Jump to content
High-End Forums

Seed7

Members
 • Content count

  3,309
 • Joined

 • Last visited

About Seed7

 • Rank
  Senior Member

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

1,914 profile views
 1. Einde tijdperk

  Ledigheid is des duivels oor......... Overheden drukken al decennia geen pecunia meer, dat doen de banken, min of meer ongecontroleerd. Ze kunnen best voor iedere E1000.- per maand 'drukken', zou me niet verbazen als dat minder is dan ze nu doen. Houd ook de inflatie lekker in de plus, want zonder inflatie geen werkende 'vrije markt kapitalisme'. Geld afschaffen is het niet, de waardering van geld moet veranderen. Een euro moet iets anders gaan vertegenwoordigen dan nu. Er zijn ideeen zat over gepubliceerd. Een mooie is valuta in de basis te koppelen aan 1 uur fysieke & productieve arbeid.
 2. Welke muziek staat er nu op (part 5) ???

  Bianca Casady & The C.I.A.: Oscar Hocks https://www.youtube.com/watch?v=Be1IiFP59dk
 3. Welke muziek staat er nu op (part 5) ???

  Jlin: Black Origami
 4. lED

  Maar dan beginnen met een keurmerk voor keurmerken. Die dingen werken niet, zijn inhoudsloos en betekenisloos. Ik heb in het verleden veel met FSC te maken gehad, een keurmerk bedacht door ondermeer een paar Engelsen uit het bouwmarktwereldje met het doel de houthandel te kunnen reguleren. Resultaat is dat het keurmerk zo succesvol is dat niet volgens hun normen gerooid hout dan maar in de fik gestoken wordt omdat men het aan de straatstenen niet kwijt kan. Wat een succes... Wat zegt een energielabelkeurmerk op je huis, niets toch. Wat zegt een overzicht van energie rekeningen over een aantal jaar, samen met de levensstijl heel wat meer. We hebben niets aan ver doorgevoerde abstracties waarbij iedere vorm van inzicht in de onderliggende dat verloren gaat.
 5. lED

  een gloeilamp dooft niet helemaal uit in 1/50 s.
 6. Welke muziek staat er nu op (part 5) ???

  Richard Reed Parry — For Heart, Breath and Orchestra
 7. Waarom bied je die niet op het AAA aan?
 8. lED

  Een spectrum is per definitie volledig. Er kunnen wel bulten en deuken in zitten, maar geen gaten. TL-buizen hebben geen spectrum maar een hele verzameling al dan niet dicht bij elkaar liggende spectraallijnen die samen de illusie van een bepaalde kleur licht geven omdat ze de juiste receptoren in ogen stimuleren. Van LED's weet ik het niet zeker, dat wil zeggen ik ken de huidige stand van de technologie niet. De oerleds kwamen ook niet verder dan een enkele lijn of heel smal bandje, die later steeds breder werd. Combineer je verschillende kleuren/typen LEDs op halgeleider niveau dan kom je richting wit. Ook worden er soortgelijke truuks toegepast als bij TL-buizen, een laagje phosphor dat je met een lijntje blauw of nabij UV laat oplichten in meerdere spectrallijntjes. De ellende van LEDs, met name bij zeer hoge lichtopbrengst, denk theater spots etc, is dat die dingen goed gekoeld moeten worden en dat kost weer bakken vol aluminium waardoor we het ene probleem naar het andere, minder zichtbare hebben verschoven. Door al het LEDlicht in huis moet ik de kachel hoger draaien omdat ik de gloeilampvermarming mis en nu wil iedereen ineens weer dat we naar het elektrische huis gaan inclusief elektrische verwarming. Stelletje sukkels. De gloeilamp is een zeer effieciente verwarmer (stralingswarmte), je hebt maar een % of 2 verlies in de vorm van licht.
 9. Einde tijdperk

  Heel juist, je kunt er niet van "profiteren", je krijgt het gewoon. Onvoorwaardelijk.
 10. En hij noemt niet eens de Cabasse Albatros. Tsk Tsk Tsk. Met name in het Franse "Ulra Fi" zijn dit soort reuze speakers met hoog tot zeer hoog rendement al jaren 'bon ton'. In het Amerikaanse en Australische High End Home theater zie je overigens ook al enige jaren weer steeds grotere hoog rendement systemen, hoewel je er in 't duuster' niet echt veel van ziet. Danley Synergy en consorten, bij voorkeur systemen met 'constant directivity' hoorns in het mid/hoog. Op een of andere manier lijken de ontwikkelingen op dat gebied geheel aan het audifiele twee kanaals High End gebeuren voorbij te gaan.
 11. Element voor Jelco 750 EB

  285.- ik heb een tijdje geleden twee 103R's nieuw, 10 jaar oud, geruild tegen een Jelco 12". Daar komt tzt m'n Goldring 1042 in
 12. Element voor Jelco 750 EB

  Shure? SG35C Het "MM maatje" van de Denon, zeg maar. Jammer dat de M35X uit collectie lijkt te zijn.
 13. Weer 'n audiofiele dag... II

  Electrisch verwarmde kleding is extreem efficient. Overal waar je stil zit van die inductie oplaadplaatjes op de grond die voor de stroom zorgen.
 14. Weer 'n audiofiele dag... II

  Of juist wel. tamelijk hoog rendement en alleen daar warmte waar en wanneer je het nodig hebt, nog mooier zijn de modellen met stenen platen er voor zodat je voornamelijk stralingswarmte hebt en de lucht temperatuur lekker fris blijft.
×