Jump to content
High-End Forums

hansko

Members
 • Content count

  1,555
 • Joined

 • Last visited

About hansko

 • Rank
  Senior Member

Previous Fields

 • Setbeschrijving
  van alles wat. speelt lekker

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Betuwe
 • Interests
  Muziek, golfen

Recent Profile Visitors

2,519 profile views
 1. Set Van Marcel

  Dit heb ik dus ook laten doen. Toen nog via Marco van Music2, de toenmalige importeur van Astin Trew en uitgevoerd door Sander (KT88). Die heeft ook nog iets anders gedaan, maar wat weet ik niet. Was er nogal geheimzinnig over. Er kwam toen ook een cryogeen behandeld buisje in. Kreeg er ook dat certificaat bij. Ik weet het effect niet meer, want ik had toen meer wijzigingen in mijn set. (deed ik toen nog fanatiek.)
 2. Set Van Marcel

  Weer wat geleerd. Was in de war met gematcht. Blijven de waardes van een gebalanceerd buisje ook gelijk of is het net als met een gematcht paartje dat die waardes toch verschillend worden tijdens het gebruik.
 3. Set Van Marcel

  Gebalanceerd hoeft niet. Er hoeft er maar 1 in.
 4. Set Van Marcel

  Ik heb de plus uitvoering. En later nog een extra upgrade. Weet niet meer wat dat was, maar er ging ook een ander buisje in. (Cryogeen behandeld Philips buisje). Er zat een buisje in met een chinese opdruk en het verschil was er wel meen ik mij te herinneren. Ik heb nu weer een nieuw plus buisje (Philips) maar niet cryogeen behandeld. Daar hoor ik geen verschil mee. Cryogeen behandeld is denk ik een farce. Maakt het alleen maar duurder. Maar met de upgrade was er nog meer gedaan. Weet niet meer wat. Volgens mij wordt de plus versie nu inclusief die upgrade geleverd. Wel een fijne cd speler, ben het met Hans van Liempd eens .
 5. Welke muziek staat er nu op (part 5) ???

  tweede strijkkwartet van Schnittke. Hier op YouTube met een scene uit de film Metropolis van Fritz Lang.
 6. Wifi uitbreiding

  OK. Dank je. Dan zal de verbinding veel trager zijn geworden. Zo'n wifi versterker heeft dus alleen zin als er geen of nauwelijks signaal is. Een redelijk of goed signaal wordt dus slechter van zo'n ding.
 7. Wifi uitbreiding

  Mijn ervaring met een wifi versterker (is dat hetzelfde als een range extender?) is dat mijn pc er erg traag van werd. Heb die er weer vanaf gehaald. PC staat op zolder, router in de meterkast beneden. Met zo'n app gemeten: beneden is het signaal 100% op de eerste verdieping 70% en op zolder 40%. Eigenlijk heb ik altijd internet op zolder en valt het signaal bijna nooit weg. Misschien 1 keer per maand. Op de eerste en beneden nog nooit.
 8. suggesties gevraagd

  Zal wel aan de opname/weergave liggen, maar wat klinkt dit vals zeg. Lijkt wel een castraat....
 9. Weer een grote naar de eeuwige jam

  Ik heb een aantal cd's van hem. Vooral uit zijn beginperiode. Toen swingde het nog. Zij het wat tegendraads, maar daar houd ik wel van. https://www.youtube.com/watch?v=1oVWJI1Dfh4 Later speelde hij wel erg free jazz. https://www.youtube.com/watch?v=Y2Tdye6xuGI Of https://www.youtube.com/watch?v=8J-9IZJB42M&list=PLaLlwgQ2jb1Ui3Gw1pF0kle4H_v_pdZyT
 10. suggesties gevraagd

  Voor verstand van klassieke muziek hoef je echt niet te weten wat majeur of mineur is. Ik kan ook geen noot lezen, maar heb er wel een beetje verstand van. Verder snap ik niet veel van je reactie. Komt denk ik voornamelijk door de wijze waarop je het opschrijft.
 11. Weer een grote naar de eeuwige jam

  Cecil Taylor gisteren op 89 jarige leeftijd overleden. Een van de grote free jazz muzikanten. Zijn eerste lp uit 1959 Jazz Advance https://www.youtube.com/watch?v=KXUy_AvDdYg
 12. suggesties gevraagd

  Charlie Parker (The Bird) Yardbird suite
 13. suggesties gevraagd

  Bill Evans in zijn "Waltz for Debby
 14. suggesties gevraagd

  In de jazz zijn er veel componisten/spelers die in beide disciplines top zijn. Thelonious Monk, Charlie Parker, Miles Davis, Keith Jarrett, etc etc. Er zijn er tientallen.
 15. suggesties gevraagd

  Verkeerd gelezen. Die Britten opnames uit de jaren zestig waar hij zelf speelt/dirigeert staan op Decca. Vaak prachtige opnames. Ik heb er veel op vinyl. De opname kwaliteit is uitmuntend. De mooiste is denk ik het War Requiem. Prachtig stuk. Deze cello sonate heb ik ook op cd. Klinkt eigenlijk ook goed.
×