Jump to content

velothrux

Members
  • Posts

    146
  • Joined

  • Last visited

Personal Information

  • Gender
    Male

Audio Set(s)

  • Hoofdset
    Bron:
    Meridian 506.24
    Meridian 504

    Versterkers:
    Michell Orca
    Michell Alecto Monoblocks

    Speakers:
    Usher Be-718

    Bekabeling:
    Klotz GY107 interlinks
    Symo LS 5-SX luidsprekerkabels

Recent Profile Visitors

1126 profile views
  1. Beste Sander en Wilma, Wat een schokkend nieuws. Ik wens jullie beiden heel veel sterkte in dit zware weer. Het leven komt niet eenvoudig voor jullie. Ik hoop dat jullie troost mogen ervaren. Velo
  2. De cd-speler van Spido, naar ik meen.
  3. Is dat jouw typering van AN-kopers?
  4. Het zijn niet altijd de besten die komen en niet altijd de slechtsten die gaan. Jammer KT88. Jouw bijdragen waren bijzonder waardevol.
  5. Hartelijk gefeliciteerd met de speakers en het totale resultaat. Ik hoop alleen dat je tevreden blijft met Marantz. Alles wat ik van Marantz heb gehad of bij anderen heb gezien was binnen twee jaar kapot. Verwacht van Marantz vervolgens geen service of coulance. "Sorry meneer, net twee maandjes buiten de garantie. Dat is dan vijfhonderd euro a.u.b.." Mijn conclusie is dus dat de verwachte levensduur van een Marantz product tenminste één jaar is.
  6. Beste mensen, Ik heb een Thorens TD-160 mk1 aangeschaft en voorzien van een nieuw element. Het betreft overigens niet het exemplaar van W&W. Ik wil iedereen hartelijk danken voor de adviezen. Ze zijn niet in de wind geslagen.
  7. Beste forumleden, Wie weet een goed adres voor nieuwe vliezen voor Martin Logan electrostaten? Een oom van mij heeft Martin Logan Aeon speakers en die zijn toe aan nieuwe velletjes. Heeft hier iemand ervaring met revisie en wat zijn eventuele aanbevelingen?
  8. Soms heb ik het idee dat exorbitante prijzen de enige aanbeveling zijn van sommige kabels. Want ja..., als ze zo duur zijn dan moeten ze toch wel bijzonder zijn.
  9. Helemaal mee eens. Ik heb ooit speakerkabels van Transparent en interlinks van MIT gehad. Er treedt met deze kabels verandering van de klank op vanwege de filters in de kabels en je laat jezelf daaraan wennen. Tevens houd je jezelf voor de gek met de gedachte dat dit een verbetering is t.o.v. de situatie met eenvoudigere kabels. De aanschafprijs en de overtuigende filosofie achter deze kabels spelen daarin zeker een rol. Deze illusie valt in duigen op het moment dat je weer kabels zonder filters (want dat zijn die kastjes eenvoudig, filters van een paar centen aan componenten) aansluit. Behalve een verandering van de klank ervaar je dan eenvoudig een verbetering en besef je opeens wat je al die tijd gemist hebt. MIT en Transparent verkopen inderdaad kabels die anders klinken. Ze zwakken met name het hoog af. Resultaat in hun terminologie: stevigere bas met meer impact, geen schel hoog meer en een veel grotere stage. In mijn terminologie: uw hoge frequenties vallen eerder af, u schroeft de versterker wat meer open, u wordt voor veel geld genept en wij maken lekker veel winst. Ik zit nu muziek te luisteren, BB king blijft geweldig met of zonder Inductieve belasting.Voor mij einde discussie, techniek is 1, horen is 2, geloven is 3, toegeven is 4, genieten is 5,daar gaat het om. Ik ga voor mijn 5 met MIT. Ik wil niet zeggen, dat je met MIT niet zou kunnen genieten. Als je een set hebt die te fel hoog weergeeft en te slank is in het laag, dan kan een MIT-kabel wellicht de klank meer in balans trekken. Maar nog zou mijn keuze zijn: weg met de MIT-kabel en de balans zoeken met andere componenten in de set. Bron, versterking en speakers moeten gewoon met simpele koperdraadjes perfect in balans kunnen klinken. Mocht je dan met dure bekabeling de gehele weergave naar een iets hoger niveau tillen, dan is dat een bonus. Maar ik wil echt geen kabels die zo ingrijpen op de weergave als MIT of Transparent.
  10. Helemaal mee eens. Ik heb ooit speakerkabels van Transparent en interlinks van MIT gehad. Er treedt met deze kabels verandering van de klank op vanwege de filters in de kabels en je laat jezelf daaraan wennen. Tevens houd je jezelf voor de gek met de gedachte dat dit een verbetering is t.o.v. de situatie met eenvoudigere kabels. De aanschafprijs en de overtuigende filosofie achter deze kabels spelen daarin zeker een rol. Deze illusie valt in duigen op het moment dat je weer kabels zonder filters (want dat zijn die kastjes eenvoudig, filters van een paar centen aan componenten) aansluit. Behalve een verandering van de klank ervaar je dan eenvoudig een verbetering en besef je opeens wat je al die tijd gemist hebt. MIT en Transparent verkopen inderdaad kabels die anders klinken. Ze zwakken met name het hoog af. Resultaat in hun terminologie: stevigere bas met meer impact, geen schel hoog meer en een veel grotere stage. In mijn terminologie: uw hoge frequenties vallen eerder af, u schroeft de versterker wat meer open, u wordt voor veel geld genept en wij maken lekker veel winst.
  11. Eenieder van harte alle goeds toegewenst voor het nieuwe jaar! Velothrux
  12. Foobar2000 kan het zeker. Heb ik ook gebruikt voor conversie van Flac naar Wav.
×
×
  • Create New...