Jump to content
High-End Forums

KT88

Members
 • Content Count

  1,263
 • Joined

 • Last visited

About KT88

 • Rank
  Audiodidact

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

2,985 profile views
 1. Tuurlijk, zelf proberen en ervaren is het beste! En leuk ook (vind ik tenminste)
 2. Vandaag mijn draaitafel weer eens teruggekregen, die gaat morgen weer weg naar een potentiële koper. Dus nu zelf even lekker plaatjes draaien met dit icoon uit de jaren '70, die verdomd weinig onderdoet voor wat er heden ten dage aan de markt is. Blijft ook een geweldige arm, deze Rabco SL8E.
 3. Het hangt ook een beetje af van de configuratie van het analoge deel incl. de volumeregeling van de CD-speler. Het betreft hier een topmodel van Denon dus ik neem aan dat er voldoende aandacht is besteed aan de stroomreserve en inwendige impedantie van de uitgangstrap, en dan haal je waarschijnlijk niet veel winst met een voorversterker ertussen. Ik heb het schema niet van de Denon, maar het zou me niet verbazen als daar à la Sony/Meridian/Madrigal enz. een klein discreet klasse A-trapje in is gebruikt met de volumeregeling daarvóór. Dat geeft dus voldoende reserve en is goed te vergelijken met een aparte voorversterker(trap). Met een "ordinaire" speler, die van een tegengekoppeld opampje plus stroombegrenzend weerstandje is voorzien in de uitgang, zou je, afhankelijk van de gebruikte interlink, een verschil kunnen waarnemen (en in ieder geval meten). Gezien de impedantie-problematiek (matching) geef ik zelf tegenwoordig de voorkeur aan een geïntegreerde versterker waar de interne verbindingen kort zijn en de impedanties "van nature" op elkaar zijn aangepast.
 4. Peter, Let even op als je een Marantz CD-speler gebruikt: daar is een aantal modellen bij met een digitale volumeregeling, die bij aanzetten VOLUIT staat. Die moet dus eerst handmatig worden teruggeregeld, dat is helaas niet vast in te stellen. Ik weet alleen niet meer precies welke modellen dat zijn/waren, en ongetwijfeld komt het ook bij andere merken voor. Daar dus even op letten ivm. de restwaarde van je tweeters.
 5. Jij hebt een 3500, geen plus.
 6. Als je mij de benzine- en parkeerkosten vergoedt, wil ik dat wel eens doen voor je. Ook hier namelijk zeer krap bij kas (dat doet 8 jaar ziekte met je inkomen) en een handelaar/zakenman ben ik absoluut niet.... De kabels enz. mag je dus houden. Doe maar PM als je zover bent. Of nog beter: e-mail of PM op Facebook, ik ben hier niet heel veel.
 7. KT88

  Konijn

  Het is niet alleen dít forum waar de gesignaleerde zaken spelen, het is echt bijna óveral zo dat enkele huftertjes/éénogen-in-het-land-der-blinden/nepgoeroes de sfeer verzieken met hun negatieve inbreng. De namen verschillen, de intenties en energieën zijn echter dezelfde en daarom zie je mij ook niet meer op de internetfora. Altijd het recyclen van standpunten en hakken in 't zand, persoonlijke aanvallen, beledigingen en drammen over de eigen voorkeuren en vooroordelen. Daarbij gevoegd slordig, ruw en/of denigrerend taalgebruik en de sfeer is alweer bepaald. Google eens op Dunning-Kruger effect effect en je zult begrijpen wat ik bedoel. Ik ben gewoon klaar met negativiteit, daar is het leven veel te kort voor en heb mijn audio-heil elders gezocht (én gevonden!). Met de mensen die voor mij de moeite waard zijn houd ik wel contact op andere manieren en intussen is er een nieuwe generatie audio-enthousiastelingen opgestaan (ja, écht waar) met een frisse blik, nieuwe ideeën en een positieve inbreng die ik zo node mis op de "ouderwetse", ingeslapen chagrijnige-ouwe-mannetjes-fora. Met nadruk moet ik stellen dat ik inmiddels óók behoor tot de categorie ouwe mannetjes, maar dan zónder het chagrijn. ;)
 8. DanQ, vrienden! Het is een beetje van allebei.....leven bij de dag en toch voorzichtig weer wat plannen (èn plannen máken!). Ja, ik heb een beste hoeveelheid shit meegemaakt, maar daardoor ook nieuwe inzichten gekregen en een heel wat relaxter instelling. ;) As we speak komt mijn vriendin van de OK af, die is ook geopereerd en samen beginnen we nu aan een nieuw leven. ❤️ Wat de X-Fi betreft: misschien wel beide dagen, hangt er een beetje vanaf wat Marco's plannen zijn.
 9. Even aansluitend hierop: Inmiddels heb ik al ruim 6 weken een "nieuw" hart en alles gaat zeer voorspoedig!💟 Hetgeen betekent dat de ergste gezondheidsproblemen nu wel voorbij zijn en ik zeker wel graag de X-fi luister wil bijzetten met mijn aanwezigheid. Hopelijk tegen die tijd ook weer eigen vervoer.
 10. Mocht het mij vergund zijn, zou ik graag wat van mijn grote (muzikale) liefdes funk, jazzrock en progrock laten horen. Daarbij niet denken aan zaaddodende elevator-muzak (dat wordt doorgaans fusion en lounge genoemd) maar aan rauw van de straat improvisatie en (helaas) niet altijd heel goed opgenomen.... Een verhaaltje erbij zou ook nog moeten lukken.
 11. Mits de gezondheid het toelaat (wacht nog steeds op transplantatie) en er vervoer beschikbaar is (heb zelf geen auto meer) ben ik graag van de partij om deze dagen (of ééntje) wat luister bij te zetten. ;)
×
×
 • Create New...