Jump to content
High-End Forums

jepe!

Members
 • Content Count

  412
 • Joined

 • Last visited

About jepe!

 • Rank
  Member

Recent Profile Visitors

1,658 profile views
 1. Ja, heel fijn dat Sander wil helpen. En nog fantastischer dat hij dit weer kan, en dus aan beterende hand is.
 2. Dank voor de info Sander!
 3. Heb eindelijk eigen foto's gemaakt. Kan iemand ze goed vergelijken met bovenstaande? https://myalbum.com/album/32zUQozYi279
 4. Ik word momenteel geholpen door Marc (Mumsoft) bij het vervangen van interne bekabeling van mijn Triga speakers. Zie en Nu is het best een hoop werk, vooral als ik ook nog de bekabeling van de units laag en mid wil vervangen. Ik zoek iemand die mij wil helpen, althans het soldeer werk kan doen, want ik wordt van solderen erg kriegel en bij mij schiet het meestal weer los. Marc heeft al een paar uur gewerkt aan een filter en komt nog een keer. Maar daarna blijft er dus nog een hoop werk over om de rest van alle teflon kabel te vervangen. Ik woon in Leiden en zou als tegen prestatie: - vervoerskosten willen vergoeden + schenken van een teveel wat ik heb aan kabels (aantal powercords, bij elkaar misschien ter waarde van 60-80 euro, of aantal harde schijven. (heb nog een aantal 1,5 tb 3,5 inch liggen) of een Music Box (voor spotify en internet radio) https://www.kpn.com/internet/opties/music-box.htm Heb nog wel wat andere spullen liggen, zal eens nalopen. Ik kan er momenteel niet echt voor betalen want zit nogal krap bij kas, maar bovenstaande geef ik met plezier voor de verleende dienst.
 5. Inmiddels bezig met de interne bekabeling van het filter. Althans niet zo zeer ikzelf als wel mijn overbuurman Mumsoft. Probeer consequent de teflon verzilverde koper kabeltjes te vervangen door koper kabeltjes uit een Canare 4s11 kabel. Vind dat zelf een fijne kabel, maar is natuurlijk te dik om in filter toe te passen dus strengen er uit getrokken en daarmee de teflon vervangen. Voorlopig alleen voor de tweeter de kabeltjes vervangen en alleen aan een kant. Maar het klinkt al minder scherp. De Triga's zouden door Speakerland zijn gebouwd vertelde de verkoper, maar ik geloof daar weinig van omdat de soldeer verbindingen erg slecht zijn. Als 2 keer zijn verbindingen los gaan zitten alleen bij het bewegen van de filterplaat. Ook heel raar is overigens dat linker en rechter filter qua bedrading verschillen. Bij de rechter is zwart (min) anders verbonden dan bij de linker. Zie laatste foto hoe de min kabel is verbonden met connectoren van mid en laag, terwijl de rechter filter deze kabels eerst naar de filterplaat lopen en dan pas naar de connectoren gaan. (is het nog te volgen?) O, ja dat soldeerpunt waar 4 kabels bijeen (foto 1) komen is niet zo zeer het werk van Mumsoft als wel van de bouwer. https://myalbum.com/album/3SFUTrSWYWcE Ps als er nog anderen zijn die tegen een vergoeding in natura wat soldeer werk zouden kunnen verrichten, heel graag, zie
 6. Ik heb al een vage kopie uit een tijdschrift, maar ben benieuwd of jij een andere hebt.
 7. Ik hoor veel goede dingen over Twaron. Misschien moet ik dat maar proberen. En dan maar hopen dat het niet de asbest van de 21ste eeuw wordt. Ben altijd een beetje bang voor die hele nieuwe materialen. En van schapenwol is denk ik nooit iemand doodgegaan.
 8. Dank voor jullie reactie. Ben beetje bang met experimenteren dat als je de speaker een aantal keer er uit en in hebt geschroefd, de schroeven op een gegeven moment niet zo goed pakken. Is dat idd een risico?
 9. Zoals ik ook al in andere topics heb vermeld, ben ik bezig mijn Triga speakers aan te passen. Allereerst bekabeling. Maar ik werd geadviseerd ook eens de demping te bekijken. In de Triga heet de middentoner een eigen behuizing. Wat ik eerst wil weten, als ik meer demping toevoeg, wat doet dat met het geluid van de middentoner, die overigens ver doorloopt in het hoog. En wat gebeurt er indien ik er demping uithaal. Ik ga natuurlijk experimenteren maar ik ben gewoon benieuwd, voordat ik een en ander open schroef, wat demping met het geluid doet. Tevens heeft de unit met de hoge tonen tweeter helemaal geen demping. Heeft demping daarin zin? In die unit zit ook de filter, die eigenlijk gewoon op de bodem van de unit ligt, dus zonder enige bevestiging of zo.
 10. Dank voor alle info. Ik heb er veel aan. De versterker zou de Triga´s moeten aansturen waar ik een paar maanden geleden een eigen topic voor opende. Vroeger had ik Synthese 1 maar die konden niet met buizen want vroegen echt veel watts. Die Triga´s schijnen wel met buizen te kunnen. Vandaar dat ik dacht misschien moet ik dat eens proberen. Maar goed eerst morgen maar beluisteren. 400 is voor mij wel beetje limiet op dit moment. Want die versterker van Rene is natuurlijk ook heel aantrekkelijk, vooral met dat service aanbod wat jij er bij doet.
 11. Dank voor reactie! Ja iid die van Marktplaats. Maar hij schijnt eerst voor 1000 e in de markt te zijn gezet. Ik ga morgen luisteren. Ik las op een Duits forum 2 ervaringen. Een vond het niet op buizen lijken en de ander had eerste de buizen vervangen en was toen tevreden. Dus beetje lastig. Natuurlijk moet je je eigen oren volgen, maar als je op een vreemde set in onbekende akoestiek luistert is het altijd lastig. Heb je enig idee wat vervangen van de buizen zou kosten, Jack? (door een redelijke vervanger dus niet absolute top)
 12. Wie kan mij iets vertellen over de JJ 534 buienversterker. Behalve verkoop sites en een Duits forum, waar een ervaring heel negatief is en de ander is redelijk positief. Ik weet heel weinig over buizen versterkers. En lees over auto bias. Hoe belangrijk is dat laatste als je niet zelf steeds instellingen kan of wil aanpassen. Is uit de info over de JJ 534 af te leiden dat deze auto bias heeft? Hier is een link naar de site van de fabrikant en beknopte info over de 534. https://www.jj-electronic.com/en/jj543
 13. jepe!

  Focal Triga

  Ja, ze zijn dus kennelijk beter ontkoppeld dan met 4 kleine half ronde rubbertjes. Maar ik had werkelijk nooit verwacht dat dit zo´n groot verschil maakt. Eigenlijk bizar, net als bij verandering van de bekabeling. En dan heb ik nu niet eens de interne bekabeling aangepakt. Ik verwacht dus dat het nog beter wordt.
 14. jepe!

  Focal Triga

  Aantal weken niet met de Trigas gespeeld. Gisteren kwam ik 3 wasmachine trillingsdempers tegen. Ik dacht laat ik dat eens proberen tussen de units. Mid staat boven aan dus tussen het mid en het hoog daaronder geplaatst. (tot nu toe stonden ze op kleine half ronde rubbertjes dan 3/4 cm dik) En een enorm verschil. Mid klonk beter en veel meer ruimtelijkheid. Ik had gelukkig nog meer dempers liggen en die tussen mid en hoog en tussen hoog en laag geplaatst. De speakers klinken nu veel ruimtelijker, beter stereo beeld en het lijkt als geheel meer homogeen. Het verschil is echt enorm.
 15. Nee versterker is niet analytisch. Draai momenteel met een Marantz sr 14 omdat ik mijn MF Nuvista moet laten reviseren en daar eerst voor moet sparen. Het verschil tussen de Nuvista en de Marantz sr 14 bleek overigens niet zo groot te zijn. Dat was op de Synthese 1 speakers, die net verkocht zijn.
×
×
 • Create New...