigens zie je het verschil in kwaliteit wel (als je weet waar je op moet letten).... bv. blu-ray (4K) van bijna 100GB naar je tv of een gecomprimeerde versie van paar GB. Ga je naar 10GB gecomprimeerd dan wordt het al erg lastig te zien (is al factor 10 !). Video codec's zijn erg goed.
 15. Zijn we wel goed bezig....... BRON: tja die is gewoon analoog, 1. Gaan we opnemen met analoge spulletjes (die doen al iets). Daar maken we digitaal van en dan gaan we dat "benaderen", inpakken weer uitpakken en ja hoor we gaan het weer zo goed mogelijk "benaderen". 2. Dat benaderen lukt vrij aardig...... maar eerlijk is eerlijk het is benaderen. 3. Dan gaan we het inpakken en dat doen we steeds beter: cd, mp3 (foutje), flac en nu MQA. 4. Dan uitpakken is digitaal: dus 1 op 1 met NUL verlies (flac is nul verlies) 5. En ja dat uitpakken gaat ook steeds beter.... maar blijft benaderen. En dan gaat het je analoge setje in (die doet er ook weer wat mee). Tja.... wat is nu de ergste stap ? Wellicht moeten ze eens gaan nadenken over NIEUW analoog.
×