Jump to content

Jongensdroom

Members
  • Posts

    4608
  • Joined

  • Last visited

Personal Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Omgeving 's-Hertogenbosch
  • Interests
    Modelvliegen, schaken, hifi, jazz-lp's,

Audio Set(s)

  • Hoofdset
    Magnepan 1.6 QR / Spectral DMC12 / Ayre V6 / Kuzma Stabi+Stobi+Frog / Sphinx phono amp / Weiss Dac2
  • Tweede set
    Een draagbare radio

Recent Profile Visitors

5631 profile views
  1. Met de beste wil van de wereld, kan ik er niets over zeggen. In de eerste plaats, omdat ik het niet weet en omdat het niet gewaardeerd zou worden. Ik had er beter niks over kunnen zeggen, maar ik was even erg enthousiast.
  2. Een klein nieuwtje. Ik speel al een paar maanden met bekabeling van een vriend. Zijn luidsprekerskabels vielen nog onder de categorie prototypen. Nu heb ik mijn eigen exemplaren met zeer goede connectors. Aan de kant van de eindversterker zitten grote vergulde vorken. Aan de luidsprekerkant, bananenpluggen die met een schroef achterop aangedraaid kunnen worden. Hoewel ze nog circa 487 uur moeten inspelen, ben ik aangenaam geschrokken van Patricia Barber's Companion op CD. Wat een detaillering van laag tot hoog en weer terug. Volgende week op de AAA maar eens kijken, of ik wat kan kopen van onze Patria. De opnames zijn niet goedkoop, maar dat kan mij op dit moment even geen Moer schelen.
  3. Gisterenavond, op YouTube, naar een paar blinde stroomkabel testen zitten kijken. Zeven van de tien keer fout, opmerkelijk!
  4. Ik neem dat dit kan. Maar wordt de kwaliteit daar minder van? Het gaat hier om opnames waar ik de cd's niet zelf van heb.
  5. Dit weekend een paar cd's van Gino Vannelli gedraaid. Die mogen ook allemaal blijven. En twee cd's van Patricia Barber besteld. Je betaald al gauw 20 euro per stuk.
  6. Ik heb op cd: It's about time En op lp: "Manu Katche", Last decade, Neighbourhood. Allemaal prima.
  7. Mee eens. Worden ze niet meer gemaakt?
  8. Een bassist en een drummer hebben uiteraard een band nodig. Vaak vragen zij, in de jazz, daar uitstekende muzikanten voor. Bij Quincy Jones (dirigent) zitten beroemde musici in het orkest. Miles Davis, zocht altijd naar jong talent. Voor hen vaak de start van een succesvolle carierre. Ik heb al eens aangegeven naar shows e.d. te gaan om voor mij nieuwe muziek te horen. Als dat lukt, dan koop ik er daarna wat van. Zo hoorde ik een paar jaar geleden prachtige muziek in Veldhoven. Dat bleek Manu Katche te zijn. Ik heb er iets van gekocht toen. Zal straks eens kijken wat het precies was. Terwijl ik dit zit te tiepelen, realiseer ik mij veel liever over muziek te schrijven, dan over apparatuur Luisteren naar de opnames van Patricia Barber komen dicht bij het ultieme genot. Maar wat een prijzen vragen ze daarvoor!
  9. Als iemand jazz cd's of lp's weet, die goed klinken houd ik mij aanbevolen.
  10. En dan volgt nu een waarschuwing. De cd Que Viva La Vida van Belle Perez klinkt helemaal nergens. Wie daar achter de knoppen heeft gezeten, is een regelrechte prutser. Op dit moment staat er een cd van bassist Marcus Miller op. Die mag wel blijven.
  11. Ik heb dezelfde ervaring. Je betaalt 20 euro voor een goede jazz lp. Als je ze al kwijtraakt, krijg je een paar euro per stuk.
  12. Ik word toch maar geen lid Hans. Voorlopig ben ik uitgekocht. En ik besteed doorgaans veel tijd (en soms geld) aan een paar andere hobbies. Maar ik blijf wel meelezen. Trouwens, veel succes met jullie streamer. Volgens mij een prima apparaat.
×
×
  • Create New...