Jump to content
High-End Forums

conqubite

Members
 • Content count

  680
 • Joined

 • Last visited

About conqubite

 • Rank
  Member

Recent Profile Visitors

1,379 profile views
 1. Dure streamer en goedkope Dac ....

  Maar even on topic reageren naar Carl. Hoewel niet megabreed is mijn ervaring dat er net als elders in de audioketen zeker verschillen zijn, zowel bij streamers als in dac's. Het mooie vind ik dat ik de indruk heb dat je voor een lager budget dan bij analoog, best grote stappen kunt maken. Zoals ik al eerder eens heb geschreven hier, en dat had jij volgens mij gelezen Carl, heb ik met mijn Aries femto en mytek brooklyn met voor beide een hoogwaardige losse voeding, in combinatie met mijn tidal abbonement dusdanige stappen gezet dat mijn analoge set met thorens td 320, benz micro ace en heed quasar phonoversterker volledig is weggevaagd. De reden daarvan laat ik maar even buiten beschouwing (want dat zou simpel gezegd ook een min of meer versleten element kunnen zijn) maar ik heb (digitaal) nu de best klinkende set die ik ooit heb gehad. Met afstand zelfs.. En ik heb het idee, niet echt onderbouwd overigens maar op basis van mijn eigen onderbuik gevoel, dat ik zeer diep in de buidel moet tasten om analoog weer op dat niveau te komen. En dat is met de andere hobby's en verplichtingen die ik heb zeer waarschijnlijk een brug te ver. Zeker kijkend naar waar ik nu digitaal sta. Dus ik denk dat jij tegen een voor jou waarschijnlijk alleszins redelijk budget nog hele aardige stappen kunt maken op digitaal gebied. Je zou weleens verbaasd kunnen worden. Bij Hans Beekhuyzen kun je ook redelijk wat info en review e.d. vinden.
 2. Dure streamer en goedkope Dac ....

  Eugh.. Ik zei het toch steeds al... Maar vertel.... vertel......vertel!! Overigens geloof ik er wel steeds meer in dat de rest van je installatie ook bepalend is voor de mate van de verbetering die je hoort. Die heeft daar dus ook invloed op.
 3. Mytek Brooklyn dac/pre

  Je hebt de voeding voor de Aries ook. Hoe verhoudt het effect van jouw AMB op de brooklyn zich tot het effect van de voeding van de Aries? Zoals ik al eerder heb gezegd en het is al even geleden en ik heb er later niet meer op gelet maar mijn voeding voor de brooklyn bracht mij meer dan de voeding voor de Aries (en die was al duidelijk beter dan de losse voeding van de Aries zelf). Laatste tijd niet meer echt mee bezig en niet mee op gefocust. Ik vind het wel even goed zo. Voorlopig zullen denk ik eventuele aanpassingen bij mij gericht zijn op de akoestiek. Daar kan (moet) ik nog winst op boeken.
 4. Mytek Brooklyn dac/pre

  Ja met 2..
 5. Mytek Brooklyn dac/pre

  Ik kan me hier aardig in vinden, hoewel ik best wel begrijp dat veel van die hele dure dac’s beter zullen zijn dan die van mij. Maar dan is de rest van de set meestal bijpassend en luister je naar het geheel. In dit geval waar ik gisteren was stonden er ook twee pass lab monoblokken van 80 kilo/stuk, volgens mij de XA200 en top of the range monitor audio luidsprekers uit de platinum serie. Uiteraard ook bijpassend bekabeld met een wat akoestisch aangepaste ruimte. Kan niet anders zeggen dan dat dat Indrukwekkend klonk.
 6. Mytek Brooklyn dac/pre

  Zo lang ik niet te vaak naar een installatie als die van vanmorgen luister ben ik heel tevreden haha... Maar eerst maar eens de akoestiek. Ik ga mijn kleden en dekbedden maar weer eens van stal halen haha....
 7. Mytek Brooklyn dac/pre

  Weet je Jack. Dan kun je ook wel zeggen dat een goede dac minimaal 15000 euro kost. Heb vanmorgen eventjes een set gehoord waarvan de dac in die regionen zit. De rest van de installatie was navenant. Dan is het hier weer even wennen... Er zullen ook dac's zijn van 30 of zelfs 50.000 . Die zullen vast nog weer beter zijn. Het zit hem in de term "goede dac". Wanneer is het goed...... Daar is geen bedrag aan te hangen. Sommige mensen vinden bijvoorbeeld een cambridge audio dacmagic al heel goed. Waarom ik die prachtige set hoorde? Omdat ik een audioquest coffee usb kabel bij hem haalde. Die moet hier nog even een aantal uren inspelen en hangt tussen de Aries en de Brooklyn. De volgende grote ingreep in mijn audioset moet toch maar naar de akoestiek gaan zo langzamerhand. Dat had hij ook vrij aardig voor elkaar. Oh en wat interessant was. Hij had een monsterlijke set met spullen staan maar gaf aan nog steeds baat te hebben bij een jitterbug. Heb er nog 1 minuut naar geluisterd en ik meende dat inderdaad ook wel te horen. Die ga ik ook nog even halen.
 8. Mytek Brooklyn dac/pre

  Klopt Jack. Ik herken ook een groot deel van de review, sommige dingen die hij zegt denk ik zelfs letterlijk net zo over. En ben het er dus ook eigenlijk helemaal mee eens. Hoewel een goede externe voeding al bewijst dat er zeker nog meer uit te halen is dan met de ingebouwde voeding. Maar ik vind het wat onzinnig om te zeggen dat een goede dac normaal 8000 euro kost.
 9. Mytek Brooklyn dac/pre

  Dat is wel knullig ja. Daar hadden ze tenminste iets over moeten zeggen. Maar eigenlijk hadden ze het gewoon veel eerder moeten plaatsen. Ik ga morgen als het goed is de usb kabel van de Aries naar de Brooklyn upgraden. Benieuwd of dat wat gaat brengen en hoe veel dan. Overigens, heb het nog niet echt gelezen maar ik was net bezig en vond het verhaal over de gewelige dynamiek heel herkenbaar maar ik lees nu net een zin dat er beneden de 8K geen goede dac's zijn.. Dat zet de hele review in een bepaald daglicht.. Jammer..
 10. Op welke criteria kiest u een Luidspreker.

  Ik zal ook eens op tidal zoeken. Jullie maken me nieuwsgierig..
 11. Op welke criteria kiest u een Luidspreker.

  Dat was eigenlijk nog vrij goedkoop voor een goede luidspreker denk ik, zelfs voor die tijd. Die van mij waren toendertijd wel iets duurder maar goed, dat was ook later. Jij woont ook in Drenthe toch?
 12. Op welke criteria kiest u een Luidspreker.

  Ja heb ze overgenomen van iemand uit Appelscha toen en ik mocht ze eerst uitproberen. Is vlakbij dus dat kwam goed uit met die zware jongens. De verkoper kwam zelfs meehelpen tillen Die van jou lijkt me ook bijzonder. Totaal onbekend. Maar dat zegt niets. Zo’n ovale kef laagunit toch.? Die waren erg goed volgens mij..
 13. Op welke criteria kiest u een Luidspreker.

  https://www.opusklassiek.nl/audio/audio-aw/taf_cadans5.htm Bovenstaande is wel een eerdere versie dan die van mij, die uit 2001 komt. https://www.taf-oss.nl/nl/products/c5ext.htm
 14. Op welke criteria kiest u een Luidspreker.

  Budget is essentieel. Het moet iets zijn waarvan ik vind/denk dat ik het kan en wil betalen. Maar inhoudelijk, ik heb nu een min of meer fulrange systeem. Dat is nu een voorwaarde. Geen monitoren meer voor mij. Een voorbeeld, met alle respect overigens, ik heb de perfect performer Soundstone van Goodtube gehoord. Klinkt als een klok maar daar mis ik al teveel in de laagweergave. Dat is dus eigenlijk al geen optie meer voor mij. Ik volg het audiofiele equivalent van het in de autowereld gebezigde principe van, "there is no substitute for cubic inches".... Met andere woorden, laag hoort te komen uit een grote wooferd.. En dat laag moet ook slam en punch hebben. Een tijdje geleden bij degene die die audiolampen maakt grote zelfbouw luidsprekers gehoord met ook hele grote woofers. Gebaseerd op Tannoy geloof ik. Klonk fantastisch. Maar ik miste de druk en dynamiek in het laag. Te tam, geen slam en punch dus. Daarnaast is coherentie belangrijk hoewel dat met kleinere luidsprekers vaak beter is dan met grote. Een beetje rendement is ook wel van belang zodat er niet een megazware bak aan moet om het aan te gang te krijgen. Mijn luidsprekers hebben naar mijn mening een vrij goede balans tussen het ongehoord dynamische wat betonnen/stenen luidsprekers kunnen geven en reguliere luidsprekers. Maar goed, het blijft een compromis en ook myfi dus dat het altijd beter kan, ook bij mij, is evident... Alleen ik ben vele jaren soort van geobsedeerd geweest door luidsprekers. Onrust, ontevredenheid en jarenlang gezocht naar iets anders. Dat is nu over hoewel ik graag een jonger broertje van mijn luidspreker zou willen. Maar dan komt budget weer om de hoek kijken. En beschikbaarheid, want heb ze nog nooit 2e hands gezien.....
 15. Mytek Brooklyn dac/pre

  Haha. TS... je weet wel....Dat spul van jou..
×