Jump to content

rienberends

Members
  • Posts

    339
  • Joined

  • Last visited

About rienberends

  • Birthday 04-06-1953

Social Media

Personal Information

  • Location
    rijswijk

Audio Set(s)

  • Hoofdset
    V. D.Hul powerblock. Audioplan netkabels. AH offsetkiller .Siltech G3/new york interlinks. PS Audio dig. link2 DAC. Rotel 980 loopwerk. Musical Fid. 3 PRE. 2 Musical Fid monoblocks MA50x. Miterminator speakercable. Synthese Floating 2 speakers burmester,taralabs extra interlinks Rotel gem. met superclock Seec netfilter,nordost pulsarpoints onder de syntheses
  1. De Rotel draait weer op volle toeren en tjaaa ,hij pakt alles;geeft nooit error aan ,wat een andere loopwerk dat ik in het verleden gebruikte( Micromega Drive one) constant deed. Zo gevoelig als de neten . Zag trouwens ook bij mijn reparateur een V-dac van Musical Fidelity voor 149.00 euro! ,waarvan hij zei dat dat echt geen troep is. Zou een leuk experiment zijn: Een Blokker dvd-spelertje als loopwerk met zo,n V-dacje , maar WEL met een superbekabeling (interlinks) en die dan laten aansturen door bv. een gerenommeerde buizenversterking en idem dito speakers. Rien .
  2. De Rotel is terug/gerapareerd, Tandwiel ,75 euro. Even gesproken met de reparateur en zijn mening is dat als het er op aan komt, de DA-converter het geluid bepaalt en niet zozeer het CD loopwerk. De Rotel is weer aangesloten en wat mij meteen opvalt i.verg..m. het Blokker loopwerkje is het kale geluid van de Rotel en ik weet niet of ik daar blij mee ben.
  3. Ik ga morgen mijn Rotel ophalen en natuurlijk wordt dat dan weer de aanstuurder........... En toch en toch en toch heb ik het gevoel en gehoor dat ik de afgelopen 2 weken naar een mooi uitgebalanceerd geluid heb geluisterd: veel detail, minder "agressief"bij tijd en wijle, het idee dat ik weer naar ouderwetse stereo aan het luisteren ben (meer scheiding);ik gebruik 2 monoblocs dus dat kan het verschil niet maken (zei de leek). Ben benieuwd . Mijn eerlijke mening van een technische leek ,maar wel een luisterexpert? 1 het is de nieuwe laser, 2 aan die Rotel is wel heeel veel gesleuteld . De eerste eigenaar liet er een superclock inzetten en deed wat met de netkabel. Ik liet hem opwaarderen door de heer van Willenswaard(ingewijden weten dat dat niet de eerste de beste is) , maar het IS inmidels een oud beessie.
  4. Heb nu dik een week het Blokker DVD-spelertje als loopwerk gebruikt. Heb best wel wat speeluren gemaakt met, met name CD,s die ik van voor naar achter en vice versa ken. En tsja, dan kom ik ik toch tot de conclusie dat dat loopwerkje het even goed doet als mijn (inmiddels) loodzware , sterk gereviseerde Rotelloopwerk. Mijn vraag /stelling : De digitale input is veranderd van een "dure" naar een " zeer goedkope", maar de converter (PS Audio DAC) is dezelfde gebleven. Wat is de rol van het lasertje (waar het signaal mee begint) eigenlijk?
  5. Dan ga toch de Rotel laten reviseren. Heb ook nog een bijna nw Micromega loopwerk (zonder DAC dus) Was/is dat betouwbaar?
  6. Het Rotel loopwerk is versshillende malen "opgegradeerd" De eerste eigenaar heeft een hem late voorzien van een superclock /andere voeding. Ikzelf heb heb nogeens op laten waarderen door Peter van Willenswaard. Dat was echt een stap hoger. Daarna geklooi met la,tandwieltje, snaartje. Vraag is dus: Heeft zo,n nw. CDM loopwerk nog zin/nut? Ikzelf ben erg gehecht aan de Rotel.Hij oogt /weegt solide en is altijd een rots in de branding geweest.
  7. Laatje, snaartje ,radartje ? Ik zou ze kunnnen vragen er direcct een nwe laserunit in te doen.
  8. Nee ,dat zou dan een Philips CDM 9 laserunit moeten zijn. Zijn die er nog? Tussen het Blokker spelertje en de PS Auodio DAC zit een Harmonic Techn. digitale kabel die bijna dikker is dan het spelertje en 10 keer zo duur was (lachen ) Ik gooi er morge een marmeren plaat op , dan is ie wat stabieler haha De Rotel zal over een week klaar zijn.
  9. Heb vanmiddag voor de zoveelste keer mijn Rotel loopwerk ter reparatie aangeboden (tandwiel/snaar/whatever) Op de terugweg even bij Blokker een Q.Media dvd -apparaatje voor 24 euri gekocht om toch mijn muziek te kunnen bljjven beluisteren. Dat "prul" op mijn PS Audio dig. link. gen. 2 aangesloten via de dvd digital out.. Resultaat : een zeeeer acceptabel geluid . Het enige wat ontbreekt zit in het laag. Normaliter staat alles perfect opgesteld ; voetjes,dempers etc...... Nu even niet ,maar toch sta ik versteld van het dvd-spelertje dat alleen maar dient als loopwerk, daar zijn eigen dacje overgenomen wordt door de PS AUDIO. Wat denken jullie? Is het lasertje van de Q beter dan de oude Rotel?
  10. Daar mijn CD-speler in de revisie is (snaartje/tandwieltje?) gebruik ik momenteel een ander loopwerk te weten Micromega drive 1 Tussen mijn Rotel heb/had ik gewoonlijk een CEC netfiltertje. Het gekke is dat als ik nu datzelfde filter tussen de Micromega en de contactdoos zet er een benepen geluid met ruis komt. Zonder het filter geen probleem. Zet ik het filter tussen de DAC en de contactdoos,dan doen het probleem zich niet voor. Enig idee???
  11. Beste allen, Daar mijn Rotel weer de revisie in moet , heb ik een Micromega drive 1 op de DAC aangesloten. Mijn Rotel is sterk gemodificeerd en deze Micromega niet. Ben eerlijk gezegd niet zo onder de indruk van het Mm loopwerk. . Maar een goed reserve loopwerk is nooit weg these days(worden zeldzamer) Weet iemand iets meer over dit Micromega transport? Groet, RB
  12. Nadat ik een nwe. vv/ev combinatie had aangeschaft ,kwam ik tot de ontdekking dat ik met name bij het afspelen van een cd de volumeknop niet verder dan de zgn. 9 uur stand moest draaien, daar het geluid anders te opdringerig/irritant werd. Niet dat het ging vervormen. Bij mijn vorige versterking kon ik met gemak naar de 13 uur stand. Heb nu de Rothwell-verzwakkers tussen de vv en de ev gezet en hoera :de oude sound is weer terug ,sterker nog ,ik hoor nog meer detail dan voorheen. Gek eigenlijk,aan de ene kant verzwakking ,aan de andere kant ,,versterking,,
  13. De Rotel is gerepareerd. Snaar vervangen + een weerstand. Kosten 70 euro. Weer aangesloten op de PS Audio Dac met een Harmonic Techn. Digi ertussen en hij speelt weer. Delade loopt perfect en ja het geluid is zo slecht nog niet. Ik moet maar tevreden zijn zo. En de tijd dat ik het belangrijk vond om de ademhalingstechniek van een zangeres te kunnen/willen beoordelen is voorbij. Hijgen doe ik zelf wel. Correctie : Reparatie, mijn HOELA. Toen ik hem ging ophalen ,werd er gezegd :Het was niet het tandwiel ,maar het snaartje en een weerstand. Kosten ruim 70 euri. Wat schetst mijn verbazing als ik na een tijdje open en dicht, bemerk dat de la bij het allerlaatste stukje ietsjes scheef trekt en daarna niet meer helemaal dicht wil!!! Bij het proberen eruit te trekken ,hou ik de hele la in mijn hand! Heb hem er weer in gekregen en nu reageert ie met horten en stoten. Niet te geloven . Volgens mij heeft de betreffende reparateur geen ###### gedaan.
  14. De Rotel is gerepareerd. Snaar vervangen + een weerstand. Kosten 70 euro. Weer aangesloten op de PS Audio Dac met een Harmonic Techn. Digi ertussen en hij speelt weer. Delade loopt perfect en ja het geluid is zo slecht nog niet. Ik moet maar tevreden zijn zo. En de tijd dat ik het belangrijk vond om de ademhalingstechniek van een zangeres te kunnen/willen beoordelen is voorbij. Hijgen doe ik zelf wel.
  15. Heb mijn Rotel ter reparatie aangeboden (tandwiel/snaartje) In combi met m,n PS Audio dig. link2 was/is het al met al een goed duo. Die PS Audio heeft ook een externe voeding en die Rotel een superclock . Misschien allemaal achterhaald, maar ZOveel beter kan het in 10/15 jaar toch niet geworden zijn ?
×
×
  • Create New...