Jump to content
High-End Forums

kappa7

Members
 • Content Count

  4,401
 • Joined

 • Last visited

About kappa7

 • Rank
  Audioloog
 • Birthday 07/09/1970

Previous Fields

 • Setbeschrijving
  In de kamer een simpel surround setje maar in de luisterruimte Bronnen Acoustic Signature Impact met zelfbouw toonarm en Benz Glider element met vdh tip, Sony X333ES, Marantz st50 Versterking A&T P11, Aaron No3 Millennium, Cambride 540p Weergave Magnepan 1.5 Bekabeling Van den Hul the first, Van den Hul Skyline, en nog wat zelfbouw dropveters.

Contact Methods

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Ermelo

Recent Profile Visitors

5,457 profile views
 1. Is er nu een probleem dan dat je wil oplossen door je speakers te ontkoppelen van de vloer? Met Spikes koppel je namelijk waardoor de energie makkelijker de vloer in kan en in het geval van een betonnen vloer daar de energie kwijt kan. Heb je een slappe vloer dan kan deze door het koppelen mee doen en kan het helpen om de spikes te vervangen.
 2. Ja dieken ik en bestel ik ook wel vaker maar helaas hebben zij niet de waardes die ik voor dit project nodig heb, namelijk 18V + 18V en het liefste dan nog met een extra wikkeling van 9V of zo iets. Inmiddels werkt alles naar behoren en gaat hij het rack in om zijn kunsten te laten horen. Heb nu gekozen voor een trafo die ik nog had liggen. De Dac is nu klaar en nu op naar het volgende hoofdstuk van dit verhaal. De hoofdtelefoon versterker afbouwen. Daar heb ik een zelfde voeding voor nodig en ook de versterker print zelf natuurlijk. Dat zal wel weer een klusje worden voor het komende weekeinde. Eerst even luisteren naar de nieuwe voeding in de dac.
 3. Bedankt. Dat klopt het zijn printen van mij ontwerp maar wel gebruik makend van het originele schema van Salas. Ik vind juist het uitdenken van een print het leukste deel van het zelfbouwen. Als het af is neem ik het zeker mee naar een meeting maar je mag naturlijk ook komen luisteren.
 4. Vandaag eindelijk de voeding van de DAC in elkaar gezet. Is aardig gelukt maar nu nog ff aansluiten en afregelen en hopen dat alles gewoon werkt.
 5. Suc6 👍 En laat ons even weten hoe het is verlopen vinden wij wel leuk om te lezen.
 6. In dit geval meet je met een microfoon in een dode ruimte of anders buiten om invloeden van de kamer te voorkomen. Hierbij is het wel handig als je daarvoor ook wel kennis van de techniek hebt. Hier is op het forum is die wel aanwezig maar het aantal zelfbouwers is hier niet zo heel hoog. Vandaar dat Paul je www.zelfbouwaudio.nl heeft aangeraden, daar zit enorm veel kennis en mogelijk zit ook de bouwer van jou speakers op dat forum. En natuurlijk ben je van harte welkom hier
 7. Ik ben benieuwd wat jij er van kunt maken.
 8. Hoi hoi, Graag wil ik hier verslag doen van de bouw van mijn nieuwe voorversterker. Of eigenlijk zijn het er 2. Een voor mijn set op zolder en de ander om als hoofdtelefoon versterker te kunnen dienen op mijn werk. De basis is voor beide versterkers gelijk namelijk de DCG3 van Salas op het DIY Audio forum Deze heb ik echter wel aangepast naar mijn eigen ontwerp en de printen dus zelf ontworpen. Dit is een DC gekoppelde Jfet voorversterker. Aangezien ik al enige bouw verslagen heb gelezen van deze versterker en ook de reverenties kende waar deze versterker mee vergeleken werd heb ik besloten om deze te bouwen. Punten waar ik op gelet heb zijn, energie en dynamiek, plaatsing en ruimte. Op beide punten zou dit moeten voldoen, ik ben dus benieuwd. Als voeding daarvoor wend ik mij ook DIY Audio en gebruik de shunt voeding van de zelfde ontwerper. De Ultra BIB is een Shunt voeding die ik ook al eerder heb gebruikt voor mijn phono versterker, de Pearl2 pass cloon. Dit is een geupdate versie van de voeding die nu met makkelijker verkrijgbaar materiaal te bouwen is. Ook hiervoor heb ik een eigen print ontworpen die weer aan mijn eigen wensen voldoet. Zo wilde ik graag een print met positief en negatief op een print mat alle aansluitingen naast elkaar. Op die mannier kunnen de transistors die koeling nodig hebben mooi tegen de behuizing geschroefd worden. De eerste voorversterker voor op zolder komt in dit kastje te zitten. Dit is nu een passive volume regelaar met relais van Tentlabs Hier onder is een overzicht van de behuizing zo als ik die in gedachte heb. Deze wordt dus volledig dual mono opgebouwd. Ik ben hiervoor nog opzoek naar een mooie Rcore transformators maar het idee is al goed zichtbaar. Het volgende is de hoofdtelefoon versterker die dus de zelfde print krijgt alleen met een enkele voeding. Ook de shunt is gelijk maar zal nu ook de DAC gaan voeden. Voor de behuizing heb ik een Sony TA212 gevonden. Deze is nu leeg gehaald en enkel de behuizing en de UV meters zullen worden hergebruikt. Zo ziet dat er nu van binnen uit. Links boven zie je de transformator met daarnaast de motor controller die de afstandbediening regelt voor de volumeregelaar en de ingang selectie. Daarnaast zit de volumeregelaar en de relais die de ingang schakelen. Rechts in de hoek hebben we dan de USB Dac deze hebben jullie als eens beluisterd bij het DAC vergelijk bij Hans. Links voor hebben we dan de voeding shunt met rechts de voorversterker print zelf. Verder ontbreekt nog de schakeling voor het aansturen van de UV meters maar dat komt op gaatjes print en moet ik nog een plekje voor zoeken. De hoofdtelefoon die dit moet gaan aansturen is de AKG K271 MKII Ik ben erg benieuwd hoe dit gaat spelen. Op dit moment gebruik ik deze Hoofdtelefoon al via de PC maar mis daar wel de drive die deze unit wel kan hebben. Via de telefoon gaat dat al een stuk beter. Groetjes George
 9. [img=https://i.imgur.com/3sSmzj3.jpg] Deze code zo in de tekst plakken dan gaat het goed Bij imgur.com is dat ook de 3e link in de lijst. Bedankt voor de hulp allemaal.
 10. Dat ziet er goed uit maare hoe krijg je die hier zo op het forum? Vroeger hadden we een knopje om een foto toe te voegen maar dat is nu allemaal verdwenen en de knop die er wel is staat het uplaoden van foto's niet toe.
 11. top klinkt goed ga ik eens testen 👍
 12. Even een gekke vraag maar nu Photo bucket al een aantal jaar niet meer werkt heb ik nog steeds eigenlijk geen goede oplossing gevonden om mijn foto's te kunnen plaatsen hier. Hoe doen jullie dat nu?
 13. En verkocht. Deze Ik zal er even een apart topic van maken. is wel zo leuk om verslag van te doen.
×
×
 • Create New...