Jump to content
High-End Forums

hansko

Members
 • Content count

  1,577
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by hansko

 1. Welke muziek staat er nu op (part 5) ???

  Verklärte nacht, Arnold Schoenberg. Er is ook een versie voor orkest, maar de uitvoering door een strijksextet vind ik de mooiste.
 2. Welke muziek staat er nu op (part 5) ???

  vioolconcert Alban Berg, Arthur Grumiaux
 3. Welke muziek staat er nu op (part 5) ???

  Mooi, maar wel een beetje treurig/desolate muziek. Ken alleen zijn strijkkwartetten. Reageer een beetje traag, want heb vanaf vandaag (tijdelijk) geen luisterkamer meer. En mijn cd's en platen zijn niet meer bereikbaar. Ook mijn installatie niet meer trouwens. Gelukkig heb ik nog een leuke set met leuke versterker in de woonkamer. Vanavond richting Hans van Liempd. Die zal wel geen strijkkwartetten hebben/willen draaien. Maar zeker wel lekkere jazz.
 4. Welke muziek staat er nu op (part 5) ???

  Daar geloof ik nou helemaal niets van... Ik weet nog een prachtig mooi modern strijkkwartet.....
 5. Welke muziek staat er nu op (part 5) ???

  Geen grote problemen hoor. Moet ze alleen goed terugzetten. Heb er namelijk wel verstand van . Maar je bent lekker bezig en zo krijg je er ook verstand van. Zeker van Oliver Nelson!
 6. Welke muziek staat er nu op (part 5) ???

  Als je Oliver Nelson maar goed doet
 7. Welke muziek staat er nu op (part 5) ???

  Na al die moderne strijkkwartetten een verademing om te beluisteren. Wat speelt hij prachtig zeg!
 8. Stenen voet - wel materiaal

  Zij ook niet......
 9. Best Guitar Players

  Jesse van Ruller, leerling Wim Overgauw
 10. Best Guitar Players

  Wim (Willem) Overgauw.
 11. Welke versterker

  Voor mijn huiskamer set ben ik op zoek naar een eenvoudige geintegreerde stereo versterker. Heb nu een Hawk audio HB30, een hybride versterker van 2x30 watt. Wordt nogal heet als ik hem aan laat staan in een gesloten kast en ik wil graag een versterker die niet zo warm wordt, de relatief lage kast dus dicht kan tijdens Het spelen. Cinch aansluitmogelijkheden voor cd speler en de tv ontvanger. Max 150 euro wil ik eraan uitgeven. Iemand een suggestie?
 12. Welke versterker

  Als de klep dicht is brand het lampje, denk ik.
 13. Welke versterker

  Het lampje?
 14. Welke versterker

  Ok. Mooie versterker dus. Dat solderen wordt niets voor mij. Heb gekeken en inderdaad moet er gesoldeerd worden. Over het lampje zit ook nog een soort rechthoekig rubber "doosje". Dat lijkt me ook aan vervanging toe. Ik doe net alsof het lampje brand.
 15. Welke versterker

  Dit is de versterker geworden. https://www.hifiengine.com/manual_library/pioneer/sa-5300.shtml Een pioneer SA-3500. Door de leverancier gisteren (ene Mumsoft) gratis geleverd aan huis. De enige bijdrage van mijn kant: Halen en brengen naar station en twee glaasjes appelsap en een stroopwafel. Versterker zou enorm kraken bij het draaien van de volume knop. Die heb ik eerst 50 keer heen en weer gedraaid en er kraakt niets. ook de aansturing van de AMT Hawk speakers gaat prima. Ondanks dat de versterker maar 2x10 Watt is. De Hawk HB30 die er eerst voor zat was 2x30 Watt. Versterker wel even opengemaakt en schoon gezogen. Ook alle contacten met alcohol schoongemaakt. Heb er geen verstand van, maar het binnenwerk zag er erg mooi uit. De versterker wordt bij aan staan ook niet heet. Alleen het aan en uit lampje doet het niet. Is dat gemakkelijk te vervangen? In het schema lees ik dat het een lampje is met de volgende specs: 8v 50mA. Dat staat bij PL en dat betekent neem ik aan pilot Lamp. Geluidmatig ben ik ook erg tevreden. De versterker produceert een mooi helder en transparant geluid. Volgens mij heb ik nu een vintage versterker in huis. Maar Tubejack kan dit beter beoordelen. Gisteren natuurlijk ook nog samen muziek beluistert. Veel strijkkwartetten en jazz. Was gezellig en Marc nogmaals bedankt voor je gebaar.
 16. Welke albums heb jij deze week gekocht PART 3

  Van hetzelfde Quatuor Molinari (minus 1 violist) heb ik wel het strijktrio van Schnittke. Ook erg mooi. Samen met het piano quartet en quintet https://www.youtube.com/watch?v=kueXf27ecz8
 17. Welke albums heb jij deze week gekocht PART 3

  Ik had me ook voorgenomen wat minder te kopen. Maar dan slaat de koopdrift weer toe. Het is een ziekte..., maar er valt mee te leven.
 18. Welke albums heb jij deze week gekocht PART 3

  De cd moet nog verstuurd worden. Zal in de loop van de week wel arriveren. Gekocht op Discogs van een Nederlander.
 19. Welke albums heb jij deze week gekocht PART 3

  Strijkkwartetten 1-4 van Schnittke door het Quatuor Molinari op het Atma classics label. https://www.muziekweb.nl/Link/CHX2871/Quatuors-à-cordes-1-4?WorkID=U00000586368
 20. Weer 'n audiofiele dag... II

  We hadden er ook om kunnen loten. In ieder geval bedankt voor je opstelling in deze. Plak er maar een briefje op Marc. Luisterbezoek moeten we wel in de eerste helft van mei plannen. Daarna wordt mijn luisterkamer (is op de begane grond) tijdelijk ziekenboeg. Nieuwe heup voor mijn vrouw en daarna mag ik aan de nieuwe knie.
 21. betreurenswaardig

  Wat mij betreft is het een smakeloze bewering. En ben het eens met de officiële reactie. Wat mij betreft had hij ook (tijdelijk) van het forum af gegooid mogen worden. Er zijn grenzen en die zijn overschreden.
 22. Weer 'n audiofiele dag... II

  Is dat dezelfde versterker die je aan mij hebt beloofd?
 23. DIY stroomkabel

  Ik wel
 24. Set Van Marcel

  Dit heb ik dus ook laten doen. Toen nog via Marco van Music2, de toenmalige importeur van Astin Trew en uitgevoerd door Sander (KT88). Die heeft ook nog iets anders gedaan, maar wat weet ik niet. Was er nogal geheimzinnig over. Er kwam toen ook een cryogeen behandeld buisje in. Kreeg er ook dat certificaat bij. Ik weet het effect niet meer, want ik had toen meer wijzigingen in mijn set. (deed ik toen nog fanatiek.)
 25. Set Van Marcel

  Weer wat geleerd. Was in de war met gematcht. Blijven de waardes van een gebalanceerd buisje ook gelijk of is het net als met een gematcht paartje dat die waardes toch verschillend worden tijdens het gebruik.
×