Jump to content
High-End Forums

kappa7

Members
 • Content count

  4,311
 • Joined

 • Last visited

About kappa7

 • Rank
  Audioloog
 • Birthday 07/09/1970

Previous Fields

 • Setbeschrijving
  In de kamer een simpel surround setje maar in de luisterruimte Bronnen Acoustic Signature Impact met zelfbouw toonarm en Benz Glider element met vdh tip, Sony X333ES, Marantz st50 Versterking A&T P11, Aaron No3 Millennium, Cambride 540p Weergave Magnepan 1.5 Bekabeling Van den Hul the first, Van den Hul Skyline, en nog wat zelfbouw dropveters.

Contact Methods

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Ermelo

Recent Profile Visitors

4,520 profile views
 1. lED

  Storende dimmers valt erg mee hoor. Met de huidige generatie pwm dimmers is dat niet anders als een voeding in een willekeurig apparaat met schakelende voeding. Dat hoeft echt niet meer te storen tegenwoordig.
 2. Zou kunnen. In dat geval zou je eerst je netwerk op orde moeten hebben. Je kpn router zou dan als bridge moeten dienen en de 2e router alle beveiliging en wifi moeten regelen. Van af daar alles bekabeld aansluiten behalve je mobile devices natuurlijk. Met een programma als fing op je telefoon zou je dan alle netwerk devices moeten kunnen zien. Als je alles dan ziet weet je in elk geval of alle apparaten aanwezig zijn en bereikbaar.
 3. lED

  Aha innovatief met licht. Dan ga je natuurlijk al snel naar led strips aangestuurd via DMX met video projecties ala Ziggo Dome. Kan het plafond elke kleur geven die je wil en ook nog eens tv op kijken.
 4. Dat is een erg mooie dac en moet je ook zonder NAS kunnen gebruiken. Via een pc en USB kun je daar al prima muziek mee maken. Met een programma als Musicbee zal je daar prima resultaat mee kunnen halen. Mooier kan het worden als je dedicated muziek pc voor gebruikt. Zie hier hoe zo iets werkt. https://www.daphile.com Verder kun je dan met een plugin ook muziek van Spotify weergeven. De controle verloopt dan via je telefoon of browser via een pc of tablet. Groetjes George
 5. lED

  Ben al even bezig om die gloei en spaar lampen hier er uit te gooien Gebruik nu veel led strips en dat bevalt prima en geeft een mooier licht als de gloeilamp.
 6. Sony MDS-JA20ES snaar vervangen en resetten?

  Met een tandriem zou dat best het geval kunnen zijn. Even los halen en kijken hoe het zit dan weet je meer zou ik zo zeggen.
 7. Einde tijdperk

  Hoi Roger, dat is balen om na 28 jaar te worden bedankt voor je inzet. Heb helaas de afgelopen 5 jaar het zelfde mee gemaakt en heb nu naar 4 jaar tijdelijk werk te hebben gedaan nu toch alles weer op zijn plek gevallen. Wel heb ik toen veel gehad aan de sollicitatie tips en het oefenen van je elevator pitch. Doordat je al wat langer uit het sollicitatie gebeuren bent kan dat helpen wat zelfverzekerder te worden wat je bij een gesprek kan helpen net dat beetje meer te geven. Echter als dit ten koste gaat van je ontslag vergoeding dan kan je ook veel van deze tips op internet vinden net als een lay-out voor een sollicitatie brief en je CV kan je daar ook prima vinden. Verder geeft het UWV ook voldoende hulp om wat anders te vinden. Verder hebben wij ook nog een aantal vacatures staan waar jij mogelijk wat mee kan. Wie weet is het wat voor je. https://vbhi.com/about/careers/ Suc6 ik leef met je mee.
 8. Weer 'n audiofiele dag... II

  Als asbest gewoon ligt is er eigenlijk ook niets mis mee. Zolang je het niet gaat bewerken of breken komt er geen stof vrij en is er niets aan de hand. Dus bij het verwijderen nat houden en probeer hele stukken los te halen zonder het te beschadigen. Verder direct inpakken en dicht tapen. Het stof in huis ga je toch niet voorkomen, ook niet als je het professioneel laat verwijderen.
 9. Weer 'n audiofiele dag... II

  Mijn idee. Het geval asbest wordt wel erg overdreven soms. Wiel heeft wel gelijk je mag gewoon zelf het een en ander weg halen en in plastiek verpakt inleveren bij de gemeente. Heb ik met het schuurdak ook gedaan.
 10. Waarom vinyl beter klinkt dan (SA)CD

  Het is in elk geval een formaat wat delen van de muziek weggooit. Je mist dus echt iets. Wel is het zo dat hoe hoger het nummer hoe minder er wordt weg gegooid. Volgens mij heeft de Chromecast ook een digitale uitgang. Je zou nog kunnen overwegen om die via een goede dac te kunnen laten lopen. Via een Chromecast is het ook mogelijk om Flac bestanden te streamen vanaf een pc. Het is dan wel raadzaam om de Chromecast via een netwerk kabel aan te sluiten. Daar zijn aparte kabel verloopjes voor beschikbaar. Ik verwacht dat je dan al hele andere dingen gaat horen.
 11. Show AudioExpert 's-Hertogenbosch

  En het voor de deur staan is ook gratis dus zo veel verschil is er ook weer niet.
 12. Waarom vinyl beter klinkt dan (SA)CD

  Alle weergave begint bij de bron. Wat daar verloren gaat kan later niet meer worden terug gewonnen. Als ik het goed begrepen heb gebruikt Spotify een vorm van MP3 waarbij er dus data wordt weg gegooid. Dat ze dit vrij goed doen laat al de grote groep gebruikers zien die dit goed genoeg vinden. Echter is door Spotify als bron in te zetten de eerste schade al geleden . Wil je betere weergave die minimaal op CD niveau ligt dan is Flac een veel gebruikte oplossing om cd's maar ook downloads in goede kwaliteit on ge comprimeert op te slaan of te downloaden. Vaak word dan voor een gecombineerde oplossing gekozen van lokale opslag en streaming. Zo zou je je eigen cd's op een Hardeschijf kunnen zetten en muziek die je niet zelf wil bezitten via een streaming dienst kunnen beluisteren. Je kan er dan ook voor kiezen om dat laatste via Spotify te doen en bevalt je de muziek deze als nog aan te schaffen via een Flac download of het kopen van een CD. Maar er zijn ook streaming diensten die juist de kwaliteit voorop hebben staan,die kan je natuurlijk ook gebruiken. De opzet van muziek op een Hardeschijf kan al relatief eenvoudig. Je kunt al met een oude pc met Daphile en een goede dac al snel een goed resultaat behalen. Ook een programma als musicbee op de pc en weer die goede dac kan ook al prima muziek maken zonder hoge kosten. Wat gebruik je nu om je Spotify op af te spelen? Is dat via een pc? Welk programma gebruik je daarvoor.
 13. Weer 'n audiofiele dag... II

  Toch wil ik hier dan even pleiten voor de fossiele brandstoffen. Een bijproduct van de verbranding is rook. Met voldoende rook zal de toegevoegde warmte van de zon worden verminderd of zelfs tegen gehouden. Gevolg is afkoeling van de aarde. Dit systeem heeft zich in het verleden al eens bewezen en er voor gezorgd dat de dinosaurussen zijn uit gestorven. Als we deze rookontwikkeling nu eens kunnen doseren zo dat de opwarming kan worden geremd of zelfs omgedraaid. Dan zouden we de aarde toch kunnen redden lijkt mij door meer kilometers te maken in rokende en dampende monsters en natuurlijk moeten we dan stoppen met de zogenaamde groene energie die er zo blijkt juist voor zorgt dat de aarde opwarmt. Met meer uitstoot redden we dus de aarde. 😀😁
 14. Wat Zijn Je Nieuwe Audio Aanwinsten III...

  Leuk Hans , Van harte met je nieuwe aanwinst.
 15. Waarom vinyl beter klinkt dan (SA)CD

  Er wordt hier gevraagd of Spotify goed kan gaan klinken. Het antwoord daarop is nee. Zeker niet met Chromecast of andere systemen Het probleem blijft dat Spotify een compressie vorm toepast en dat blijf je horen. Wil je dus muziek streamen op hogere kwaliteit dan zal je eerder uitkomen bij diensten als Tidal of iets dergelijks die steams in hoge resolutie aanbieden. Dat hier wat betere hardware voor nodig is als Chromecast lijkt me wel duidelijk. Dat wil niet zeggen dat diensten als Spotify slecht zijn, deze bedienen slechts een andere doelgroep die de kwaliteit van weergave minder belangrijk vind. Om dergelijke diensten te willen vergelijken met andere vormen van hoogwaardige audio weergave is dan ook niet terecht. Daar is het niet voor gemaakt.
×