Jump to content
High-End Forums

Sodejuu

Members
 • Content Count

  10,086
 • Joined

 • Last visited

About Sodejuu

 • Rank
  Member
 • Birthday 12/24/1964

Previous Fields

 • Setbeschrijving
  Set 1:- Sonus Faber Guarneri Homage- Mimetism 45.2- Ayre K-3RP- Ayre CX7eMP- Logitexh Squeezebox Touch- YBA WD202- Transrotor Fein- Transrotor Fatbob S/ SME3500/ Benz Micro L2Bekabeling (v.b.n.b.) SignAudio LS Shotgun, SignAudio, NBS Active 3, Heavens Gate Supreme Phono, Siltech SPO-18M, NBS Omega 3, SignAudio PowerSet 2:- B&W CDM1 (x4)- REL Q100- B&W CC6- Onkyo TX-NR717- Thorens TD1660BMkRP/Linn Basik Plus/Goldring Eroica LX- Oppo BDP-93- Philips VR969- JVC HR-S5000E- Panasonic TX-L37V10 Bekabeling: MIT Terminator2 LS, vdH Clearwater, Oehlbach NF2, Prefer MGK-6, Oehlbach XXL60

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  ff boave Remunj
 • Interests
  a lot

Recent Profile Visitors

6,122 profile views
 1. Eigenlijk is de naam "voorversterker" een beetje fout. Meestal moet die nl verzwakken, maar hoofdtaak blijft impedantie-aanpassing. En dat zit bij die van René echt wel goed, in tegenstelling van vele andere passieve "voorversterkers" die helaas maar op 1 volumestand fatsoenlijk/goed klinken, want dan klopt de aanpassing. Verzin eens een goede naam voor een voorversterker wat de lading echt dekt. Philips gebruikte in de jaren 70 al de naam "regelversterker". Dat gaat al de goede richting op. "bronkeuze-impedantie-volumeregelaar" zou een optie zijn, maar dan haakt 90% van de bevolking af. "Schakelregelaar" past al beter in de volksmond. Wie volgt?
 2. Peter, met de cd-speler rechtstreeks op de eindversteker zal het normaal gesproken aanzienlijk minder klinken, dan als je een (fatsoenlijke) voorversterker er tussen hebt. Redcen is dat er geen juiste impedantieaanpassing is tussen uitgangsimpedantie van de cd-speler en de ingangsimpedantie van de eindversterker. In principe is dat de hoofdtaak van een voorversterker, nl het passend maken van de impedanties. Mocht het toch beter klinken, wordt het tijd afscheid te nemen van de voorversterker
 3. Ik mis een Nederlandse tranentrekker en van die Duitse volksmuziek (hoempa-zooi met schnitzel-bas) in dat lijstje.
 4. Ja, als de rook uit een component ontsnapt is, moet je er een nieuwe in zetten met verse rook erin. Die rook is essentieel voor de werking
 5. Sodejuu

  27 000 euro

  Een president is minstens zo duur als een koning, zij het dat zijn broers en zussen, opa en oma en vader en moeder niet ook nog onderhouden hoeven te worden. Ik zie het nut niet van een pipo die gelijker moet zijn dan de rest. Waarom een koning/keizer/president? Die zijn er alleen maar om schicky-micky te doen. Een soort über-ambassadeur, aka uithangbord. Nutteloos en kostbaar. Cultureel erfgoed OK, maar hier werd de begroting van de verbouwing met 100% overschreden. Wie geeft er nou wat om zo'n DNA-muur? Niemand! Over de balk gegooid geld dus (zoals onze overheid dat regelmatig tracht te plegen). Met die extra 25 miljoen had je ook iets nuttigs kunnen doen, bijvoorbeeld in onderwijs of zorg steken. Nu zit zo'n omhoog geboren persoon zicht te verkneukelen. Wat de verbouwing van het Binnenhof betreft, doe wat nodig is. Niet meer en niet minder, maar wel degelijk (kwaliteit). Het hoeft niet te blinken. Wat een onzin. Als wij vergaderen met de audioclub is dat ook in een zaaltje achter een kroeg. Dat is voor de amateurs die ons land plegen te besturen ook voldoende. Ik weet dat mijn denkwijze radikaal is, maar denk er zelf eens over na. Het kan allemaal veel gematigder en eerlijker.
 6. Sodejuu

  27 000 euro

  Het is schandalig waar ons belastinggeld aan VERKWANSELD wordt.
 7. Contact TWINSTATIC AUDIO Leidsevaartweg 1 2106 NA HEEMSTEDE E-mail info@twinstaticaudio.nl www.twinstaticaudio.nl
 8. Schop! Nog steeds in de aanbieding. Kom met een acceptabel bod en de set is van u.
 9. Waar is mijn lel tekst gebleven op pag1 van dat topic?
 10. Ik zou de meeste waarde hechten aan het oordeel van de vrouw van de auteur. Dat er iemand met 30 jaar ervaring en een absoluut gehoor bij zit zal best, maar hij heeft wel zijn hele leven "in de herrie" gezeten. En de auteur DRUMT (= degelijke gehoorschade). Daar kan ik verder weinig mee. Punt is dat de RME geen DAC is waar je naar moet luisteren. Dat is een pro-DAC, dus die is niet gemaakt voor home-audio, maar om in een studio alles zo bitperfect mogelijk over te zetten. DAt zijn meetapparaten en geen weergavedingen. Hetzelfde geldt voor de DACs van Benchmark, Apogee en nog een aantal. Ze meten heel erg mooi, maar klankmatig zijn ze niet geweldig. Daar zijn ze ook niet voor gemaakt. Een vande gasten van Schiit was engineer bij Theta en heeft daar zijn kennis kunnen doorontwikkelen. Theta maakte mooie DACs en hadden een zeer goede naam. Toch vond ik mijn ouwe EAD veel muzikaler dan eender welke Theta. Je hebt het dan wel over smaak. De Theta klonk mij te digitaal en mijn EAD klonk ronder. Ik ben wel gecharmeerd van Schiit. Ze steken de draak met de gevestigde orde en ze doen wat anderen niet durven. En natuurlijk hebben ze goed spul dat bovendien betaalbaar is, (omdat de tussenhandel eruit gehaald is). Binnenkort komt de Schiit Sol draaitafel uit. Ik ben benieuwd of dat ook zo'n klapper wordt.
 11. Ik zeg altijd: "Meten is denken het te weten (als je weet wat je meet)!". Een meting geeft een indicatie. Het is aan de persoon in kwestie om die meting op waarde te interpreteren. Ik heb een hekel aan mensen die krampachtig vasthouden aan theoretische waarden en deze proberen te bereiken. Dan schiet je het doel voorbij. Daarnaast heb ik weinig vertrouwen in de luisterkunsten van professionele muzikanten. Hun eigen instrument kennen ze door en door, daar is niks fout. En ze weten ook hoe e.e.a. hoort te klinken. Maar ze hebben bijna allemaal gehoorschade en ze weten niet hoe groot die is. Je mag vervolgens je eigen conclusie trekken. Hoewel ik techneut ben, hecht ik nauwelijks waarde aan metingen in een test. En conclusies puur op metingen gestoeld, zijn in principe nutteloos. En vaak klinken apparaten die verschikkelijk meten wel geweldig.
 12. Voor Marc: http://wiki.friendlyarm.com/wiki/index.php/NanoPi_NEO_Plus2
 13. Een SL1310 is geen "pongel". Het is op zich een prima speler. Ik zou die V15 er wel uit halen, dan 15 keer met je auto eroverheen rijden en dan nog een keer aan de kant leggen voor het geval als ze de straat opnieuw van asfalt gaan voorzien, 'm dan onder de wals knikkeren. Zwaar overschat prul. Er zijn wel liefhebbers voor, maar die houden van ongedefinieerd zompig geluid. MP150 kan, maar ik zou het aandurven een AT-VM95ML erin te zetten. Kost de helft, speelt bijna op hetzelfde niveau en doet het prima in de Technics arm. Wil je iets speciaals met een licht klassieke klanktint, heb ik nog een Stanton 981 LZS met weinig speeluren in de aanbieding. Dat was vroeger hèt element voor de "high-ender" met een SL1200 of een andere dikke direct drive.
 14. Gisteren en vandaag mijn rommelhok gefatsoeneerd, met behulp van Stijn (hij heeft het meeste gedaan) Voor: Na:
×
×
 • Create New...