Jump to content

Simon_W

Members
  • Posts

    79
  • Joined

  • Last visited

Audio Set(s)

  • Hoofdset
    pied pipers & audioanalyse PA9
  1. Erbarme dich . J.S. Bach gezongen door Kathleen Ferrier
  2. Ja of hier een versterker die energie produceert (met Franz Bauer onder de motorkap waarschijnlijk).
  3. Och ja leuk onderwerp. Ik kwam er eentje tegen ... http://www.6moons.com/audioreviews/winsome/1_jay.jpg Dit is Jay en hij maakt de Mouse ... http://www.winsome-labs.com/index.htm Lijkt mij een prima product maar wat als die meneer niet meer kan solderen?Ik denk dat die dingen zich vanzelf oplossen. Bij grote bedrijven weet vaak niemand wie waar over gaat en krijg je een call centre dat instructies heeft je vooral niet met de zaak door te verbinden. Bij Jay zou ik wel kopen want die zal de komende jaren persoonlijk terug mailen en misschien kan je hem zelfs persoonlijk bellen. Maar soms gaan dingen een nieuwe leven beginnen voordat je het weet ... zoals de PUREPIPER uit China. http://www.diyaudio.com/forums/showthread.php?t=148338 "Docotor Zhou, have rich experience in designing audio products. Our 4'' planar tweeter was once used by PIEDPIPER , a Netherlandish brand"
  4. Update: Het is al weer 3 jaar geleden dat ik bovenstaande bespreking plaatste. Na de eerste tekenen van de herfst is het leuk weer eens wat websites over audio te bezoeken en zo kwam ik ook (weer) de website van Michael Mardis tegen waarin de nodige modificaties voor de TA-10 genoemd worden die eenvoudig zelf zijn uit te voeren: http://www.michael.mardis.com/trendamp/ta-10.htm Geinspireerd heb ik niet alles gedaan wat hij noemt maar wel andere input caps geplaatst (ERO MKT 4,7 uF) en ook andere power caps geplaatst (Panasonic FC Capacitors 1500uF). Verder de aircore inductors afgeschermd. Met het verzetten van wat jumpers heb ik de volume regelaar buiten spel gezet en gebruik de TA-10 nu als eindversterker samen met mijn Antique Sound Lab T1 als voorversterker. Het resultaat is verbluffend goed en het is laag is nu ook goed aanwezig. Ook leuk te lezen over dit kleine versterkertje zijn de volgende links: http://6moons.com/audioreviews/trends/ta10.html http://www.stereomojo.com/SHOOTOUT2007INTEGRATEDS.htm
  5. Simon_W

    De Zoom H2

    Link: http://www.radio.uqam.ca/ambisonic/compara..._recording.html Vergelijking van 3 opnamen (orgel recital) waarbij de Zoom H2 vergeleken is met twee anders microfoons. Dit is overigens ook een zinvolle link voor Zoom H2 gebruikers ...: "How to get the best from the Zoom H2" http://www.2090.org/zoom/bbs/viewtopic.php...745&start=0
  6. Simon_W

    De Zoom H2

    Er is overigens net een nieuw model uit de Zoom H4n http://ces.cnet.com/zoom-h4n-mobile-audio-recorder/ Wel wat duurder natuurlijk ...
  7. Simon_W

    De Zoom H2

    Het is opgenomen in een kerk dus de akoestiek is wel 'apart'. De strijkers zijn van het Egmont kwartet. De microfoon elementen zijn van Church Audio en op broodplankjes gemonteerd. Zie item 250296590813 op ebay. Daar heb ik ook omnidirectionele microfoon elementen bij besteld om te vergelijken. Overigens wat betreft de onjuist batterij indicatie bij de Zoom H2 die je hier bovenaan noemt: heb je wel het juiste type batterij ingesteld in het menu van de Zoom H2?
  8. Hoi , kan iemand mij een tip geven wat een goed boek is als inleiding is in de audio electronica ? Ik heb weinig basis kennis en dat ergert mij af en toe maar versterkers bouwen vind ik des te leuker. Via Google vond ik de volgende titels van Elektuur: Audio Elektronica van auteur Sontheimer, R Basiscursus Elektronica van auteur Ebner, M Van het boek van Ebner las ik een niet al te beste recensie die mij niet al te enthousiast kon maken. Over het eerste boek heb ik geen recensies kunnen vinden.
  9. Simon_W

    De Zoom H2

    Ja ik gebruik de Zoom H2 regelmatig. Voor mijn werk om gesprekken op te nemen. En verder om concerten mee op te nemen. Dan hang ik een voorversterker van Church Audio op de line-in en daarop aangesloten 2 zelfgemaakte grensvlakmicrofoons. De resultaten zijn heel behoorlijk.
  10. Wellicht kan je beter gedestilleerd water gebuiken ?
  11. Ondertussen heb ik de Zoom H2 binnen en ook al gebruikt voor audio opnamen, zowel van vergaderingen als van muziek. Voor opnamen van vergaderingen vind ik het een ideaal apparaat. Je zet het midden op tafel en drukt op record en neemt op mp3 op. Dan kan je op 1 Gb schijfje meer dan 20 uur opnemen en de batterijen gaan 5 1/2 uur mee (2 maal NiMH 2100). Het klinkt prima. Voor muziekopnamen ben ik gisteren met iemand mee geweest die in een kerk op het orgel oefende en ik heb parralel opgenomen ... - Zoom H2 WAV met interne microfoons (front) - Minidisc MZ-NH700 PCM opnamen met externe microfoons van 'greenmachine' die ik aan de oppervlakte bevestig aan 2 houten snijplankjes om deze als een grensvlakmicrofoon te gebruiken. Die plankjes met microfoonmodules eraan bevestigd heb ik op de vloer van de kerk gelegd. Zie voor deze microfoonmodulen: http://www.geocities.com/greenmachine_audio/de-mic.html Mijn ervaringen: De minidisc opnamen waren veel voller en fraaier qua geluid. Hier en daar heb ik iets te luid opgenomen helaas maar als eerste experiment zeer geslaagd. Men zegt dat je dit het best handmatig kan instellen maar de menu's van de minidisc zijn niet echt handig en tijdens de opnamen kan je er al helemaal niet aan komen dus het is een beetje een gok. Misschien moet ik het toch ook eens met automatische opnameregeling proberen? Je kan tegenwoordig die minidisc opnamen met de SonicStage software van Sony naar WAV converteren en vervolgens gewoon een audio cd branden. De opnamen met de Zoom H2 zijn minder muzikaal en het doet nog het meest denken aan het luisteren naar een mp3 weergave van iets dat je gewend bent op cd te beluisteren. Niks mis mee maar de sjeu is er wel uit verdwenen. Toch was het een WAV opname en de bestanden waren qua omvang nog groter dan die van de minidisc. Het zou voor de hand liggen om nu de microfoon extern aan de Zoom H2 te proberen maar dat lijkt nergens op en had ik thuis al uitgeprobeerd. Volgens de eerder genoemde 'greenmachine' die ik mailde over mijn ervaringen en die beide apparaten kent is de voorversterker in de Sony MZ-NH700 veel beter dan die in de Zoom H2. Dus het heeft weinig zin zijn (goede) microfoons aan de Zoom H2 te hangen.
  12. Welnee, genoeg topics hier gelezen over de PP's en ik heb deze actives zelf niet. Wel beluisterd na een bezoek aan de Audiofabriek (vlakbij de PP winkel) waar ik allerlei veel duurdere andere sets had beluisterd en mijn conclusie was dat het value for money is. Dat heb ik zelfs vaak genoeg gelezen van mensen die geen fan zijn van de passieve PP's. Maar goed, er is zoveel moois te koop en het is deels een kwestie van smaak en ik denk uiteraard ook met wat voor apparatuur je het combineert. Zelf heb ik vorig jaar deze versterker als bouwpakket gekocht en gebouwd: http://www.audiosector.com/chassis_patek2_amp.shtml Condensatoren geupgrade met Black Gates op aanwijzing van de ontwerper. Gecombineerd met deze passieve voorversterker gekocht via Marktplaats die transformatoren gebruikt om het volume te regelen: http://www.uhfmag.com/Issue62/aslpassive.html Totale kosten circa 500 euro. Klinkt erg goed. Misschien ook gewoon een goede match met de PP's. En passieve Pied Pipers uit het jaar ... nou weet ik niet eens meer. Denk 1993. Die koop je met enig geduld via Marktplaats voor 250-500 euro. Mijn CD speler is van Sheng Ya en lijkt verdacht veel op de Vincent CD-S6 (en komt ook uit dezelfde fabriek). Heeft mij 200 euro gekost. Geupgrade met een buisje van electro-harmonix (6922).
  13. Als je niet zelf iets wil bouwen is de Golden Deal hier ... http://www.thepiedpiper.nl/actie.htm ... wel mooi geluid voor je geld. Maar je kan tweedehands uiteraard voor minder terecht.
  14. Bedankt voor de reacties. Ik heb de Zoom H2 besteld. Ben benieuwd, heb er nog geen reviews van kunnen vinden omdat het apparaat net nieuw is en ik moet dan ook nog enkele weken op levering wachten. De Zoom H4 vind ik qua vormgeving een beetje vreemd (schijnt 2 keer zo groot te zijn) en doet mij aan een of andere starwar film denken. Voor opname van (groeps-)gesprekken lijkt mij de H2 erg praktisch (daarvoor heb ik het apparaat vooral nodig). Of het apparaat ook op hoge kwaliteit muziek kan opnemen moet ik dan uiteraard maar uitproberen. Er zit overigens ook een mic-in op zodat ik nogal wat variatie mogelijkheden heb om een en ander te testen.
×
×
  • Create New...