Jump to content
High-End Forums

jepe!

Members
 • Content count

  339
 • Joined

 • Last visited

About jepe!

 • Rank
  Member

Recent Profile Visitors

1,285 profile views
 1. Ontwikkeling in DAC's

  Helaas zijn de meeste opnames eerder slecht dan goed te noemen. Goede opnames zijn eerder de uitzondering in mijn (vergeef deze synesthesie) optiek. Je zou op zo'n dac een knopje moeten hebben, eerlijk bij goede opnames, en opleukend bij de slechte.
 2. Weer 'n audiofiele dag... II

  Dank Mumsoft, dat is een aardig aanbod. Over een paar dagen heb ik een aantal dagen vrij en dan zou ik die tegel graag even lenen om te kijken wat het effect is. En halen en terugbrengen van de tegel zal ook niet al te veel tijd in beslag nemen
 3. Weer 'n audiofiele dag... II

  Ok dan ga ik binnenkort eens schuiven, kijken of ik het verschil hoor. Die tegel maakte de set wel lekkerder klinken maar het precieze verschil kon ik niet goed omschrijven.
 4. Weer 'n audiofiele dag... II

  Kun/moet je die tegel aarden? Omdat bij mij versterker en cd speler naast elkaar staan heb ik tegen half onder cd en half onder versterker gezet. Is dat ok?
 5. Astin Trew cd 3000, 3500 of 3500 plus

  Ja ik ben er ook wel blij mee. Heel van dat ik buisjes kan uitproberen voor het voor mij plezierigste geluid. Alleen dus erg benieuwd welk type het precies is. Ik zal deze week even foto´s proberen te maken en idd Arden een berichtje sturen. Alleen voorkant is zwart gespoten door vorige eigenaar. Hij zei dat hij hem zo had overgenomen maar heel toevallig was zijn zwaar gepimpte auto met de zelfde kleur bespoten. Dus hij lulde maar wat. Maar ja daar sta je dan na anderhalf uur treinreis en met je ruil spullen en dan sluit je de deal toch maar.
 6. Ik heb een tijdje geleden een Astin Trew cd speler gekocht/geruild. Komt er op neer dat ik ongeveer 400 euro kwijt was. Eigenaar zei dat het de 3500 plus was maar ik heb mijn twijfels. Nu heb ik hem open gemaakt en op printplaat staat 3000. Maar ik zag op een site een binnenkant van een 3000 en die leek bv andere kleur elco's te hebben. Weet iemand precies de verschillen? Als ik hier foto's plaats (als me dat lukt) zijn er dan mensen die precies kunnen zien welke het is?
 7. Weer 'n audiofiele dag... II

  Maar daar zijn ook weer een heleboel merken van beschikbaar.
 8. Weer 'n audiofiele dag... II

  Heb je nog tips voor goedkope goede Ecc 88 buisjes, ik heb net een Asrin Trew 3500 cd speler en daar gaat ook zo´n buisje in. En tube rolling is net nog iets dat ik zelf kan en op zich heel leuk.
 9. Tweaks

  Over afscherming van interne bekabeling in een cd speler kan ik eigenlijk heel weinig vinden, helaas.
 10. Buizendempers

  Wie heeft er nog wat buizendempers liggen voor ecc 88 buisjes?
 11. Wie heeft er een setje ecc 88 buisjes voor in mijn Tjoeb 4000 cd speler? Liefst iets met warm midden/hoog. Laat type en prijs weten.
 12. Tweaks

  Ik ben wel geinteresseerd in al die tweaks. Ik las laatst dat het enorm zou helpen om de kabels in cd spelers, versterkers ed, in te tapen met koper foilie, zodat er geen interferentie meer zou optreden. Ik wil dit nu ook eens gaan proberen, maar ik ben eerst wel benieuwd wat mensen hier daar van vinden, want ik kan nergens anders iets vinden over deze tweak.
 13. Audio "Wonderen"

  Ik begrijp niet zo goed waarom de tegenstanders van die audiolamp maar er tegen blijven ageren. Op een gegeven moment heb je toch je punt gemaakt en laat je verder de ''gelovers'' maar met rust, lijkt mij zo. Je gaat toch ook niet elke zondag buiten een kerk staan en naar de bezoekers roepen dat god dood is? Ik zag ooit een Franse documentaire waar eminente brandwonden experts, brandwonden slachtoffers voor de pijn doorverwezen naar een ''coupe brulure'' soort handoplegger die pijn wegneemt. Wetenschappelijk is dat natuurlijk waanzin,De artsen en hoogleraren konden het niet verklaren, maar gebruikten het dus wel. Als mensen er baat bij hebben, waarom daar dan zo enorm tegen ageren? Zolang die man van de lampen geen exorbitante prijzen vraagt en niet zegt dat je er ook mee geneest, kun je er toch moeilijk boos om worden, alleen omdat het niet te verklaren is.
 14. Audio "Wonderen"

  Nou er is in de kader van wetenschap ook een hoop ellende veroorzaakt. Shock therapie in de jaren 50. Eugenica projecten in bv Zweden in jaren 20. Daar werden bv meisjes die op school niet goed mee kwamen gesteriliseerd. (van een meisje bleek later dat ze gewoon een bril nodig had) Het was misschien wel geen hoge wetenschap maar het is wel in de naam van de wetenschap gedaan. Ik vind dat verhaal van Van der Heiden ook moeilijk te begrijpen/ te geloven. Maar ik heb de set van Marc gehoord en die klonk voor het geld erg fijn. Heb later een tegel aangeschaft, en krijg het idee dat de set fijner klinkt. Ben in ieder geval minder on te vrede. En overweeg ook de lamp. Alleen is mijn nog niet duidelijk hoe duur deze is en of je er per se zo'n lelijke boomstronk onder moet hebben als basis.
×