Jump to content

D van der Deijl

Members
  • Posts

    240
  • Joined

  • Last visited

  1. Ik geloof echt niet dat er nog video recorders zijn die nog gewoon goed en betrouwbaar zijn. Het kan ook gewoon niet meer als je ziet waar ze voor worden aangeboden. Philips maakt zelf al een tijdje geen video meer die zijn van funai en dat is gewoon een triest geheel. Zelf heb ik nog 2 video,s staan waarvan eentje voor reserve en die heb ik alleen nog maar om die enkele band zo nu en dan eens af te spelen. Wanneer ik geen video zou hebben dan zou ik een oudere 2 de hands kopen en deze reviseren hetgeen denk ik de beste optie is.
  2. Vorige week heb ik mijn kinderen laten kennis maken met vinyl. Al tijden opgeslagen in de schuur . De AKAI draaitafel dik onder het stof en de arm wilde niet meer naar beneden hetgeen zo verholpen was. Nostalgie is leuk en dat blijft het ook en zo heb ik heel veel vinyl zitten luisteren vorige week. Wat me opviel was dat het geluid me totaal niet vermoeiend overkwam ondanks de tikken en de kraken . Het leuke aan vinyl vind ik dat het waarschijnlijk de CD nog zal overleven. Van de cd moet je maar afwachten hoe deze zich over 30 jaar gedraagt van de LP weet je dat deze het over nog eens 30 jaar gewoon nog doet. De cd zal denk ik wel verdwijnen hetgeen ik niet zie gebeuren met vinyl. Ik ben alleen niet geschikt voor vinyl helemaal niet zelfs.
  3. Ha die van MEAT LOAF heb ik ook gekocht. Moet zeggen dat het album me teleur stelt. Oude nummers van Jim Steinman aangevult met wat nieuw materiaal. Wat stem betreft tja is niet meer wat het geweest is .
  4. De genoemde philips ab heb ik ook en hij bevalt me uitstekend. Zo waar is hij nog degelijk ook en hij heeft zoals andere al aangaven een uitstekend bereik. Enige minpunt is wanneer je kiest om het display wat langer aan te houden dit onvermijdelijk gepaart gaat met een vrij hoog batterij verbruik. Maakt ook niet zoveel meer uit met de prijzen van oplaadbare nmh
  5. Sommige Sony is TOP en daar lach
  6. Ben ik met je eens ook ik moet met bepaalde zaken rekening houden wat betreft uitgeven van geld. De komst van een gezin maakt het allemaal wat makkelijker dan komt hifi op een 2 de plaats en zo zit ik dus nog met een oude set waar ik dik tevreden mee ben. De Tan 80 wil ik voor je nakijken geheel vrijblijvend! Wanneer je de tan 80 niet wil laten herstellen dan kan je hem misschien aan mij verkopen voor spare parts altijd makkelijk.
  7. Volgens mij zat er in die serie een STK module als spanningsversterker. Deze gingen dikwijls defect.
  8. Dat ze kunnen branden daar heb je gelijk in maar om ze dan vervolgens niet meer te herstellen dat vind ik wat ver gaan. Ik heb een soort van haat liefde verhouding met die dingen. De potmeters in de tan 80 ga ik in ieder geval dit jaar nog wel vervangen. Waarom jij dan niet die 2 pots in de tae 90? Vraag aan Bas hoe de instelling moet staan en je bent dan in ieder geval verzekerd van een bedrijfszeker apparaat. In jou plaats had ik hem lekker door Bas laten herstellen en modificeren hetgeen zeker de moeite waard zal zijn.
  9. Waar ken ik dat probleem van met die potmeters? Idd van de tan 80 en nog steeds zitten ze er in slechte zaak want ook daar verlopen ze. Bij mij moet het weer eens goed misgaan blijkbaar.
  10. Gaaf die inside foto,s ik kende hem nog niet van binnen. Zo te zien aan de print wel een hitte probleem bij de output stage. Ik zou daar toch wat aan de koeling doen. Voorts weet ik niet of er net zoals in de tae 80 een uitgangscondensator gebruikt wordt. Is dit wel het geval en is dit net als in de tae 80 een elco dan zou ik die direct vervangen door een goede MKP want geloof me dat hoor je en goed ook.
  11. Ik het geval van mijn laserunit(s) (in de cdp-557esd en de cdp-x7esd) is dat erg jammer Bas Beste Henk, Die zijn met pijn en moeite nog wel te krijgen. Maar zijn belachelijk duur en is even hard zoeken. Onmogelijke is het echter niet Groeten, Bas Nou ik heb heel wat afgezocht naar deze laser de KSS 191 meen ik maar ik heb hem nergens kunnen vinden. Ben dus wel erg benieuwd waar jij deze nog kan krijgen voor het geval dat die van mij en Ome Henk er mee ophouden. Ik ben namelijk nog al gehecht aan de cdp557
  12. Het probleem van de hoge netspanning ken ik wel. Geen brom maar wel elco,s die tegen hun max aan staan tgv de verhoging. In Rotterdam waar ik woonde hadden we dikwijls gewoon 240 V en de versterkers zijn dan ook in Rotterdam 2 keer in rook opgegaan. Nu in Dordrecht zit ik op max 230 V en de zaak blijft heel. Zorg dus bij het plaatsen van nieuwe elco,s dat deze overbemeten zijn wat de spanning betreft. Ik heb inmiddels de kleinere elco,s in mijn versterker welke 80 V waren vervangen door 100 v types. De main buffer elco,s zijn nog 80 V en daar staat dus echt zo,n 78 V op.
  13. Waar ik benieuwd naar ben is in hoeverre de mundorf componenten tot nu toe tot een verbetering hebben geleidt.
  14. Indien mogelijk lijkt me een massieve verbinding gerealiseerd mbv dikke koperstrippen de beste oplossing.
×
×
  • Create New...