Jump to content

Dared

Members
  • Posts

    29
  • Joined

  • Last visited

Personal Information

  • Gender
    Male

Recent Profile Visitors

1014 profile views
  1. Klopt ja, in dit/mijn geval de 550K versie die meer dan voldoende levert. Diverse reviews geven min of meer hetzelfde commentaar, van Nederland, UK tot aan Australie. En inderdaad ik gebruik ze als booster maar door de 2 verschillende aansluitmogelijkheden, RCA- of luidsprekeraansluiting, is het dus ook een "gewoon" monoblock. Groet, Ed
  2. Ze noem(d)en het zelf Super Charger en de media ook, feitelijk een monoblock. De 300B zitten in de voortrap, de 845 was gekozen om het specifieke geluid. Dat is niet heel gebleven maar om A-B vergelijkingen te gaan doe NA aanschaf van het hele spul en er dan achter te komen dat het verschil groter is dan gewenst is niet echt wat ik wil. Diverse reviews van "deskundige beoordelers" wereldwijd deden me besluiten om er voor te gaan. De eerste kennismaking met "buizengeluid" jaren geleden was kippenvel, datzelfde komt niet meer, misschien teveel gehoord of te kritisch waarbij je aan het einde vergeet dat je naar de muziek moet luisteren en niet naar de onderdelen die het produceren. Ik ben tevreden met wat ik heb, bij aanschaf heb ik de 845 buizen rechtstreeks op de ESL's gehad maar door het gebrek aan power kwam dat niet uit de verf of niet voldoende om body te geven, zodoende.
  3. Heropen dit topic even voor de achterliggende informatie cq geschiedenis, Ik heb sinds ongeveer een jaar een SE versterker 300B *845 SE en ESL63 vliezen, zoals verwacht zijn die 22W van de versterker niet voldoende om de Quads een reële geluidsdruk te laten produceren en clippen (niet onvriendelijk maar toch) al bij een middelmatig volume. Had daarom een set 550K superchargers op de kop getikt en het speelt nu probleemloos. Moest wel de zekering aanpassen door de hoge inschakelspanning. De mono blocks leveren dus 550W zoals ze zelf omschrijven als "Input sensitivity for 550 Watts 33V" ergens in hun documentatie spreekt men ook van een (min) versterkervermogen van 50W die dan 550W zou produceren, Aangezien die 22 W daar dus minder dan de helft van is kan ik dan gevoeglijk uitgaan van 550W/2 dus ongeveer 225W? Dat zou dus tegen clippen aan zijn. De volumeknop komt echter nooit voorbij 11 uur en dat is LUID dus zal nooit weten hoeveel het maximum aan SPL is. Dit uit pure nieuwsgierigheid, las de 50W en de 33V waardes dus vermoedde dat er een rekensommetje van te maken zou zijn maar Watt naar Volt gaat niet direct natuurlijk zoals appels met peren. Het hoeft dus ook niet zo logisch te zijn dat het de helft is, dus 225W denk ik, Er zijn goeie versterkers die het vermogen (bijna) verdubbelen bij 4 Ohm ipv 8Ohm, andere mindere merken bij lange na niet. Weliswaar niet vergelijkbaar maar alleen om aan te geven dan het niet zo logisch hoeft te zijn zoals ik het zie. Dus wat zou het zijn?
  4. Probeer Twinstatic, onlangs verhuisd naar Cruquius. Heb er goeie ervaringen mee. Je moet waarschijnlijk wel wat geduld hebben maar is een telefoontje/cq afspraak waard en is beduidend goedkoper dan GmbH. Over die kwaliteit wil ik niets zeggen maar als het om het opknappen gaat?
  5. Beste Spido, dit draadje is een beetje van koers af maar vraagt toch een reaktie op uw commentaar. Met regelmaat duikt de Rogers 8.0 op in mijn zoekresultaten, niet omdat ik het zoek maar als "bijvangst" zeg maar. Wat bezielt al die mensen dan om zo'n bakbeest te bouwen, een 4-weg ook nog, als er alleen maar reviews van gebruikers bestaan? Een oud ontwerp met nieuwe units, wie heeft ze gehoort of beluisterd? U met uw parate kennis heeft vast wel een oordeel over dit model en dus nog wel gemaakt wordt zij het als DIY pakketje. Groet, Ed
  6. Dat besef bestaat niet, erger nog het komt ook niet. Bij de introductie van MP3 n toen het de internationale "norm" werd kwamen er diverse High-End fabrikanten op shows met high dollar sets en een mp3 spelertje, het klonk geweldig (?) Wie houdt wir voor de gek? Je ziet dit niet meer dus kwam er misschien toch een soort van besef bij de grote merken (die het publiek wilolen beinvloeden) en niet bij Jan met de pet. In 1982 bij de introductie van de CD had je zoiets soortgelijks, een dure installatie met de CD100 van Flipsen of zijn maatje van Sony. Met de gedachte en het commentaar "dit kan niet beter". Mij maak je niet wijs dat er toen geen goede platenspeler en ditto element op de markt was die net zo goed of beter presteerde. Dus weer wie houdt wie voor de gek? Men slurpt al te graag de commentaeren van de "specialisten" met de gouden oortjes in, maar hoe terecht is dat wanneer je zulke blunders maakt? Dat muziek emotie is maakt het verdraaid lastig om iets als inferieur te betitelen wanneer je graakt wordt, Men vertelde mij eens dat een goede pianist luisterde naar een transistorradio en opmerkte dat er geweldig gespeeld werd, het klonk voor geen meter maar de emotie verdoezelde dus 100% de inferieure kwaliteit. Wat is nog belangrijk?
  7. Beste Spido, Luister sedert een dag of 10 met genoegen, is nog niet ingespeeld maar geeft bij sommige passages al kippenvel wat een goede indicatie is zou ik zeggen. Helder en niet vermoeiend, die Seas tweeter doet het aardig. De mid-laag is erg bescheiden maar wordt misschien wat beter wanneer er meer uren in zitten. Al met al een geslaagde onderneming. Bedankt.
  8. Spido, iets te vroeg. Mijn zoon kwam enkele dagen geleden met de bits & pieces. Hier in Brazile is het (voor mij) niet al te simpel om aan onderdelen te komen die van 400 km wegkomen. Taalbarrière en zo. Vanwege de feestdagen staat dit dus even stil. We zijn er bijna maar nog niet helemaal.
  9. Het is wel eens zoeken, je wilt informatie of een opinie, staat op 1 been in de richting en op een ander forum wordt je op het verkeerde been gezet. Om een knappe speaker te bouwen zijn er diverse fora, sommige ook interessant maar waar het vaak op uitdraait is het filter die of actief digitaal, actief analoog, passief is. Passief schijnt niet ideaal te zijn dus praat men over actief filteren om het maximaal haalbare uIt de units te krijgen. Is dit oogkleppen ophebben? Een metalen plaat met wat elektro onderdelen in de achterkant van elke kast is het beste? En wat betreft die andere fora dan die de buizen- of de transistorversterker de hemel in prijzen, een goeie versterker met passief filter is inferieur aan dat plaatje metaal/DSP? Hoe heb je beste van 2 werelden als het een niet samengaat met de ander? Of is een verschil van inzicht? Blind staren op de speaker vs luisteren naar de keten? Of geeft ik hiermee het antwoord al?
  10. Men zegt: Als je het vermogen (dus het aantal watts) verdubbelt neemt de geluidsdruk (SPL) met 3 decibel toe. Wellicht is dus +/-13 naar +/-30W en min of meer 3dB toename hoorbaar met een toongenerator wanneer je switcht maar met muziek en daardoor meer complex minder of niet zo waarneembaar.
  11. Ik wil het niet te cryptisch maken maar er wordt genoeg over geschreven met wat meer woorden. 6dB is een verdubbeling en 10dB is de waarneembare verdubbeling, het verschilt in hoe men zou meten. Hier wilde ik het niet over hebben, alleen de waardes 6 en 10 om het vergelijk. Wanneer men leest dat "Een verschil van 3 dB is net waar te nemen, een verschil van 5 dB is pas goed waarneembaar." Waarom doet men dan z'n uiterste best om de frequentiecurve binnen 0.5dB te krijgen als zijnde het optimale? OK het gehoor is uiterst gevoelig in het spraakgebied maar als het nauwelijks waarneembaar is tot zeg maar 3dB waarvoor dan de moeite? Uiteraard bedoel ik niet +3dB hier en -3dB even verderop als je begrijpt wat ik bedoel. Of is dit een open deur? Groet Ed
  12. Spido, bedankt voor je reaktie. Die 6 Ohm komt van de SEAS spec sheet. We gaan ermee aan de slag. Groet, Ed
  13. Spido, het enige wat erop staat is het volgende HW 2/70 NG - 8 Ohm (3000Hz) 12dB Groet Ed
  14. en met ze bedoel ik vooral Visaton. Ik woon/werk in Brazilie en een beetje geluidskwaliteit is hier niet te krijgen, op de plaatselijke marktplaats b.v/. zijn een stel boxen van Pioneer te koop uit 1976 voor 1800 Reais, ong 600 Euro, en veel meer van zulke bende. Heb dus wat spullen over laten komen via een relatie maar het filter heb ik verknoeid door misverstand/email foutje, kortom via een ander weg kant en klaar filter van Visaton ingevoerd. Daar snap ik geen jota van, waar op ander website calculators de volgende waarden opkomen: C1=4.69 µF high pass L1=0.6 mH C2=4.69 µF low pass L2=0.6 mH Komt Visaton met: inductor of 1.0mH and capacitor 10µF, for high 3.3 and 0.3 als waardes. Ik heb online die waardes getracht te veranderen om te zien of ik in de buurt zou komen van Visaton maar mijlen af. Ook chebychev, Bessel of Butterworth lijken er niet op. De fabriek claims 3000hz crossover and 12dB afval. Hoe slecht is dit nu? Overigens was de tweeter 6 Ohm ipv 8 Ohm, grapje van de webiste van de leverancier wat maakt dat het eigenlijk het volgende zou moeten zijn: C1=6.25 µF L1=0.45 mH C2=4.69 µF L2=0.6 mH Nu zit ik in een dorp waar ze met moeite een TV met een hamer repareren en plastic sony's verkopen als high-end dus hulp is hier ver te zoeken. Hoe slecht is mijn situatie? Enig idee of geruststelling. Bij voorbaat dank, Ed N.b. drivers zij de volgende: Visaton W 170 S 8 Ohm en SEAS H1283 22TAF/G. Visaton heeft niet gereageerd op emails.HW 2-70 NG - 8 Ohm 3000 Hz.pdf
×
×
  • Create New...