Jump to content

MickRS

Members
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

Personal Information

  • Gender
    Male
  1. Dat is natuurlijk ook wat Daudio doet. De 'magic' komt mi meer van het mid en hoog. Laag moet gewoon goed gedefinieerd en gecontroleerd zijn. Zit er zelf wel eens aan te denken om de Tangband te vervangen voor een 12" coax met compressiedriver... Denk dat dat de dynamiek wel 'op niveau' brengt... :-)
  2. De afstandsbediening? Als je oprecht denkt dat er een onderdeel in je set niet kleurt, wordt het tijd om wakker te worden... We proberen met elektronica muziek na te bootsen. En dat kan niet... Zeker niet als je je de stappen bedenkt die er zijn tussen het spelen in de studio of concertgebouw of waar dan ook en het afspelen in jouw kamer.
  3. doordat de set actief is, kan ik spelen met de verhoudingen tussen laag en mid/hoog. En aangezien het spul nog maar net twee maanden staat, ben ik nog wat aan het zoeken. Zeker nu ik enkele weken geleden de buizenversterker van penthode naar triode heb omgebouwd. Die levert nu nog maar max 2wpc. Het laag wordt aangestuurd doir 210wpc. Das dus even frobelen... ;-)
  4. Nope, geen bamboe. HDF. Overigens wordt door PAP of eiken, of bamboe gebruikt. Maar realiseer je dat ondanks het feit dat ze erg gelijken en dezelfde drivers gebruikt worden, mijn speakers aanzienlijk afwijken van de Pure Audio Project speakers.
  5. Ik weet niet waarom de speakers van de Duitsers minder zouden zijn. Ik ken de speakers dan ook niet. Weet wel dat het hier prima klinkt en dat het dipooleffect nog net wat beter wordt wanneer ik ze een meter van de muur af heb staan ipv 60 cm. Maar nog verder naar voren heeft niet echt heel veel effect meer. Tenminste, in mijn huiskamer...
  6. Ik kom hier al weer een tijdje, maar nu mijn set zo mooi omschreven is door Rene, ook een account aangemaakt... Allereerst dank Rene voor je review. Vond het leuk dat je de moeite hebt genomen om deze kant op te komen! Inmiddels heb ik het laag iets teruggedraaid en zo is de balans in dynamiek duidelijk beter geworden. En de akoestiek? Blijft natuurlijk een lastig verhaal om zomaar 'eierdozen' aan de muur te plakken in de huiskamer. Maar je hebt mij iig aan het denken gezet. Het ontwerp is idd gebaseerd op de Pure Audio Project Trio15 TB, vnl vanwege de looks. De genoemde K&T versie, overigens van Blue Planet, is een spin off van deze speaker. In die versie worden andere drivers gebruikt. De Tang Band is daar de 1772. Daarvan wijken de TS parameters af van die van de door mij gebruikte 1808. De eerstgenoemde is meer geschikt voor basreflex- en hoorntoepassingen. De 1808 specifiek voor OB. Overigens is de combinatie van deze drivers een 'proven concept' en zeker niet bedacht door de mannen van PAP. Check het diyaudio forum maar eens... Dat deze speakers alleen bruikbaar zouden zijn in grote ruimtes is een misvatting. Zoals er zovele misvattingen bestaan over OB. Natuurlijk is groot een relatief begrip, maar hier staan ze in een redelijk gemiddelde huiskamer qua omvang. Wel hebben ze enige ruimte nodig aan de achterkant; een cm of 60 vanaf de baffle gerekend is al niet verkeerd. Maar wanneer ik echt ga luisteren schuif ik ze nog een halve meter naar voren. En ja, dat klinkt nog weer mooier.
×
×
  • Create New...