Jump to content

hifinaat01

Members
  • Posts

    32
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

1272 profile views
  1. Nee tuurlijk niet je juiste keuze, daarom eerst: luisteren....
  2. De waarde van een goede winkelier is dat hij je de spulletjes netjes thuis bezorgt en fatsoenlijk intergreert in je systeem.Daarnaast is hij ook wel bereid om je de nodige adviezen te geven m.b.t. je installatie. Groet Ar.
  3. Inderdaad eisen stellen aan de winkel als je iets zoekt dat voor je set bruikbaar is. Al kun je die op de vingers van een hand tellen lijkt wel Mediamarkt is er niet de juiste plek voor nee, een ruimte om te luisteren is niet voorhanden mocht je iets op het oog hebben. Op vandaag neemt men genoegen om te luisteren via de ipod of iets dergelijks daar is geen ruimtre voor nodig. En bose, ja, daar gooien ze je dood mee haha. Jammer dat echte audiozaken verdwijnen, helaas....
  4. Helder is een speciaalzaak ze verkopen audio en iig geen witgoed en aanverwante artikelenLimburg is idd een wit gebied vroeger had je nog Vogelzang in Maastricht en Heerlen, Wijnbergen Audiosphere in Heerlen, Aben Beeld & Geluid in Heerlen, Bemelmans Heerlerheide. Heb al veel gereisd buiten Limburg hoor, veel van mijn apparatuur is gehaald bij Mijn Hifi in Nijmegen, bestaat ook al niet meer, Het is nu Hobo Hifi maar niet meer met de merken van weleer vrees ik. Groet.
  5. Dat speelt ook wel mee, maar toch in ieder geval waar ik woon in Zuid Limburg zie je, op Helder in Meerssen na, nergens nog een speciaalzaak.Al zal dat ook door de crisis komen helaas.
  6. Hallo allemaal, Het valt mij op dat steeds meer audiospeciaalzaken verdwijnen, kopen online is hot maar lang niet zaligmakend naar mijn mening Winkelen op internet is makkelijk en aantrekkelijk, je hoeft de deur niet uit en met één muisklik heb je je koop gedaan. Maar is dit wel wat wij willen? Ik wil mijn spulletjes graag in het echt zien, eerst luisteren en vergelijken voordat ik tot kopen besluit. Bij kopen online gaat dit niet, al doe je je speurwerk op internet nog zo goed naar iets nieuws dat bij je zorgvuldig samengestelde set past. Ik wil een gedegen en eerlijk advies van iemand die verstand heeft van de materie. Die krijg ik ook niet bij de plaatselijke mediamarkt, BCC en andere witgoedzaken( ze hebben ook niet hetgeen waar ik naar op zoek ben) Speciaalzaken ten onder of komt er een ommekeer? Ik hoop van wel..... Groet Ar.
  7. De speler blijkt merkloos te zijn.Hij wordt op specificatie van mp in china gemaakt, referentie van MP is een Linn LP12, als de draaitafel daar van afgeleid is zal die best muzikaal zijn. Als hij mijn rega p25 overtreft is het de moeite wel waard. Gr. Ar.
  8. Hallo Hans bedankt voor je post. Het schijnt dat die platenspeler nieuw is.Die was er in de test bij jullie audioclub nog niet natuurlijk. Het staat wel op de site kijk maar op www.mpaudio.eu . Ik bezit nu de Rega P25 al plm.10jr met een Benz Micro Ace Low wil nu eens iets anders maar niet al te duur. Gr Ar.
  9. Hallo, een gelukkig, gezond en een muzikaal nieuwjaar allemaal! Weet iemand iets te vertellen over de nieuwe Platenspeler van MP audio? MP Audio is gevestigd in Spaubeek Limburg, heeft eigen merk speakers en is tevens dealer van Eastern Electric buizenapparartuur met goede prijs kwaliteitverhouding. Schijnt dat ze ook platenspelers hebben me diezelfde goede prijs kwaliteitverhouding. IK weet wel dat ik moet gaan luisteren of het mij bevalt of niet, heeft iemand hiet toevallig ervaring mee? Gr Ar.
  10. Hey musfed Ik heb mn P25 uitgerust met de Heed Orbit voeding en dat vind ik een zeer goede zet hoor!! Zeker het proberen waard, voorts heb ik het glazen plateau vervangen dr dat van de funkfirm Ik heb ook een P25 met Benz Ace Low en Clearaudio Smartphono. De combinatie klinkt ook niet slecht. @Stef ik speel ook nog met die glazen plaat, maar bedoel jij de Achroplat fan funkfirm, is de geluidsverbetering veel beter, waar is hij verkrijgbaar en hoe duur? In ieder geval bedankt! Ar.
  11. Hoi Wol, de Avatar was terughoudender dan de Memento. De Memento blinkt uit in detail en soundstage (fenomenale 3D), geeft ook meer druk terwijl de basweergave absoluut niet onderdoet t.o.v. de Avatar, die overigens een gesloten systeem hebben. De Guarneri Memento is een type basreflex, zeer fraai! Het is een Italiaans merk dus muziek maken ze wel, en dan ook nog eens met de nodige emotie. Ik heb wel veel plezier gehad van mijn Avatars, die al ruim 10 jaar oud waren. Een rustige speaker, die je wel analytisch noemen mag, en die gerust een schop onder zijn kont verdragen kan qua versterker. Als je dat allemaal inorde hebt
  12. Ik heb mijn huidige Avalon Avatar speakers vervangen voor Sonus Faber Guarneri Memento. Om van te watertanden zo mooi. Een heel ander geluid. Ik had ze eerst tweede hands willen kopen, maar zo snel kom je ze niet tegen. Mvgr. Ar.
  13. Hallo allemaal. Ik ben nog, nog niet zo lang, eigenaar van SF Guarneri Memento speakers, ze moeten nog wat inspelen maar het geluid is nu al veel beter dan mijn oude Avalon Avatars. Met name de druk en detaillering,de messcherpe contouren en een 3D beeld zijn veel beter dan de Avatar Ook de basweergave,waar ik eerst bang voor was dat die te min zou zijn,klinkt zeker niet slechter dan vorige speaker. Het merk straalt vakmanschap uit,alles is echt hout,geen fineer,en met een leer beklede baffle,zware kolom van hout en natuurstenen voet. Heel mooi! Je er van houden en dat doe ik. Al vind ik het nieuwe type wel wat Bling-Bling,maar ja als het gehoormatig goed klinkt... Adios!
  14. Ik heb een Linn Karik (de laatste versie) en het loopwerk er van functioneert nog uitstekend, de rest ook nog gelukkig. Ik hoop dat ik hem nog lang niet hoef te laten vervangen. De speler is nu plm. 12,5 jr. oud. De speler is degelijk gebouwd als een tank met een metalen lade, waar zie je dat nog? Op vandaag is dat allemaal kunststof. Al maak ik me wel wat zorgen als hij het echt begeeft wat ik dan moet nemen want heeft de CD nog wel toekomst? Aan downloaden, streamen of iets dergelijks heb ik een broertje dood. Ik wil het schijfje in mijn handen voelen, net zoals dat met een LP is je wilt de nostalgie daarvan niet kwijt. Groet, Ar.
  15. Hoi, Naim heeft iets wat Linn vroeger ook had. Het heeft een apart imago, tegendraads. Groet, Ar.
×
×
  • Create New...