Jump to content
High-End Forums

kappa7

Members
 • Content Count

  4,381
 • Joined

 • Last visited

About kappa7

 • Rank
  Audioloog
 • Birthday 07/09/1970

Previous Fields

 • Setbeschrijving
  In de kamer een simpel surround setje maar in de luisterruimte Bronnen Acoustic Signature Impact met zelfbouw toonarm en Benz Glider element met vdh tip, Sony X333ES, Marantz st50 Versterking A&T P11, Aaron No3 Millennium, Cambride 540p Weergave Magnepan 1.5 Bekabeling Van den Hul the first, Van den Hul Skyline, en nog wat zelfbouw dropveters.

Contact Methods

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Ermelo

Recent Profile Visitors

5,374 profile views
 1. kappa7

  Andere DAC

  Hoi Leo, Dat belooft wat en ik wil zeker weer eens bij je langskomen om te luisteren. Misschien eens in de vakantie over een 3 maar laten we even via PM afspreken.
 2. kappa7

  Andere DAC

  Goed om te lezen dat je geslaagd bent in je zoektocht naar minder scherpte. Welke Dac is het nu geworden? De dac16 ofde dac32. Verder ben ik ook erg benieuwd naar je streamer ik vermoed dat dit de MM5 is. Wat voor distributie draad daar op ik vermoed iets van Daphile of zo iets. Ziet er wel goed uit allemaal. Vanharte met de aanwinst.
 3. Haha leuke aanbieding maar zelfmaken is zo veel leuker 😀
 4. Zo weer even terug op het forum maar snel even op alles gelezen gezet want het is teveel om bij te lezen. Mijn nieuwe aanwinst is een Sony versterker uit 1978 en nog de kleinste uit de serie ook namelijk de Ta-212. Deze heb ik gekocht als behuizing voor mijn nieuwe project namelijk een hoofdtelefoon / voorversterker. Natuurlijk heb ik voor dit model gekozen vanwege de wappers die zometeen als VU meters worden aangestuurd en dus keurig het level van de ingang laten zien. Verder zal er een Salas DCG3 in komen met de Salas ultrabib als voeding. Aanvullend zal er nog een dac en een XMOS module in geplaatst worden zo dat deze stand allone op mijn werk kan gaan gebruiken. Ik ben dit project gestart om dat ik eigenlijk behoefte had aan een klein beetje meer gain in mijn eigen passive voorversterker en ik iets wilde dat mijn set in zijn geheel naar een hoger plan kon tillen. De drive die ik met mijn huidige phono versterker heb bevalt mij prima dus het uitgangspunt was voormij een versterking met Fets. Na veel zoeken op het www ben ik bij de DCG3 uitgekomen. Het ontbreken van condensatoren in het signaal pad gaf mij de doorslag. Natuurlijk ontwerp ik mijn eigen printplaten hiervoor en op dit moment zijn de printen onderweg uit China. Aangezien de DCG3 ook een uitstekende hoofdtelefoon versterker is was de verlijding al snel gevonden om ook voor op mijn werk de personal audio belevenis te verhogen. Mijn huidige B&W PX voldoet maar is geen goede en confortabe hoofdtelefoon, dat moet beter kunnen vandaar nu dit project. Groetjes George
 5. Hier en paar uit 2014 maar dan in Rotterdam https://photos.app.goo.gl/FgBgrg5tRPCHMcNq6 Nog wat 2015 foto's. https://photos.app.goo.gl/1Fs2f1S2R8UFEbkTA
 6. Dat is wel erg lekker 🎸
 7. kappa7

  netwerkkabel

  Nee elke kabel die minimaal aan de cat5 standaard voldoet zal het zelfde doen.
 8. Klopt de Mac mini is ontdaan van alle Apple software en het is met streamer software is Daphile. Daphile is eigenlijk niets meer dan een Linux os met squeezeserver en squeezeplayer deze ondersteunt gewoon DLNA maar was nu niet aangesloten op het netwerk. In de Mac mini zit een wifi module die gebruikt wordt als access point en daar kan je direct met een telefoon, pc of tablet daphile mee bedienen. Een monitor aansluiten heeft geen zin aangezien de video aansluiting in de software wordt uitgeschakeld. Alles is direct via een browser te bedienen. Voor de Dac ben ik eigenlijk wel benieuwd naar wat jullie er van vonden in vergelijk met de budget raspberry systemen. Ik zal later wel toelichten waar jullie naar geluisterd hebben.
 9. kappa7

  Volumeregeling DSD

  Met dsd is het niet mogelijk om digitalevolumeregeling te gebruiken. Bij PCM heeft elke sample een bekende waarde in tijd. Door die waarde aan te passen kan je het volume regelen. Bij dsd ga je van een beginwaarde uit en krijg je er per sample een bitje bij of gaat er een af. Op die manier weer je dus niet exact waar je zit in tijd en wordt het rekenen lastiger om een nieuwe waarde te bepalen .
 10. Alles heeft te maken met het rendement van de speaker zelf. Het rendement van de speaker zelf wordt bepaald door de unit met de laagste efficiëntie. De rest van de unist zal naar het zelfde niveau gebracht moeten worden door het filter. Nu hebben de speakers van Hans een erg hoog rendement, het is dus niet zo heel raar dat met speakers die een lager rendement hebben dan ook meer vermogen nodig hebben om even hard te spelen Verder wordt er op een dergelijk vergelijk vaak ook harder gespeeld dan wat gebruikelijk is in de normale thuis situatie.
 11. Na zo veel jaar is een goede service beurt geen overbodige luxe. Het element wat de zelfde leeftijd heeft zal ook zwaar verouderd zijn. Het rubber is uitgedroogd en daarmee zijn soepelheid verloren. Een nieuwe naald zal wel het minste zijn waar je na zo veel jaar wel aan zal moeten. Verder zullen de bewegende delen ook wel wat aandacht en olie nodig hebben en afgeregeld moeten worden. Overigens slijtage aan een naald zie je niet zomaar als je niet weet waar je naar moet kijken. Horen wel.
 12. Hans misschien moet je en beter lezen ik gaf de combinatie de schuld om dat ik de speakers maar ook jou set andere dingen heb horen doen. Verder was het gewoon een geslaagde dag waar in je zelden zulke dingen kunt uitsluiten tenzij het een beproefde opstelling betreft. Om nu gelijk de speakers de schult te geven is dan wel weer erg makkelijk.
 13. Ik heb deze speakers meerdere malen beluisterd en herkende het geluid echt niet. Ik weit het eerder aan de gebruikte versterking en met name kabels die niet met deze speakers matchen. Het filter is wel het laatste waar ik het in zou zoeken. Verder heb ik een leuke dag gehad en Hans bedankt voor de organisatie en het open stellen van je huis. Wel vind ik het wel jammer dat we niet nog even de Windows pc met Daphile konden vergelijken. Ik ben namelijk van mening dat Windows niet geschikt is om als muziek centrum te dienen. Het kan zo veel makkelijker . Dit hebben we ook gezien aan de problemen die er waren die waren allemaal Windows gerelateerd en zonder aangekoppeld beeldscherm niet op te lossen. Dat is nu net wat we in een audio setup niet willen . Groetjes George
 14. die distro ziet er goed uit lekker licht.
×
×
 • Create New...