Jump to content
High-End Forums

pjotr27

Members
 • Content Count

  302
 • Joined

 • Last visited

About pjotr27

 • Rank
  Junior member

Previous Fields

 • Setbeschrijving
  Musical Affairs Gran Crescendo, Sun Audio amp, CEC TL-2x, Metrum HEX, Pel Audio cables, Thorens TD-147.

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Helemaal mee eens, het klinkt vaak ook erg dun. Maar je kan het gewoon proberen. Volume op cd-speler en eindversterkers terugdraaien en kijk maar hoe het klinkt. Maar ik zou er een voorversterker tussen zetten (ik dacht vroeger ook dat het wel ging en het klonk ook aardig, tot ik een goede voorversterker te leen kreeg).
 2. pjotr27

  Set Van Pjotr27

  Natuurlijk, het leuke is alle rondreizen op Sulawesi beginnen met een overnachting in Makassar. Dus combineren is niet zo lastig. Maar je moet wel bedenken: de reis is best afzien.. Het is niet echt naast de deur. Aan de andere kant, Indonesia is wel heel bijzonder en de mensen zijn echt schatten. Zo vriendelijk kom je ze niet snel tegen in andere landen. Voorlopig wonen we nog wel een aantal jaren hier....
 3. pjotr27

  Set Van Pjotr27

  Valt toch wel mee, slechts 1 dag reizen, kan je meteen iets van Sulawesi zien (is echt verschrikkelijk mooi eiland qua natuurschoon). Welkom Marc!
 4. pjotr27

  Set Van Pjotr27

  Sinds een week zijn mijn nieuwe speakers binnen: Aurel Bryan 8 inch fieldcoil. Hoog rendement (95 db 1w/m). In 2 reusachtige dozen en een klein doosje met de voeding werden alles afgeleverd door de pakketdienst. De luidsprekers zijn flink aan de maat, 120 cm * 35 cm * 30 cm. Met slechts 1 unit, achterop naast de gebruikelijke kabelaansluiting ook een aansluiting voor aarde en een voor de voeding voor de electro magneet. Fieldcoil wil zeggen dat er geen vaste magneet (van ijzer of ander materiaal gemaakt) is, maar het magnetisch veld wordt opgewekt door stroom. Op de bijpassende voeding zitten 2 standen, 12.5 Volt of 15 Volt. De 1e stand is wat muzikaler, de 15 volt stand geeft wat meer kracht en definitie. Als je even rondzoekt op internet zul je zien dat Fieldcoil units over het algemeen niet te betalen zijn. Mijn units worden door een Indonesier in Yogjakarta gemaakt (Rudy Gunawan). Ik heb hem intussen een paar keer ontmoet en hij weet wel waar hij het over heeft. Het probleem voor hem is dat hij veel te goedkoop is. Een setje units met voeding kost in Indonesia ongeveer 700 euro... Hoe klinkt dit nu? Die vraag zal iedereen wellicht stellen. Ik heb al heel wat gehoord, van goedkoop tot megaduur. Deze luidsprekers zijn in ieder geval niet duur om aan te schaffen. Met kasten en verzenden en omdat ik in Indonesia woon geen invoerrechten of btw onder de 1000 euro. Ik ben in ieder geval razend enthousiast. Ik speelde met WLM Stella monitor (2000 euro in Europa) en dat is geen vergelijk. Op elk gebied is de WLM veel minder. De Aurel Bryan is super gedefinieerd, heel 3D, maar ook met veel kleur op de instrumenten of stemmen. Het meest bijzondere is hoe ongelofelijk ontspannend het speelt. Vrij van elke stress of wat maar ook. Ik durf zomaar te beweren dat er geen luidsprekers in Europa te koop zijn voor onder de 5000 euro die beter klinken als deze Aurel Bryan. Mocht ik ooit terugkomen naar Nederland dan neem ik ze in ieder geval mee. In 1e instantie was ik dit niet van plan, maar ik heb die verzendkosten er graag voor over. Nadelen: ja de kastafwerking kan echt heel veel beter. Ze zien er netjes uit, maar als je goed kijkt dan zie je best wel schoonheidsfoutjes. Dit is wel typisch iets Indonesisch, ze kunnen mooie dingen maken, maar als je goed kijkt dan zie je dat er best op het gebied van kwaliteitscontrole stappen gezet kunnen worden. Wij storen ons er niet aan. Ze zijn in onze favoriete houtkleur/soort gemaakt (Walnoot, zoals Tannoy Prestige). Voorlopig eerst maar eens een aantal weken inspelen. Zeker het laag moet nog wel een beetje loskomen. Het is in ieder geval genieten. Helaas heeft Aurel Bryan geen eigen website, maar je kunt op Facebook ze wel tegenkomen (Aurel Bryan / Rudy Gunawan).
 5. Heb je deze allebei bemachtigd? Mooie speakers... hoe is de conditie van de units?
 6. Beetje lastig vanuit Indonesië, maar het gaat mij niet zozeer om de exacte prijs, maar meer een indicatie. Dat maakt de review wat duidelijker.
 7. In wat voor prijsklasse moet je ongeveer denken voor deze kabel?
 8. pjotr27

  Rendement e.d.

  Thanks voor de linkjes.. interessante stuff....
 9. pjotr27

  Rendement e.d.

  Ik snap het, maar waar vind ik de technische onderbouwing? Het werd echt zo in München gezegd: Een rendement rond de 120db..1w/1m. Ik heb verder me er niet in verdiept, het was een setje bioscoopluidsprekers van 90 jaar oud.... Het enige wat ik nog weet is dat het fabelachtig klonk... met een 0,8 watt versterker en knoerthard kon in een grote demoruimte... Dan is er toch echt iets mis gegaan met geluidsweergave na de 2e wereldoorlog...
 10. pjotr27

  Rendement e.d.

  Waarom zou dit zo zijn? Je kan toch makkelijk harder dan 112 db weergeven? Maar goed ik ben niet zo op de hoogte van technische details om dit uit te kunnen rekenen... In ieder geval is 112 db zo hard dat je uit de zaal loopt met gehoorschade....
 11. Wow, super Sander....
 12. pjotr27

  Rendement e.d.

  Het is in ieder geval hier geen bekend woord.... Ook in mijn woordenboeken komt het niet echt voor.... Wordt het geen tijd voor een wereldreisje voor? Om de verveling te verdrijven?
 13. pjotr27

  Rendement e.d.

  Yep, waarbij voor mij ook een belangrijke rol speelt dat ik niet in Nederland of Europa woon. Niet alles is hier te koop.... Fijn om zo te kunnen genieten van een goede match en leuke set! Ik zet nog een cd op..... (die zijn er volop hier)
 14. pjotr27

  Rendement e.d.

  Dat lijkt me niet verkeerd.... In totaal allemaal best betaalbaar. Maar begrijp me niet verkeerd. Ik wil zeker een Apogee set niet afkraken. Ik hoor alleen liever versterkers met weinig vermogen en hoogrendement luidsprekers. Dat speelt in mijn beleving "makkelijker".
×
×
 • Create New...