Seed7

Members
 • Content count

  3,229
 • Joined

 • Last visited

About Seed7

 • Rank
  Member

Contact Methods

Profile Information

 • Gender
  Male
 1. Het is zinvoller om naar de SRA (Stylus Rake Angle) te kijken, dat is waar het om gaat, VTA is slechts een afgeleide.
 2. Dit concert staat in m'n geheugen gegrift, de eerste Rocknacht. We zaten met de mond open voor de buis. Wat er na Rory kwam ben ik allang weer vergeten, moest het opzoeken, heeft geen indruk kunnen maken De volgende Rocknacht was Mothers Finest er en stond ik in die enorme hal te stuiteren.
 3. Ik hoop niet dat je dat in mijn post leest, dat 12" per definitie "minder" is. Ze kunnen duidelijk winst opleveren, er zijn echter voorwaarden aan verbonden om dat te bereiken. Als je meer dan 12" wilt is het wellicht zinvol om serieus naar tangentiaal te gaan kijken. Er is meen ik een Pool die 16" armen levert op zijn draaitafels, (Zontek ?)
 4. Carl, lees nu eens goed wat ik schreef. Die platen die jij bedoeld heten "transcription records" die kun je gewoon met een 12" arm afspelen, daar is geen 14" arm voor nodig. Er zijn er voor dat doel misschien een paar gebouwd, maar 12" was de norm, sterker nog, het is de oorsprong van de 12" arm. Een transcription record heeft overigens een diameter van 16", met een 12" arm kun je tot ca. 18" diameter afspelen. Transcription records op ebay. Overigens, veel van die platen speel je van binnen naar buiten. Ze werden gemaakt om radiouitzendingen te kunne herhalen op een later tijdstip of, in de USA van belang, op het zelfde 'uur' in een andere tijdzone.
 5. Je doet een 'kleine' verandering op een plaats waar je met een heel klein signaaltje werkt en op een plaats waar je een interface tussen mechanica en electronica hebt, die ook weer heel klein is. Niet verbazingwekkend dus dat wijzigingen daar relatief veel invloed hebben. Gewoon een kwestie van fysica. Je veranderd de demping van de headshell, je veranderd de massa van de headshell maar balanceert de arm wel, niet alleen de dynamische massa is anders geworden maar ook de de massa verdeling.
 6. 15" armen, ik heb geen idee wat je daar mee moet. Transcriptie platen kun je gewoon met een 12" af spelen en voor de liefhebber worden er genoeg op ebay aangeboden. Er zijn een paar 14" armen op de markt, maar ook daar weet ik niet echt van wat je er mee moet. Zelfs bij een 12" is het al discutabel of je er iets mee wint boven een 10". Om binnen een redelijke gewichtsklasse te blijven en niet inleveren in stijfheid is lastig. Om winst uit de minder grote fouthoek te halen moet je extreem nauwkeurig kunnen justeren en dat kunnen de minsten en het lukt al helemaal niet als je de body van het element als uitgangspunt moet nemen. Daarom, "de winst van een 12" is de potentie op een beter gelijkloop", al wordt daar hoogst zelden gebruik van gemaakt.
 7. MG'tjes hebben een veel te licht groen als kleur.
 8. Zonder context is daar geen zinnig antwoord op te geven. Er zijn tijden geweest dat je 11 - 13x je inkomen aan hypotheek kon krijgen. Als hij in die periode en op die basis heeft afgesloten ~80.000.-
 9. Ja. Je hebt gelijk. Groen op het zwarte af. Lijkt me mooi, een gietijzeren chassis in die kleur geƫmailleerd.
 10. 'T is een beetje wat je doel is. Zelf vind ik een armboard zoals op de SL-1100 erg handig, kan zo redelijk snel van arm wisselen. Als je echter steeds een 'nieuwe' arm wilt inzetten, dan zo'n sleuf. Je kunt een SL-1100 natuurlijk voor dat doel ook een bord met een sleuf geven, als moet je arm wel weer passen anders moet je toch nog een houder fabrieken. Dus uiteindelijk was ik voor een bord gegaan. Toen ik Old Englisch Racing Green aan Tom Fletcher (Nottingham Analogue) voorstelde kreeg ik een mooie scheve glimlach van hem.
 11. Naar aanleiding van een discussie elders, "de winst van een 12" arm is de potentie een betere gelijkloop te creƫren".
 12. Heb het altijd een hele rare band gevonden met echt briljant werk en dingen die echt beneden de maat zijn, gewoon naast elkaar op de zelfde plaat. Prachtige melodien met allerbelaberste arrangementen en omgekeerd. Alsof er twee man met een kompleet verschillende visie onafhankelijk aan het zelfde nummer werken. Maar als de visies ineens wel overeenkomen dan klikt het.
 13. Sorry Duck, moet je teleurstellen , 2,5 kg, net na gewogen, met vrijwel alle massa in de buitenring. Hoe ik aan 6 kwam, geen idee. Edit: Weet het weer, ik heb er ooit twee op elkaar gesoldeerd en de tussenruimte met een of ander gietrubber gevuld, die was ~ 6 kg en zo krom als een hoepel
 14. Oeps, 'mijn' vergeten in ruim buiten budget. https://www.ebay-kleinanzeigen.de/telefunken-s500/k0 hier E200.- een andere bieden en een verprutste in een blok hout voor 300.- zonder arm 28.- en een leuke basis voor een zelfbouwproject. Het plateau is een kg of 6 en gegoten in ZAMAC erg mooi en redelijk ruim bemeten lager. Het originele motortje is prima en anders een Premotec er bij.
 15. Rust in het hoofd, rust in het geluidsbeeld 't is zo simpel.