Jump to content
High-End Forums

hansko

Members
 • Content count

  1,495
 • Joined

 • Last visited

About hansko

 • Rank
  Senior Member

Previous Fields

 • Setbeschrijving
  .

Profile Information

 • Gender
  Male
 1. Welke albums heb jij deze week gekocht PART 3

  https://www.muziekweb.nl/Link/CHX2149/String-quartets?WorkID=U00000661077 Ook recent aangeschaft op ECM. Had nog nooit van Tigran Mansurian gehoord. Twee strijkkwartetten en een kort stuk voor strijkkwartet door het Rosamunde Quartett. Geen muziek die je moet draaien als je een opkikker nodig hebt. Mooi opgenomen, wel ruimtelijk zoals veel opnames op ECM, maar deze muziek kan dat zeker hebben.
 2. Welke albums heb jij deze week gekocht PART 3

  Dag Mark. Het Doelenkwartet brengt muziek uit op het label Cybele. Daar heb ik een aantal cd's van, ook met het Doelenkwartet. Top. Mooi verzorgde cd's en zeer goed opgenomen. De laatste maanden luister ik bijna alleen nog maar naar strijk kwartetten. Vroeger vond ik dit niet te pruimen nu zeer enthousiast. Naast alle grote bekende componisten vanaf Haydn nu ook de moderne 20ste eeuwse. Als het maar akoestisch is, want electronische moderne muziek is (nog) niet mijn ding. Er zijn vele kleine labels die onbekend werk uitgeven en prachtig opgenomen.
 3. Welke albums heb jij deze week gekocht PART 3

  Dubbel cd met alle strijkkwartetten (en sextet) van de Duitse componist Jörg Widmann op het label Wergo. Opname technisch een referentie opname en artistiek erg mooi. Snap niet dat ik hier zo van houd, snap wel dat de meeste mensen dit niet echt kunnen waarderen. Dit is een Youtube film van het Signum Quartet op wergo het Minquet Quartet.
 4. Welke albums heb jij deze week gekocht PART 3

  Ik zou het niet weten. Bij de box van het Heath Quartet zit ook het 5e kwartet. Als ik Gramophone moet geloven dan is opname van het Heath Quartet de beste tot nu toe. Ook opnametechnisch klinkt het super. En het is een life opname. Is ook wat voor te zeggen.
 5. Welke albums heb jij deze week gekocht PART 3

  Bij mijn zoektocht naar bijzondere (moderne 20ste eeuwse) strijkkwartetten gestuit op de Engelse componist Michael Tippett. Aangeschaft de dubbel cd van het Heath Quartet met alle 5 de kwartetten. Prachtige life opname zowel artistiek als opname technisch. Hier een you tube filmpje met een uitvoering van het langzame deel, andante, uit het derde kwartet, uitgevoerd door het Britten Quartet. Ook een promo filmpje van het Heath Quartet over deze uitgave
×