Jump to content
High-End Forums

prettig

Members
 • Content count

  256
 • Joined

 • Last visited

About prettig

 • Rank
  Member
 • Birthday 07/27/1963

Previous Fields

 • Setbeschrijving
  Magnepan 20.1, Mark levinson 27 (2x) en 28, Schiit GungnirQuad ESl 63, Quad 303/33, Schiit Bifrost uberMarantz, 4x Penta's, d7 sub, OM-C2 center: HT set.Mark Levinson in de auto.

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Utrecht
 • Interests
  Audio, auto's, waterskien

Recent Profile Visitors

472 profile views
 1. Maggies gezocht!

  2.5 weet ik zeker is mooier dan de 3.3 (beide naast elkaar gehad), 2.7 wel een keer gehoord en wat ik zo snel hoorde was goed, maar is QR en de 2.5 is ribbon en dat is een stuk beter in het hoog (is iets korter dan de 3.3). De maggie ribbon is nagenoeg onverslaanbaar in het hoog (ik heb eigenlijk weinig beters gehoord, anders dan waanzinnig dure speakers en dan nog marginaal). 2.5 en 2.7 zijn 2 weg met relatief eenvoudig filter (de nieuwe maggies hebben allemaal weer eenvoudige filters met hoogwaardige componenten en is gewoon beter). Als je het zelf kunt: 2.5R en filter aanpakken (destijds ook gedaan, condensatoren), transparanter, helderder en meer detail. Altijd erg prettige speaker gevonden zeker als je ruimte niet erg groot is, want dan kun je het laag toch niet kwijt van de grote maggies (kinkt dan niet lekker).
 2. Maggies gezocht!

  rustig verder zoeken dan ......2.5R is een van de beste (qua balans erg mooi), 3.3R zou ik overslaan (iets meer laag dan de 2.5R maar minder mooi in balans) en dan kijken naar de 3.6R (pak beter). Ribbons zijn hetzelfde. Heb ze allemaal gehad. 1.6QR..... of 1.7i (wat duurder maar heel stuk jonger en beter) 2.5....ebay.de staat een set (799,-) ook een 2.7QR set .... ........heel goed kijken of de draden niet loskomen........beetje mazzel vindt je set waar iemand de filters heeft gedaan (condensatoren).
 3. Maggies gezocht!

  3.7i bij ohm audio (kun je gelijk inruilen) als ze er nog staan... (geen idee wat je budget is)....die zijn top.
 4. Tja, Schiit maakt fantastische DAC’s en de Gungnir is nog steeds een van de betere DAC’s in de markt (volledig gebalanceerd, diverse ingangen en 24/192). Bovendien zijn ze upgradable, je kunt dus gewoon naar usb Gen 5 of naar multibit dmv upgrades. O ja USB gen 2 is niet USB 2.0 het is de "generatie" (versie) benaming van Schiit. Prijs: euro 600,-
 5. 2 stuk ML27 (met de bridge kabels, XLR vdHul en vdHul speaker bridge), zijn tot 2 ohm stabiel en in bridge leveren ze 700 watt aan 4 ohm (400w/8 ohm). De 27's zijn nog de "echte" mark levinson's en zijn lastig te vinden. 1 stuk ML28 (phono en losse voeding), nog steeds erg goed. De ML 27.... euro 2500,-/stuk en de ML 28 euro 1250,- (met interlinks, vdHul) Gaan weg omdat ik de Magnepan's 20.1 verkocht heb en ik van plan ben om een Magnepan surround en luister systeem thuis te plaatsen (en daar vind ik deze set niet echt bij passen, te groot en wil dan toch wat compactere versterkers).
 6. Zijn al verkocht (al aanbetaald en worden opgehaald over paar weken). Daarna ga ik de Mark Levinson 28 en 2 x de ML 27 verkopen, kabels (vd hull) weet ik nog niet (wellicht setje per versterker), gungnir twijfel (denk dat die naar andere set verhuist). Dus indien interesse voor de versterkers even PM. Ga even terug naar de ELS set (dagelijks en de magnepan's nog zelden, aparte ruimte is niet handig op de zaak ). We gaan het huis verbouwen dus ga ik eens kijken hoe ik gelijk een magnepan surround systeem erin krijg.
 7. Privacy op dit forum

  dat kunnen ze voorkomen door de software waar het forum mee gebouwd is juist in te stellen, denk dat ze dat even moeten doen dan vinden robots ze niet meer.
 8. multichannel effect bij stereo opstelling?

  Met de magnepan's (ook in grote ruimte zonder reflectie en veel geluidsdruk..... juiste bakken erachter) en 180 graden is normaal en vaak meer (beetje afhankelijk van hoe het gemixed is). Maar denk dat het voor de meeste speakers zo is: goed systeem en goede akoestiek.... kom je een eind. Dan heb je inderdaad nog "van vroeger" de 5 kanaals opnames (best leuk en soms ook goed als het goed gedaan is en alleen geschikt bij muziek waar dat bij kan .... klassiek lijkt me dat helemaal niks) en met de meeste moderne surround systemen kun je gewoon van stereo 5 kanaals maken (dolby pro-logic II, auro 3d, etc .....). Heb wat van die opties op mijn HT systeem en doet die best aardig. Of concert hal mode, etc ..... Allemaal geknutsel, beter dan goede stereo: neen en komt niet in de buurt. Leuk speelgoed wat mij betreft.
 9. Mijn Wilson Watt/Puppy 5.1E gaan me verlaten

  stax koptelefoon dan maar
 10. Mijn Wilson Watt/Puppy 5.1E gaan me verlaten

  .... zou ik niet zo hard stellen, de ruimte is nogal bepalend in dit geval.......en dan wordt het wel erg lastig
 11. De High-End Hifi Agenda

  Deze maar eens in de agenda gezet ......(eens wat anders dan wat ze altijd draaien en best lastige muziek om goed weer te geven). Zaterdag 30 september vanaf 14:00 uur – Hilversum ‘Let’s get electronic!‘ Uitsluitend electronische muziek tijdens deze show! Uiteraard beginnend bij het allereerste begin tot de laatste ontwikkelingen! Om zeker te zijn dat het systeem niet ‘in de weg zit’, zullen we zorgen voor passende ‘electronica’ en luidsprekers. Gegarandeerd!
×