Jump to content
High-End Forums

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Yesterday
 2. Mijn ervaring met Denon is dat top modellen technisch helemaal niet zo top in elkaar hoeven te zitten of ontworpen hoeven te zijn. Schema staat gewoon on-line en ik heb het er even bij gepakt. De fixed output gaat via nette NEC uPC4570 op amps naar buiten. Daar vandaan gaat het ook naar een motorpotmeter van 20 Kohm. De uitgang daarvan gaat naar een opamp hoofdtelefioon versterkertje en naar de variabele cinch bussen. In dit geval geen nette buffering voor de variabele output maar direct vanaf een potmeter. Roger heeft in dit geval wel een punt. Een te grote kabelcapaciteit kan dan kaal gaan klinken of met te weinig hoog. Maar dat hoeft helemaal niet. Dat blijft een kwestie van proberen.
 3. Zo hee, wat een bijzonder ding.
 4. Tuurlijk, zelf proberen en ervaren is het beste! En leuk ook (vind ik tenminste)
 5. Vandaag mijn draaitafel weer eens teruggekregen, die gaat morgen weer weg naar een potentiële koper. Dus nu zelf even lekker plaatjes draaien met dit icoon uit de jaren '70, die verdomd weinig onderdoet voor wat er heden ten dage aan de markt is. Blijft ook een geweldige arm, deze Rabco SL8E.
 6. Vandaag met Roger naar Frank Levin (Design) geweest. Erg geslaagd want zijn LS had ik nog niet in een normale ruimte gehoord en ze klonken werkelijk heel erg fraai zowel met als zonder stevig volume. Het is een breedband LS met daaronder actief laag. Ook zijn platenmat vergeleken met de Pluto koperen mat zowel met en zonder Carbon eronder.
 7. De DL-103 speelt nu mooi vloeiend, met veel details, ruimte en prachtig laag. Net zo lang gemeten, met diverse verschillen de buizen. (lees simpel buizen verwisselen en kijken wat er op het op een computerscherm gebeurt) Totdat het mooi in evenwicht was. Dat is het grote voordeel van een ECC82. Er zijn erg veel verschillende types, merken en varianten. Ze klinken en meten allemaal net even anders.
 8. Ik begrijp het,het zal zijn zoals als je zegd. Het was in ieder geval leuk om te proberen. Leek als ik ben heb ik altijd gedacht dat er een vv tussen moest hangen.
 9. Het hangt ook een beetje af van de configuratie van het analoge deel incl. de volumeregeling van de CD-speler. Het betreft hier een topmodel van Denon dus ik neem aan dat er voldoende aandacht is besteed aan de stroomreserve en inwendige impedantie van de uitgangstrap, en dan haal je waarschijnlijk niet veel winst met een voorversterker ertussen. Ik heb het schema niet van de Denon, maar het zou me niet verbazen als daar à la Sony/Meridian/Madrigal enz. een klein discreet klasse A-trapje in is gebruikt met de volumeregeling daarvóór. Dat geeft dus voldoende reserve en is goed te vergelijken met een aparte voorversterker(trap). Met een "ordinaire" speler, die van een tegengekoppeld opampje plus stroombegrenzend weerstandje is voorzien in de uitgang, zou je, afhankelijk van de gebruikte interlink, een verschil kunnen waarnemen (en in ieder geval meten). Gezien de impedantie-problematiek (matching) geef ik zelf tegenwoordig de voorkeur aan een geïntegreerde versterker waar de interne verbindingen kort zijn en de impedanties "van nature" op elkaar zijn aangepast.
 10. Het werkt heel goed,maar naar mijn idee niet slechter of beter dan met een goede voorversterker. Ik hoef de volume stand van de m2 maar een fractie open te draaien en het geluid knalt uit de speakers. Ik sluit de cd speler weer aan op de Luxman.
 11. Aha, zo bedoelde je dat. Ja, dat snap ik ook als draaitafelaar.
 12. Het uitgeven bij mij valt ook wel mee Jack omdat ik veel tijd besteed aan kopen en er vervolgens erg lang mee doe. En je leeft maar een keer! Er zijn natuurlijk een aantal variaties bij elementen, maar een dure naald op een goedkope motor zal toch niet zo veel voorkomen. Duurder betekent over de hele linie duurder bij een element. En op een of andere manier klinkt vinyl toch prettiger in mijn oren naast de leukigheid. Op weg naar Roger 😀
 13. Ben er een beetje klaar mee Carl, veel geld uitgeven voor iets dat nauwelijks een verbetering is. Zelf stond ik op het punt om een véél betere dac te kopen. Terwijl een van €300 de sterren uit de hemel speelt. Zelfde heb ik met pick-up elementen, draaitafels en zo. Op een gegeven ogenblik ben je genezen. Wat dat betreft, vind ik het sympathiek, dat je dat zelf ook toegeeft dat het verschil tussen streamen met je Auralic en analoog niet zo groot is. Dan rest alleen nog wat je zelf leuk vind. Voor de een is dat platen draaien, voor de ander weer wat anders.
 14. Het is volgens mij iets ingewikkelder. Niet alleen de naald, maar ook de ophanging, de mechanische constructie van het huis, het type element MM, MI, MC, de massa van de spoeltjes. Dan ook nog de arm waar het element in is gemonteerd. En dan vergeet ik vast nog wat. M.a.w. volgens mij kun je niet zomaar zeggen dat een element met een fine line altijd beter is, dan een elliptische. Als de rest van het element zelf en de omgeving waarin hij zijn werk moet doen, niet in staat is het: "betere" door te gegeven. Vroeger deed b.v. Ortofon niet zo geheimzinnig en gaf rustig 1% vervorming op, voor een MM element. Wat ik verder bijzonder vind zijn meningen over de naald van de DL103.
 15. Last week
 16. Is dat niet vaak zo in onze hobby Jack.
 17. Henk vertelde mij, dat je soms 3 of 4x zoveel moet investeren om 5% verbetering te krijgen. Aan de hand van mijn eigen metingen geloof ik hem.
 18. Misschien dat die Schiit ze beter doet presteren. De wet van Henk Niemeijer was hoe duurder hoe beter het element en op basis van ervaring neig ik ertoe hem te geloven. Zelf heb ik de Benz Glider, de Wood, de Ruby S (Geiger naald) en de Ruby Z (Micro Ridge) gehad en de laatste is absoluut de best klinkende. De naald is ook wel erg dominant bij een element lijkt me.
 19. Wat luisteren betreft ben ik nog niet tevreden, met beide element niet.
 20. Het is slechts één toon van deze LP.
 21. Kun je gewoon objectief meten Carl. Ik meet bij 300hertz en 50µm 0,16% met de DL-103. Bij 80µm 0,46% . Dat is zéér laag. De MP200 bij 50µm 0,42% en bij 80µm iets meer dan 2% dan is het ook zichtbaar op de scope dat de sinus niet helemaal mooi meer is.
 22. I.d.d. Carl en als de details door een ronde naald niet opgepikt kunnen worden dan kunnen zo ook niet vervormen. Dat kan aangenamer klinken. Denk aan de oude jaren '50 buizenradio met alleen nog AM er op
 23. Je zou toch zeggen dat een naald die de groef beter aftast ook beter klinkt en ook minder vervormd Jack. Maar ja de proof ..... is in the listening en jij hebt beide elementen.
 24. Nee hoor,ik zeg gewoon wat ik vind.
 25. Ja, maar nu ben je geïndoctrineerd om het minder te vinden Anyway, doe je best...
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...