Jump to content

Zerrax

Members
  • Posts

    37
  • Joined

  • Last visited

Social Media

Personal Information

  • Gender
    Male

Audio Set(s)

  • Hoofdset
    PureAudioProject Trio 15 Voxativ Open Baffle luidsprekers, Audio-Gd Master 10 versterker, Master 7 DAC (Amanero) Audio Dandy streamer

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. graag gedaan! ik ben nu bezig om mijn Audio Dandy streamer te optimaliseren met Audiophile Optimizer op Windows Server 2012R2 Binnen kort schrijf ik hier een review over, ook ga ik graag mijn mappen structuur platter maken (geen sub genre mappen meer of gegroepeerde artiest mappen) want ik mis te veel bestanden door een te lange bestands naam. Mijn structuur is nu: DSF map (DSF, DFF) SACD.ISO map (SACD.ISO's) PCM map (16bit/32bit 44.1-192 kHz) DXD map (DXD wav, flac's) Roon heeft alleen toegang tot DSF, PCM, en DXD JRiver heeft toegang tot alle mappen ;-) Back up zijn inderdaad erg belangrijk, ik werk nu als volgt, muziek gaat eerst naar de NAS (Synology Hybrid Raid) dan word de muziek gekopieerd naar de DAS streamer (lokale hardware Raid 0, super snel, maar geen redundancy) dit werkt perfect! super snel door je collectie scrollen (ook met de tablet) en mocht er iets fout gaan, ben ik nog steeds een kopie op de (offline) NAS. die nu voor de grootste tijd uit staat.
  2. na lang ROON getest te hebben, moet ik toch bekennen dat ROON tegen valt, de nadelen zijn: - doffe, verdoezelende algemene klank, net als of er een doek over je luidspreker hangt, geen micro details bij DSD weergave. - geen ondersteuning voor SACD.ISO weergave, ROON adviseert om al je ISO's te converteren naar DSF :-) Wat ze hierbij niet vertellen is dat een ISO 2.5X kleiner is dan het zelfde bestand in DSF... dit wil dus zeggen als je je ISO muziek collectie converteert naar DSF dat je 2.5 X meer schrijf ruimte nodig hebt, meer harddisks dus, dit kost niet alleen erg veel convertie tijd, maar het is ook kostbaar (nog meer dure 6 Tb harddisks in je NAS) daar komt nog bij dat deze convertie absoluut geen betere kwaliteit verbetering oplevert, DSF bestanden klinken niet beter dan de orginele SACD.ISO's... Ik ga dus niet converteren ;-) tenzij ROON mijn extra harddisk kosten gaat vergoeden... - ander nadeel, slechte internet radio intergratie, geen stations browser mogelijkheid, je moet alle stations zelf invullen Na lang testen, ga ik weer terug naar JRiver Media Center, deze is niet alleen goedkoper, maar klinkt ook veel beter. het verschil is echt schrikbarend groot, zelfs iemand met een kleine gehoor beschadiging kan het verschil horen. JRiver klinkt opener, meer details, meer informatie in het hoog, kortom het klinkt stukken beter! een ander voordeel van JRiver is ook de betrouwbaarheid, of beter beschikbaarheid. waarbij je met ROON een internet verbinding nodig hebt, want ROON heeft om te kunnen werken constant/regelmatig verbinding met internet nodig. wat als het bedrijf op de schop gaat? kun je dan nog bij je eigen muziek collectie? ik vind deze constructie niet echt geruststellend. JRiver heeft geen constante internet verbinding nodig om te kunnen werken, alles werkt lokaal ook als JRiver niet meer zou bestaan kun je nog je eigen muziek bestanden blijven streamen. kortom al deze voordelen hebben mij overtuigd om JRiver als primaire high-end streaming programma te gaan gebruiken, ROON blijft er nog wel op staan (ik heb er immers voor betaald...) maar default start nu JRiver op JRiver kost slechts een fractie wat ROON kost, ik kan iedereen adviseren om eerst met JRiver te testen, het programma is stabiel speelt DSF, DFF, Flac, wav, ape, DXD en SACD.ISO's in de hoogste kwaliteit
  3. Ja ik denk dat de Mac Mini op dit moment voor de audiofiel die zelf meer controle wilt over zijn streamer de Mac Mini de beste keus is. Je kunt zelfs kiezen uit 3 High-End stream oplossingen namelijk: - Audirvana - Roon - JRiver Ik heb net nog even een 24bit 192 kHz audio album afgespeeld op Roon en toen het zelfde album op Daphile, ik moet eerlijk bekennen dat ik het Op Daphile opener vond klinken, meer op de voorgrond, en iets meer details dan Roon Roon is erg indrukwekend, maar erg duur, niet alleen aan software kosten maar ook aan extra hardware kosten (ik moet als ik naar Roon wilt een nieuwere Ipad kopen omdat de Roon Remote app niet op mijn Ipad4werkt... en dan nog een i7 Mac Mini met SSD voor Roon server totaal zo'n 3000 euro! Dan is de Audio Dany streamer oplosssing die gratis is kwa software (alleen 250 euro aan hardware) toch wel een hele mooie oplossing :-)
  4. Hoi Tubejack, Bedankt voor je tips, ik heb audirvana al geinstalleerd op mijn MacBook Pro, het werkt en klinkt best aardig Maar persoonlijk vind ik JRiver toch nog wat opener klinken, meer details, meer direct audirvana vind ik wat wolliger klinken, zachter, maar dit is persoonlijk, en kan ook te maken hebben met de apparatuur die ik heb. Ik heb er nog eens goed over nagedacht, er zijn zo veel mogelijkheden met Roon dat je haast door de bomen het bos niet meer ziet, ik ben nu tot de volgende conclusie voor mij zelf gekomen: Eerste keuze: Mac of Windows? Op mijn MacBook Pro i7 klinkt Roon beter dan op Windows 10 op een Nuc (de Nuc was welliswaar geen i7 maar de driver support, en de manier waarop Windows met geluid omgaat is net als Linux overigens voor mij niet goed genoeg. Ik zal dit verder toelichten in mijn volgende review, Apple geeft met de zelfde software (Roon) met de zelfde audio files, en op de zelfde Dac betere resultaten (meer "lossless" ipv "high quality") Roon op een NAS zou een goedkope oplossing zijn, maar de cpu van de NAS is gewoon niet krachtig genoeg Een open hardware open source Roon endpoint klink leuk, maar dan moet ik toch nog Roon Core ergens op installeren, mijn oplossing is denk ik een 2012 Mac Mini met i7 16 Gb geheugen en een 256 GB SSD ik kan dan Roon Server hierop installeren Zodat de Mac Mini direct op mijn Dac aangesloten kan worden, bediening gaat dan via mijn laptop, mobile phone app, of IPad Even afwachten of de nieuwe mac mini(pro?) die in 2017 uit gaat komen beter is als de i7 mac mini uit 2012 Dit is wat ik tot nu toe geleerd heb, bedankt voor je tips! Ondertussen geniet ik van mijn Audio Dandy streamer met Daphile :-)
  5. Ik denk dat mijn avontuur hier begint :-) https://archlinuxarm.org/platforms/armv7/allwinner/a20-olinuxino-lime2
  6. Ja, dat zou het mooiste en gemakkelijkste zijn, maar ik heb nog kant en klare link gevonden waar ik de images voor de Olimex Lime 2 kon downloaden, ik ben bang dat ik deze zelf moet gaan maken ;-)
  7. begrijp ik hetgoed dat ik eerst Arch Linux op Olimex A20 board moet installeren en dan daarboven op het script moet draaien? om Roon Bridge te installeren?
  8. Hoi TubeJack, Ik ben erg onder de indruk geraakt van ROON, de manier of moet ik zeggen het gemak waarop je je muziek terug kunt vinden in je muziek collectie is geweldig ook dat je kunt zien wat het audio signal path is spreekt mij persoonlijk erg aan. Ik ben nu bezig met fase 2, het testen van ROON op mijn MacBook Pro rechtstreeks verbonden met mijn DAC (via USB) en de muziek collectie (op externe 6 TB harddisk) is ook verbonden via USB met de laptop. Nu krijg ik de optie "integer mode" en "audio direct", ik moet zeggen het klinkt erg goed, op het eerste oor het zelfde of zelfs beter als Daphile Nu lees ik dat ik ROON BRIDGE ook op een kleine embeded ARM computer kan istalleren, hierdoor ontstaat er een kleine energie zuinige "mini streamer" (endpoint) die 24/7 aan kan laten staan en die verbonden is met mijn DAC (ROON SERVER kan als een server op een andere Linux computer installeren die via het netwerk verbinding heeft met mijn NAS) Mijn vraag aan jou is weet jij hoe ik ROON BRIDGE dmv van dit script op mijn Open Hardware Olimex A20 Lime2 kan installeren? De automatische installatie scripts staan hier, maar ik ben niet zo bedreven met scripts :-) kun jij mij misschien verder helpen? https://kb.roonlabs.com/LinuxInstall https://www.olimex.com/Products/OLinuXino/A20/A20-OLinuXIno-LIME2/open-source-hardware Configuratie Tips: https://community.roonlabs.com/t/roonbridge-on-olimex-a20-change-settings-in-roon-requires-reboot-solved/9469
  9. http://www.modelpromo.nl/Audio-Dandy_streamer_ROON.htm
  10. Hij draaid! nu nog alleen mijn credit card gegevens invullen.....voor de 14 dagen gratis trial Het installeren van de NUC viel zwaar tegen, maar hij werkt nu, morgen ga ik verder met testen en dan laat ik weten hoe hij klinkt, vanavond moet de locale muziek database door ROON ingelezen worden dit zal wel even duren verwacht ik... Het feest kan beginnen :-)
  11. https://intelnucshop.nl/intel-nuc5cpyh#.WZ7pJVFcLVY 253 euro om precies te zijn (de prijzen verranderen dagelijks) met 8 Gig geheugen en 120 Gb SSD
  12. ROON SERVER heb ik hier gratis gedownload: https://roonlabs.com/downloads.html ROON REMOTE app kon ik gratis downloaden via de Google Play store... Maar dadelijk dat ik wel ergens in moeten loggen :-) en ik vrees dat je dan gelijk hebt Maar ik mocht toch eerst een tijdje gratis proberen?
  13. Daar heb je gelijk in, we zullen het zo weten Windows 10 staat er nu op, ben nu bezig met het installeren van de drivers Daarna ga ik ROON SERVER erop zetten HD AUDIO heb ik voor deze test in de bios eerst wel aangezet, op te kijken wat er standaard gebeurd Daarna ga ik het uitzetten en kijken of er nog steeds een connectie mogelijk is via USB naar mijn Amanero USB DAC Daarna ga ik de driver installeren van Audio-Gd zelf op te kijken of dit nog iets uit maakt, genoeg te doen nog :-) http://www.audio-gd.com/Pro/dac/Amanero/AmaneroEN.htm Ik ben benieuwd! als het een beetje meezit en werkt, kun je dus een ROON systeem hebben voor 250 euro (want dat kost mijn NUC)
  14. Kun je het misschien toelichten ik snap het niet helemaal geloof ik, voor ROON SERVER (dus headless) heb je grafisch geen krachtpatser nodig, ROON REMOTE op de Ipad/android telefoon daar zie je je muziek collectie ik heb het dus niet over een ROON oplossing op je HDTV https://roonlabs.com/downloads.html
  15. Ja, ik heb ervaring met de NUC op mijn werk, het is een i5 CPU maar met 8 Gig geheugen speelt hij alle PCM High Resolution formaten gemakkelijk af, zelfs SACD.ISO's (als je er JRiver opzet)
×
×
  • Create New...